سلسه گزارش های تبیین تدابیر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت؛

گسترش کسب وکار هنر در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

گسترش کسب وکار هنر در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت جوان بین: هماهنگی اسلام با نظام هستی و سرشت انسان و استطاعت کامل این دین برای تمدن سازی و ارائه الگوی پیشرفت، تجلی خودرا در فرهنگ نشان میدهد و می تواند دستمایه لازم برای شکوفایی کسب وکار فرهنگی را فراهم آورد.


به گزارش جوان بین به نقل از خبرگزاری ایرنا، هم اکنون که جهان در مرحله عبور از عصر اطلاعات، به عصر فرهنگ، قرار دارد، پرداختن به کسب و کارهای حوزه فرهنگ، می تواند جهش بزرگی در تولید ثروت ملی بوجود آورد، خصوصاً آنکه هم اکنون ذخایر و سرمایه فرهنگی کشور از دو بعد اسلامی و ایرانی به اندازه لازم از قوت کافی برای تمدن سازی برخوردار است، کشف ظرفیت های ملی و محلی و گسترش تولیدات فرهنگی متناسب با ذائقه مخاطبان منطقه ای نظیر همسایگان و کشورهای اسلامی و همین طور مخاطبان بین المللی، می تواند مزیت برجسته ای را برای فرهنگ و پیشرفت کشور فراهم آورد.
در مبانی دین شناختی الگو گفته شده است، اسلام با نظام هستی و سرشت انسان، هماهنگی دارد و نیز استطاعت کامل برای تمدن سازی و ارائه الگوی پیشرفت در این دین، دیده می شود، این خاصیت اسلام که تجلی خودرا در فرهنگ نشان می دهد، دستمایه لازم برای شکوفایی کسب وکار فرهنگی را فراهم می آورد.
از این رو بمنظور گسترش فعالیت هنری در زمینه صنایع فرهنگی، خصوصاً در حوزه هنرهای نمایشی، صنایع خلاق فرهنگی و نیز فضای مجازی، خصوصاً لزوم ایجاد زیرساخت مناسب و گسترش آن، در یکی از تدابیر سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت «پی ریزی و گسترش نهضت کسب وکار هنرهای نمایشی و صنایع خلاق فرهنگی و کاربردهای فضای مجازی، با تاکید بر میراث فرهنگی و ادبی ایرانی اسلامی و قابلیّت های ملی و محلی، با در نظر گرفتن تقاضا و پسند مخاطب منطقه ای و جهانی» را لازمه پیشرفت دانسته و پیش بینی می کند که در صورت اجرای گسترده و هماهنگ این تدبیر، می تواند یکی از مهم ترین قابلیت ها و مزیت های کشور که - همانا تمدن برجسته و فرهنگ غنی اسلامی ایرانی است - را با دارا بودن نسلی خلاق، ماهر، توانا و دانا، به شکوفایی برساند، و ثروت پایداری را برای کشور بدست آورد.
از سویی دیگر، لزوم تمرکز در سیاستگذاری های فرهنگی، آموزش نیروی انسانی متخصص و متعهد، ایجاد زیرساخت های فرهنگی لازم، فراهم کردن زمینه های فعالیت بخش خصوصی و مردمی، رعایت مالکیت فکری و عدم مصرف غیرقانونی کالاهای فرهنگی، وجود شفافیت و لزوم سرمایه گذاری، همکاری گسترده دستگاه های فرهنگی، شرکت های دانش بنیان، شهرک های سینمایی و تربیت نمایشنامه نویس، فیلم نامه نویس، هنرپیشه، کارگردان، موسیقیدان و... نظائر آن از الزامات اجرای این تدبیر است.
در این تدبیر نیز تمایز در محتوای فرهنگ اسلامی ایرانی و محتوای فرهنگ مادی، غربی مورد لحاظ است. تولید فرهنگی که در عین زیبایی، لذت بخشی، بتواند معنویت و فطرت الهی انسان را ارتقا دهد و هنر فاخر بیافریند، از مهم ترین تفاوت در رویکرد اسلامی، با دیگر رویکردها است.
کشورهایی که تا حالا به این صنعت توجه کرده اند، نظیر آمریکا و چین و در منطقه هند، کره جنوبی و ترکیه توانسته اند، ثروت ملی قابل توجهی را از گسترش صنعت فرهنگ به دست آورند.
با اجرای این تدبیر می توان در رفع مشکلات و مسائلی، همچون «نابسامانی فضای کسب وکار»، «عدم شناخت و ارتقای نوآورانه مهارت های بومی»، «نقص چرخه و نظام نوآوری علم تا ثروت»، «ترسیم ناقص فرهنگ مطلوب»، «کم اثر شدن پیام رسانی فرهنگی در نتیجه مشکلات اقتصادی» و «ناهماهنگی در مدیریت فرهنگی» دست یافت.



منبع:

1401/06/13
10:01:20
5.0 / 5
454
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , تربیت , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان