مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر تشریح كرد

علت پایین بودن آمار بیمه شدگان در بعضی استانها

علت پایین بودن آمار بیمه شدگان در بعضی استانها جوان بین: مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به اینكه میان بیمه و عدالت اجتماعی رابطه وجود دارد اظهار داشت: می توان حدس زد در استانی كه 90 درصد بیمه شده دارد جمعیت در معرض فقر كمتری دارد. در واقع نبود اشتغال همچون عوامل پایین بودن آمار بیمه شدگان است. اگر بخواهیم به عدالت برسیم باید بیمه ها را تقویت نماییم كه آن هم در گروی تقویت اشتغال و توزیع عادلانه امكانات است. باید مزیت ها در نقاط مختلف برابر شود.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، محمدرضا واعظ مهدوی در نشست بیمه و عدالت اجتماعی كه در وزارت رفاه برگزار گردید با اشاره به "حكمرانی خوب" اظهار داشت: دو رویكرد وجود دارد. رویكرد اول، دولت حداقلی و بازار محور است كه بر مبنای آن مناسبات بازار نیازهای اجتماعی را تامین و وظیفه دولت حفظ امنیت است. این دولت حداقلی و رویكرد بازارمحوری به نحوی بود كه فریدمن می گفت در دانشگاهی كه دولت پولش را بدهد سخنرانی نمی كنم و نگاهی تا این حد افراطی داشت.
وی اضافه كرد: رویكرد مقابل، رویكرد حكمرانی خوب است و به نظر می رسد اصول دینی ما با این رویكرد بیشتر مطابق است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستاییان و عشایر در ادامه به بیان احادیث و روایاتی از ائمه اطهار پیرامون عدالت پرداخت و اظهار داشت: عدالت در سه حوزه مورد بررسی است، نخست عدالت قضایی است. باید حق افراد داده شود و حقی تضییع نشود. دوم عدالت رفتاری و رویه ای است. ممكن است رفتار ناعادلانه انجام دهیم اما جرمی مرتكب نشویم. سوم عدالت اقتصادی و اجتماعی است.
واعظ مهدوی به سیاست های تعیین كننده عدالت اقتصادی اشاره نمود و اظهار داشت: سیاست های تخصیص منابع، سیاست های توزیع درآمد، سیاست های باز توزیع اعم از سیاست های مالیاتی، سیاست های بیمه ای، سیاست های حمایتی و یارانه ای و سیاست های معطوف به هزینه های مبادله تعیین كننده عدالت اقتصادی هستند.
وی به شاخص درآمد هزینه خانوار اشاره نمود و اظهار داشت: هرچه ضریب هزینه های غیرخوراكی به خوراكی خانوار بیشتر شود نشان دهنده سطح رفاه است. این شاخص در خانوار شهری در سال 80 حدود 70 درصد در سال 81حدود 74 درصد در سال 89حدود 77 درصد، در سال 90 حدود 75 درصدبوده و در سال های 90 تا 92 چندان تغییر نكرده اما از سال 93 روبه بهبود رفته و در سال 96به حدود 76.6 درصد رسیده اما هنوز مطلوب نیست. در خانوار روستایی هم روند حدودا همین گونه است.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به اینكه بیمه پس اندازی برای پیشگیری از فقر است با اشاره به نظام چندلایه تامین اجتماعی اظهار داشت: در لایه بندی لایه حمایت و مساعدت اجتماعی را داریم كه مربوط به افرادی است كه توان كار ندارند و خانواده سربازها، زندانیان، معلولان، صدمه دیدگان اجتماعی، ایتام و... از این جمله اند و دولت ها مكلف اند اینها را از منابع عمومی تحت پوشش ببرند. لایه بعدی لایه بیمه های پایه است كه مربوط به نیروی كار است و حداقل های زندگی را تامین می كند. لایه سوم لایه بیمه های تكمیلی است، رفاه اجتماعی برای زندگی استاندارد برای افراد برخوردار تر در دستوركار بیمه های تكمیلی قرار می گیرد.
واعظ مهدوی ادامه داد: وضعیت استان ها از منظر جمع بیمه شدگان به كل كشور هم یكی دیگر از شاخص هاست. میانگین كشوری در نسبت" بیمه شدگان تامین اجتماعی، بیمه شدگان صندوق كشاورزان و كاركنان دولت به تعداد خانوار به تفكیك استان ها در سال 96" حدود 63 درصد است اما نوسانات استانی زیاد است. بعنوان مثال این شاخص در سمنان 89، در یزد 95 و در استان مركزی 80 درصد است اما در سیستان و بلوچستان 20 و در آذربایجان غربی 40 درصد است.
وی با اشاره به اینكه میان بیمه و عدالت اجتماعی رابطه وجود دارد اظهار داشت: می توان حدس زد در استانی كه90 درصد بیمه شده دارد جمعیت در معرض فقر كمتری دارد. در واقع نبود اشتغال همچون عوامل پایین بودن آمار بیمه شدگان است. اگر بخواهیم به عدالت برسیم باید بیمه ها را تقویت نماییم كه آن هم در گروی تقویت اشتغال و توزیع عادلانه امكانات است. باید مزیت ها در نقاط مختلف برابر شود.




1396/12/01
16:24:58
5.0 / 5
4830
تگهای خبر: اقتصاد , بیمه , وام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان