وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

وحدت در جمهوری اسلامی یک مساله راهبردی است

وحدت در جمهوری اسلامی یک مساله راهبردی است به گزارش جوان بین ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: موضوع وحدت راهبرد و استراتژی در زمینه تفکر مربوط به انقلاب اسلامی است.


محمد مهدی اسماعیلی پنجشنبه شب در مراسم بزرگداشت علامه محمد واعظ زاده خراسانی در مشهد اضافه کرد: انقلاب اسلامی و حرکتی که امام خمینی(ره) ایجاد کرد به دوگانه های مختلفی پاسخ داد که یکی از آنها اختلافات تاریخی بود که عمدتا توسط عوامل خارجی تشدید می شد و امام(ره) دست استکبار را دراین زمینه خوانده بود.
وی افزود: کنار گذاشتن اختلافات و دامن زدن به اشتراکات از ابتکارات امام(ره) بود و این مساله در دوره زعامت رهبر فرزانه و حکیم انقلاب نیز به پختگی و بلوغ رسیده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در حرکت تقریب، چهره هایی نقش ماندگار دارند که از با اهمیت ترین آنها علامه واعظ زاده است که عمر خودرا در راه تقریب گذاشت و مقام معظم رهبری هم تعابیری درباب این شخصیت بزرگ به کار بردند که در مورد کمتر کسی به کار می برند.
اسماعیلی اضافه کرد: انقلاب اسلامی توانست از این ظرفیت وحدت برای پیشبرد اهداف ناب اسلام محمدی به خوبی استفاده نماید.
تنازع، عامل فناست
مشاور رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی هم در این مراسم اظهار داشت: طبق روایات، علما وارث انبیا هستند تا انسان را به سمت نور و خوشبختی رهنمون کنند.
ماموستا عبدالسلام کریمی با اشاره به اینکه رهبری برای مرحوم واعظ زاده عنوان "علامه" را به کار بردند اضافه کرد: بزرگان احتیاج به مراسم و همایش ما ندارند این ما هستیم که با برگزاری همایش نیازمند سرمشق و الگوگیری از بزرگان هستیم.
وی افزود: مرحوم واعظ زاده شخصیتی تمدن ساز، عالم، محقق و پژوهشگر و دنبال اسلام منهای خشونت بود و می گفت اسلام دین علم، پژوهش و محبت است در حقیقت او طرفدار علم جهت دار به سمت خدا بود.
مشاور رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی اظهار داشت: چهره های ماندگار، چون منادی فطرت هستند ماندگارند.
کریمی اضافه کرد: رنگارنگ بودن خوب است اما تنازع و تقابل، عامل فناست. اختلافات را مدیریت نماییم تا تبدیل به عداوت نشود، مذاهب مثل انگشتان دست هستند باید با هم همکاری کنند تا کار دست جلو برود.
وی با اشاره به اینکه افراط و تفریط کار جاهلان است اضافه کرد: هوشیار باشیم و برمبنای بصیرت و خرد کار نماییم نه برمبنای احساسات تا دشمن سواستفاده نکند.
او افزود: انشاء الله تمدن اسلامی که مورد نظر امام و رهبری است با وحدت و بصیرت تحقق پیدا کند و برای جهان اسلام الگوی عملی شویم و جهان اسلام نیز الگوی بشریت شود.
امام و رهبری بنیانگذاران وحدت اسلامی
رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی هم در این مراسم اظهار داشت: امام و رهبری بنیانگذاران تفکر وحدت و تقریب اسلامی هستند و بزرگانی چون واعظ زاده، تسخیری و بی آزار شیرازی نیز این پرچم را بالا نگهداشتند.
عبدالحمید طالبی اضافه کرد: در زمانی که رهبر معظم انقلاب نقشه دشمن در اختلاف افکنی مذهبی را گوشزد کردند مرحوم واعظ زاده را بعنوان نخستین دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی منصوب نمودند.
وی افزود: مرحوم واعظ زاده اساسنامه دانشگاه مذاهب اسلامی و سرفصلهای دروس دانشکده های آنرا نوشت و نگاه او این بود که برای تفکر تقریب باید کادرسازی علمی کرد.
رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی اظهار داشت: مرحوم واعظ زاده با حفظ اعتقادات و مرزها، از تقریب مذاهب دفاع می کرد.
فرزند آیت الله واعظ زاده خراسانی هم اظهار داشت: آن مرحوم به نقل از استاد خود مرحوم بروجردی نقل می کرد که در گفت و گو با اهل سنت نباید بر مساله خلافت اصرار کرد چون خلافت، موضوع دینی نیست و تاریخی است.
حامد واعظ زاده اضافه کرد: مرحوم بروجردی معتقد بود در گفت و گو با اهل سنت باید بر مرجعیت علمی اهل بیت(ع) تاکیدکرد چون این مساله را اهل سنت هم قبول دارند.
علامه محمد واعظ زاده خراسانی، نویسنده و متفکر اسلامی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد، مؤسس دانشگاه مذاهب اسلامی و اولین دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بود. او معتقد به وحدت ذاتی میان مسلمین بود و وحدت را ناشی از مصلحت نمی دانست.
وی در ۲۸ آذر ۹۵ در سن ۹۱ سالگی درگذشت.


منبع:

1400/10/03
11:04:21
5.0 / 5
685
تگهای خبر: بلوغ , دانشگاه , وام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان