مخلص الائمه خبر داد؛

جایزه امیرکبیر از سال آینده

جایزه امیرکبیر از سال آینده به گزارش جوان بین، استاندار استان مرکزی اظهار داشت: جایزه امیرکبیر از سال آینده تأسیس و به فعالان استان مرکزی یا خارج از استان که افتخارآفرینی می کنند اعطا و دبیرخانه آن هم بزودی راه اندازی می شود.



به گزارش جوان بین به نقل از مهر، همایش «سرآمدان دیار آفتاب» به بهانه بیستم دیماه سالروز شهادت شهید میرزا محمدتقی خان امیرکبیر با حضور دو هزار ایثارگر مقیم تهران، خانواده شهدای شاخص استان تهران، مقامات ارشد اجرایی، فرماندهان و وزرای استان مرکزی، سفرای دولت فعلی و ادوار گذشته، قضات و مقامات قضایی و مدیران سازمان های صدا و سیما، شهرداری، بانوان شاخص، روحانیون و اساتید دانشگاه و اعضای هیئت های علمی دانشگاه ها، دارندگان جوایز ملی و بین المللی، فعالان بین المللی موفق، چهره های قرآنی، ورزشکاران صاحب مدال و صاحب عنوان، پزشکان شاخص و روؤسای صنف ها، خیرین و نیکوکاران، فعالان حوزه صنعت و تعدادی از نوادگان مشاهیر استان مرکزی اجرا شد.
فرزاد مخلص الائمه استاندار استان مرکزی اظهار داشت: جلسه امروز ما سخنران محور نیست، اما چند تن از مهمانان کوتاه صحبت خواهند کرد. این جلسه باآنکه نخستین جلسه، همایش و نشست در این سطح در تهران است اما به فضل الهی ادامه دار خواهد بود تا ما بتوانیم به هدفمان یعنی همگرایی بین ظرفیت و استعداد نیروی انسانی استان مرکزی که خارج از استان اقامت دارند با درون استان، برسیم و انشا الله در چارچوب دبیرخانه بحث ها را دنبال خواهیم کرد.
وی افزود: جای برخی بزرگان در این نشست خالی است، عزیزانی که در مسافرت یا بستر بیماری هستند و احیاناً افرادی که نتوانستیم آنها را شناسایی نماییم، البته در استان همه فرمانداران و دهیاران ما در قسمت ها و شهرها، دهیاری ها و شهرستان ها کوچه به کوچه گشتند تا افراد شاخص را شناسایی کنند. شناسایی ما کامل نیست اما فکر می نماییم با توفیق نسبی خوبی روبه رو شدیم. انشا الله با سازوکار مناسب و کمک شما تلاش می نماییم این جمع را تکمیل نماییم و لیست افراد شاخص و تأثیرگذار استان مرکزی را با کمک شما توسعه دهیم. ما همه شما را جزو هویت استان مرکزی می دانیم، هویت استان مرکزی شاکله غیرمادی استان است که بخش عمده اش متکی به سرمایه انسانی استان است و بخش عمده این سرمایه خارج از استان ساکن هستند.
استاندار استان مرکزی در آخر اظهار داشت: جایزه امیرکبیر از سال آینده تأسیس و به فعالان استان مرکزی یا خارج از استان که افتخارآفرینی می کنند اعطا و دبیرخانه آن هم بزودی راه اندازی می شود.
ایده نوآورانه دانشگاه اراک را به کل کشور گسترش می دهیم
زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت سیزدهم و مدیر جامعه نخبگان از آشتیان اظهار داشت: تعلق به وطن فضیلت موکدی است که در قاموس دین و اقوال معتبر ائمه هدی بر آن صحه گذاشته شده است و همچون برکات آن میتوان به عمران و آبادی مملکت و آسایش ملت ها اشاره نمود. روایت رثای مولای متقیان حضرت علی (ع) باب گویای منش و روش شایسته است حب وطن نیروی پیشران آبادانی بوده و خواهد بود، کلامی که اولویت دانستن و شوق مؤمن به موطنش را نشانه تفاهم اجتماعی و اقتضای ایمان و ترویج صلح بر شمرده است.
وی افزود: در نظام نوین اسلامی ایران امروز توأمان با سیاست، احترام به همسایگان، احترام و قداست سرزمینی همواره خاکریزی فتح ناشدنی محسوب شده است. در سالیان روز گذشته و امروز و فرداها خون شهید و غیرت ایثارگران و رزمندگان و هدایت عالمان و دانشمندان و سخاوت خیران و مصلحان و نذر دوام و قوام وطن قرار گرفته است.
زلفی گل اظهار داشت: به عنوان خدمتگذاری کم مقدار در جبهه مبارزه با جهل و تاریکی از راه خورشید دانایی با غیرت به سرزمینم تفاخر می کنم و ایمان دارم که جهاد علمی فرزندان برومند ایران اسلامی ادامه فرهیختگی و فرزانگی مشاهیر علمی و فقهی و مایه تمایز نسلی و اعتزاز مبارک منطقه ای و بین المللی ما خواهد شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: امروز این افتخار نصیب این حقیر شده که از این سخن گاه ثناگوی سرزمین تابان و درخشان آفتاب استان مرکزی یکی از مدائن علم و فقاهت این سرزمین کهن باشم، خطه خدایی که پایگاه والای شهیدان و زادگاه آزادمردان و شیر زنان شهیر ایران اسلامی است و کارنامه درخشان در تثبیت مرجعیت علمی روز گذشته و امروز کشور دارد، کهن ولایتی که به جهت انتشار جمع کثیر فاضلی در علوم دینی و دانشگاهی بوستان و بهشت مشاهیر نام گرفته است.
وی با اعلان اینکه شهادت می دهد که سعادت سرزمینی ایران امروز و سربلندی و اقتدار نام نمایانش ریشه در دین، دانش، دانایی و وطن دوستی آزاده مردی از این دیار دارد، اظهار داشت: به فرموده رهبر حکیم و فرزانه انقلاب این انقلاب بی نام و یاد امام خمینی (ره) در هیچ کجای جهان شناخته شده نیست. الگوی تربیتی و نخبه پروری این دیار برای تحول آفرینی است.
زلفی گل اظهار داشت: در مرور کارنامه این سرزمین و مواجه با نام هایی چون میرزاتقی خان امیرکبیر، آیت الله العظمی اراکی، ادیب الممالک میرزاتقی فراهانی، عباس اقبال آشتیانی، ملااحمد نراقی، پروفسور حسابی، پروین اعتصامی، شهید کاظمی آشتیانی و دیگر بزرگان مشخص است و اینها مصداق خاک کیمیا و کیمیاگری این مرز و بوم هستند.
وی در قسمت دیگری از صحبت هایش اظهار داشت: این گنجینه گرانبها باعث اعجاب جهانیان و مصدر افتخار ایرانیان عنوان شده است. رسالت ما میراث داران این خاک زرخیر مشارکت در آبادی و آبادانی سرزمین آفتاب، استان مرکزی خاصه ترویج و تداوم نهضت علمی و گفتمان دینی خواهد بود و مردم متدین این سرزمین چنان مؤمن و متمایز هستند که ایثارگرانه از جان خویش برای امروز و فرداهای وطن دریغ ندارند و در هر سنگر و ساختاری که خدمتگذارانه ادای تکلیف می کنند، با نصب العین قرار دادن اولویت های ملی و عزت سرزمینی به زادبوم خویش بیاندیشیم و برفراز حلقه بلند البرز و زاگرس پرچم ایران را به اهتزاز درآوریم.
زلفی گل با اشاره به یاد شهید سعید کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان اظهار داشت: آشتیان دیار دین و دانش، دیار قنوت و قناعت، دیار ادب و اخلاق، فرهنگ و سیاست است.
وی در ادامه در رابطه با خدمت خاصی که می تواند نسبت به دیار اجدادی انجام دهد، اظهار داشت: همه جای ایران وطن است اما باتوجه به شناختی که از ظرفیتهای استان مرکزی دارم و امکاناتی که در این استان وجود دارد ما کوشیدیم که با وجود صنایع مختلف در این استان، بحث توسعه علم و فرهنگ و دانش را جدی بگیریم
زلفی گل اظهار داشت: دانشگاه تفرش سال ها ذیل دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه اراک بود با مسئولیت من این دانشگاه هم هیئت امنا و هم هیئت ممیزه اش مستقل شد. دانشگاه اراک یکی از جوان ترین رؤسای دانشگاه ها را دارد و کار بسیار زیبایی برای دانشگاه های آینده انجام داده و ما تلاش داریم این ایده نوآورانه دانشگاه اراک را برای کل کشور گسترش دهیم و آموزشکده های فنی را در استان مرکزی توسعه دهیم. البته تلاش می نماییم این توسعه را در همه جای ایران داشته باشیم.
در ادامه کلیپ هایی از ظرفیتهای استان مرکزی، محلهای دیدنی و ظرفیتهای مدرسه سازی در استان پخش گردید. سپس سه قطعه موسیقیایی توسط گروه سرود پسران نوجوان اجرا شد.
بزرگترین کارخانه پنل های خورشیدی در خمین درحال راه اندازی است
عباس علی آبادی وزیر صمت اظهار داشت: به نظر من باید استان مرکزی را دیار مردانی شجاع، غیور، دلاور، صبور، مهربان و شهید پرور به شمار آورد.
وی افزود اظهار داشت: گرچه من توفیق چندانی برای خدمت برای مردم استان خود نداشتم، بیشتر وقتم خوزستان یا غرب و شرق کشور بودم، بدین سبب من خودم را مدیون هم استانی هایم می دانم. ما در استان مرکزی سه هزار واحد تولیدی و صنعتی داریم که این سه هزار واحد ما را قطب صنعت کشور کرده است و از نظر صنایع مادر برخی ما را استان دوم می دانند، اما یکی از مهم ترین قطب های صنعتی کشور به لحاظ تعداد تولیدات هستیم، چون هشت هزار نوع کالای صنعتی در استان مرکزی تولید می شود که خیلی افتخارآمیز است.
علی آبادی با اشاره به ۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی و ۵۰ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۰ هزار تن شیر و ۴۰ هزار تن تخم مرغ، اظهار داشت: معتقدم همه ظرفیتهای استان به کار گرفته نشده و استان مرکزی به اندازه کفایتش رشد نکرده است. یک مقایسه ساده این را نشان میدهد. متأسفانه تعداد زیادی از این واحدهای صنعتی راکد هستند، باآنکه در دولت سیزدهم تعداد زیادی از آنها را احیا شدند، مثلا ۲۴۰ واحد صنعتی در این دوره فعال و ۱۵۰۰ شغل جدید بوجود آمد، ولی در استان مرکزی در بعضی شهرها ضریب بیکاری نداریم، اما در بیشتر شهرها بخصوص برای تحصیلکرده ها ضریب بیکاری مثبت است.
وی با اعلان اینکه به نظرم ما راه طولانی داریم که استان را به ظرفیت هایش برسانیم، اظهار داشت: رویکرد وزارت صمت حرکت به سمت صنعت دانش بنیان و صنایع نرم و غیر آلاینده است. استان ما بشدت در معرض تهدیدات زیست محیطی است بدون شک اراک استانی صنعتی است و قابلیت استان ۹۰ درصد صنعتی است و متأسفانه تهدید جدی از ناحیه آب دیده می شود که باید به سمت راندمان بیشتر کشاورزی و حداکثر کردن صنعت برویم.

علی آبادی اظهار داشت: خوشبختانه امام جمعه محترم جناب آقای دری نجف آبادی خودشان از اساتید صنعتی هستند و در این مراسم حضور دارند، اما با شناختی که از او دارم فرصت خوبی در استان هست و از ظرفیت هم باید استفاده نمائیم.
وی افزود: پیشنهاد می کنم یک کار انقلابی امشب انجام دهیم و پیشنهاد ایجاد یک صندوق مالی برای پروژه های مالی استان بدهیم، چالش اصلی پروژه های توسعه تأمین مالی است، سرمایه های خرد بسیاری در بانکها و جاهای مختلف وجود دارد بدین سبب من به آقای استاندار پیشنهاد می دهم برنامه ریزی کنند، نهادی تشکیل گردد و سرمایه ها یا به صندوق بیاید تا از پروژه ها پیشتیبانی شود چون که اینها بدون ترتیب حمایت دولتی خواهد داشت و دولت آمادگی دارد که برای این قبیل استانها حمایت و منابع را تکمیل کند.
علی آبادی اظهار داشت: سفارش دومم هم اینست که به سمت جذب سرمایه گذار برویم، متأسفانه در سالهای اخیر تحول چندانی در تشکیل سرمایه در استانها خصوصاً استان مرکزی صورت نگرفته است. به هر حال باید این سرمایه را سرازیر نماییم تا مردم به سمت استان جذب شوند، اما نگرانی اصلی من آب است که تکرار می کنم بزرگترین چالش آینده استان مرکزی و اغلب استانهای ما خواهد بود. اما استان مرکزی چون از دریا دور است، شرایط ویژه تری دارد. باید تغییر الگوی مصرف در کشاورزی و انتقال آب از دریا و موارد دیگر هم مورد نظر قرار داد.
وی در رابطه با پویش سرزمین اجدادی و سفارش اش اظهار داشت: زمانی که مپنا بودم، استاندار خیلی تلاش کردند که من پایم به استان مرکزی باز شود، آن زمان کارخانه هپکو، آلومینیوم و … مشکلاتی داشتند امروز با افتخار می گویم کارخانه پارس یکی از افتخارآمیزترین کارخانه های کشور است که در سال اول تحویل گیری به ظرفیت حداکثری رسید. خبر خوشم اینست که بزرگترین کارخانه پنل های خورشیدی در خمین درحال راه اندازی است، سفارش می کنم حتما ما در این استان به سمت انرژی سبز و پاک حرکت نماییم و اگر این صندوقی که گفتم ایجاد شود، ما هم در دولت از آن حمایت می نماییم
سپس فاطمه باقری از اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به روایت قصه ای با لهجه اراکی پرداخت.
در ادامه فاطمه عبادی که در برنامه عصر جدید هنر نمایی با شن انجام می داد، به هنرنمایی با کشیدن تصویر کربلایی صابر ساروقی پرداخت.
اگر به فرهیختگان جامعه عنایت نشود، الگو شدن آن جامعه گرفتار تأخیر می شود
در ادامه برنامه اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیش گیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار داشت: ما امروز در گوشه های کشورمان شاهد فرهیختگانی داریم که در یک قانون نانوشته همه با هم شریک هستند چون خویش را وقف خدمت به مردم کرده اند و امروز این گردهمایی به همت استاندار استان مرکزی برگزار شده تا نسبت به فرهیختگانی که ارج نهادن بر آنها نشانه همت بلند احترام به مردان و زنان بزرگ کشورمان است، احترام قائل شویم.
وی افزود: اگر به فرهیختگان هر جامعه ای عنایت نشود، الگو شدن آن جامعه گرفتار تأخیر و تاخر می شود. امروز ایران و ایرانی به خود می بالد چون در هر جای میهن ما شاهد رشد بیش از پیش صنعتگران و علما و فضلایی هستیم که هر کدام در جهت ارتقای ارزش های دینی و ایرانی نقش در طول تاریخ ایفا کردند. اگر امروز از امیرکبیر و دیگر بزرگان استان مرکزی یاد می نماییم نه به عنوان اینست که فقط به استان خود افتخار نماییم، بلکه این استان به عنوان بخشی از سرزمین ایران به عنوان نگین سرزمین ایران می خواهد خویش را نشان دهد.
جهانگیر اظهار داشت: این جلسه فرصت خوبی است تا از ظرفیتهای همه عزیزانی که در گوشه گوشه کشور هستند، استفاده شود، فرهیختگانی که از استان کوچ کرده و در همه جای کشور مشغول خدمت هستند، لازم است که بر استان خود که به شکلی وامدارش هستند، سهم ادا کنند. امیدواریم ما هم در دستگاه قضایی به عنوان یک خدمتگذار کوچک با تأمین امنیت و اجرای عدالت سهم خویش را ولو کوچک ایفا نماییم.
وی در رابطه با پویش سرزمین اجدایی اظهار داشت: اینجا به هم استانی ها قول می دهیم که باتوجه به وظیفه دستگاه قضایی، در جای جای استان برنامه ای ویژه برای کاهش صدمه های اجتماعی داشته باشیم.
در ادامه هنرمندان تعزیه استان مرکزی مجلس نامه امیرکبیر را اجرا کردند. سپس حجت الاسلام دری نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در صحبت هایی اظهار داشت: خاندان (ع) خیلی امید به استان مرکزی داشتند و آثارش امامزادگان از حضرت معصومه (س) تا امامزاده ساروق، محمد عابد و همه امامزادگان و شخصیت های بزرگ و خود امام راحل و دیگران هستند.
وی با اعلان اینکه اگر امیرکبیر شهید نشده بود شاید تاریخ هم اکنون ما صد سال جلوتر بود، اظهار داشت: در این فاصله تا هم اکنون صد قل والله برای امیرکبیر خواندم و این خیلی عزت می خواهد که سال ها قبل مظلومانه به شهادت رسیده و بعد سال ها نام و یاد او قلب ها را تحت تاثیر قرار می دهد و این نشان دهنده مردانگی، غیرت و فداکاری برای ملت است، امیدواریم اینها برای همه ما درسی باشد تا سربازی در اردوگاه امام حسین (ع) باشیم.
تجلیل از هنرمندان، جهادگران و چهره های شاخص
بخش پایانی مراسم با حضور حجت الاسلام دری، مدیران و خانواده غریب، جاسبی، وحیدی وزیر کشور به نمایندگی از وزرا، چمران و سردار مرادی، سردار قریشی و سردار ضرغامی به نمایندگی از نیروهای نظامی و انتظامی، محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اجرا شد.
اولین تجلیل از «بهروز افخمی» پیشکسوت سینمای ایران برای ساخت فیلم «فرزند صبح»، دومین تجلیل از «ابراهیم عسگریان» خیر مدرسه ساز کشوری، سوم «حجت الله ذبیحی» کارآفرین جهادگر، چهارم «غاده چمران» همسر شهید چمران به پاس همراهی با شهید چمران که به سبب عدم حضور در کشور هدیه ایشان به دکتر چمران برادر همسرشان اعطا شد.
پنجمین جایزه به «کیانوش عیاری» سازنده سریال دکتر غریب رسید اما او به سبب بیماری نتوانستند در مراسم حضور پیدا کند.
در ادامه مراسم رونمایی از کتاب «بودجه ریزی کهن امیرکبیر» به قلم عبدلی آشتیانی در چهار مجلد با حضور مسؤولان صورت گرفت.
سپس آشتیانی اظهار داشت: این بودجه ریزی در دوره قاجار است که هیچ تراز منفی ندارد و حتی تراز مالی اضافه هم دارد و تنها بودجه متوازن تاریخ معاصر در دوره قاجار است. من از دوستانم در سازمان برنامه و بودجه تشکر می کنم که این آثار را ما در چهار سال و چهار جلد کار کردیم و امیدوار هستم این بودجه بتواند به بخشی از سیاستگذاری های نوین ما کمک نماید. دومین رونمایی برنامه رونمایی از تمبر ویژه آئین تجلیل از سرآمدان دیار آفتاب با حضور مسؤلان کشوری صورت گرفت.


منبع:

1402/10/29
12:49:29
5.0 / 5
283
تگهای خبر: آموزش , بازی , بحران , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان