گلایه بهزیستی از سیاه نمایی برخورد با مددجویان مراکز نگهداری در فضای مجازی

گلایه بهزیستی از سیاه نمایی برخورد با مددجویان مراکز نگهداری در فضای مجازی به گزارش جوان بین، رئیس دبیرخانه توسعه مؤسسات و مراکز غیردولتی سازمان بهزیستی کشور ضمن بیان این که حدود ۱۵ هزار مرکز نگهداری، کمپ های ترک اعتیاد یا مراکز مشاور غیردولتی در سرتاسر کشور فعال می باشند، اظهار داشت: مردم در زمینه مشارکتهای اجتماعی پای کار هستند و برآوردی که در این حوزه انجام شده، نشان داده است سازمان بهزیستی حدود ۹۰ درصد از خدمات خویش را به مردم واگذار کرده و واسطه میان عرضه خدمات و مددجویان، مردم هستند.


بابک قانعی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۵۱۰۰ موسسه و سمن در حوزه خدمات در رابطه با بهزیستی فعالیت دارند، اظهار نمود: به استناد ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۱۳ بند مجوز صادر می شود که بند ۱۳ آن درمورد صدور مجوز برای NGOها و ۱۱ بند دیگر در ارتباط با صدور مجوز مراکز است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۵ هزار مرکز نگهداری، کمپ های ترک اعتیاد یا مراکز مشاور غیردولتی در سرتاسر کشور فعال می باشند، اظهار داشت: سازمان بهزیستی برای ۵۱۰۰ موسسه خیریه در حوزه فعالیتهای بهزیستی مجوز صادر کرده است.
رئیس دبیرخانه توسعه مؤسسات و مراکز غیر دولتی سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به این که بخشی از فعالیت ما در ارتباط با صدور مجوز برای شبکه های مبحث در ارتباط با حوزه سازمان بهزیستی است که در جهت قانون پشتیبانی از حقوق معلولان برای شبکه های مبحث فعالیتهای بهزیستی هم مجوز صادر گردیده است. به عبارتی ما حدود ۱۰ شبکه در حوزه فعالیت های بهزیستی داریم.
قانعی درمورد نحوه صدور مجوز مراکز هم به عرضه توضیحاتی پرداخت و اظهار داشت: به تازگی باتوجه به این که رای هیات مقررات زدایی کشور بر مبنا قرار گرفت که همه مجوزها از درگاه MOJAVEZ.IR صادر شود، کلیه مجوزها از راه این درگاه صادر می شود. براین اساس افراد می توانند از این طریق مراحل لازم را طی کنند.
وی افزود: در این سایت کاربرگی وجود دارد که شرایط هر مجوزی را به صورت جداگانه مشخص کرده و طبیعتا برای صدور هر مجوزی شرایط خاص خودش وجود دارد. البته برای هر موسسه ای سه نوع مجوز ( مجوز برای صاحب امتیاز، برای مسئول فنی و پروانه فعالیت) صادر می شود که در این خصوص افراد باید مدرک مرتبط را دارا باشند، به صورت مثال جهت راه اندازی مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست یا بدسرپرست فرد باید دارای مدرک تحصیلی ارتباط داشته باشد.
قانعی در ادامه در پاسخ به این سؤال که زمانی که تخلفی از جانب مراکز غیردولتی یا موسسات خیریه صورت می گیرد، سازمان مبحث را چطور پیگیری می کند، اضافه کرد: هر سه ماه یکبار مسئول حوزه تخصصی سازمان در استان موظف است که از مراکز بازدید کند.
وی تصریح کرد: با فیلد مشخصی این مراکز ارزیابی و سپس رتبه بندی می شوند. از طرفی فرایند نظارتی در فصل ششم دستورالعمل ماده ۲۶ به صورت کامل مشخص است که در صورت بروز تخلف از جانب مرکز در ابتدا تذکر، سپس اخطار اول، اخطار دوم و ابطال مجوز صادر می شود.
ایشان در ادامه در مورد نظارتها هم این را هم بیان کرد که سامانه نظارتی درحال نهایی شدن است و وجوه نظارتی هم از حوزه صنفی و هم از حوزه سازمانی برقرار است.
رئیس دبیرخانه توسعه موسسات و مراکز غیردولتی سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به این که سازمان بهزیستی در صورت بروز تخلف از جانب مراکز با آنها برخورد می کند، تصریح کرد: در تبصره ۶ ماده ۵۸ دستورالعملها، موارد ویژه هم لحاظ شده است بگونه ای که اگر کرامت مددجویان حفظ نشود، باعث تشویش اذهان عمومی شود و اعمال مجرمانه ای صورت گرفته باشد، بدون طی فرایند، راسا پروانه ها لغو خواهد شد و گاها شکایت قضایی ضد مراکز صورت می گیرد.
وی این را هم اظهار داشت که البته سیاه نمایی که در فضای مجازی در رابطه با مراکز صورت می گیرد و به تازگی چند خبر در رابطه با مراکز نگهداری منتشر گردید منجر به این شد که ما گلایه خویش را منتشر نماییم البته این افراد گاها دلسوز یا نابلد یا مغرض هستند. به تازگی گفته شد که در یکی از مراکز اهواز اتفاقی برای مددجویان افتاده و این درحالیست که در مراکز نگهداری معلولان ذهنی برپایه پروتکل های موجود موارد رعایت می شود و گاها به علت بی قراریهای مددجویان مجبور به آرام کردن می شوند، اما در فضای مجازی بگونه ای منتشر می کنند که کتک کاری در مراکز صورت گرفته است. البته مراکز متخلف هم به ندرت وجود دارد که ما با آنها با قاطعیت برخورد کردیم.
قانعی در بخش دیگری از سخنان خود درمورد برنامه بهزیستی برای پشتیبانی از مشارکتهای مردمی اظهار نمود: دولت بخشی از یارانه نگهداری مددجویان در مراکز را پرداخت می کند و بنابراین بخشی از هزینه خدمات عرضه شده توسط مردم تأمین می شود. موسسات خیریه با استفاده از توان علمی و تخصصی و مسئولیت اجتماعی وارد میدان شدند و خدماتی را عرضه می دهند و انصافا خدمات ویژه ای است.
وی در این خصوص اعتقاد دارد که مردم در زمینه مشارکتهای اجتماعی پای کار هستند و برآوردی که در این حوزه انجام شده نشان داده است سازمان بهزیستی حدود ۹۰ درصد از خدمات خویش را به مردم واگذار کرده و واسطه میان عرضه خدمات و مددجویان، مردم هستند.
ایشان در ادامه درمورد چالشهای مراکز غیردولتی و خیریه های فعال در حوزه خدمات در رابطه با بهزیستی هم به عرضه توضیحاتی پرداخت و اظهار داشت: باتوجه به تورم، یارانه مراکز متناسب نیست. سیاست سازمان بهزیستی هم برپایه ماده ۴۴ قانون، مردم را بعنوان واسطه برای عرضه خدمات قرار داده است. موسسات خیریه یا سمنهای فعال قرار شده بخشی از هزینه ها را با یارانه تأمین کنند.
قانعی در این خصوص هم از دولت خواست تا حمایت های ویژه ای از این مورد داشته باشد و همینطور مجلس شورای اسلامی درمورد افزایش یارانه مراکز نگهداری مددجویان بخصوص مراکز شبانه روزی نگاه ویژه ای داشته باشد.



1401/05/23
15:21:22
5.0 / 5
444
تگهای خبر: بهزیستی , پشتیبانی , خدمات , كودكان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان