سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد

تمهید قاچاقچیان تریاك و هروئین را ارزان نكرد، ضرورت رصد تراكنش مالی قاچاقچیان و بستگان آنها

تمهید قاچاقچیان تریاك و هروئین را ارزان نكرد، ضرورت رصد تراكنش مالی قاچاقچیان و بستگان آنها جوان بین: سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به كشف ۲۱۲ تن ماده مخدر در سه ماه نخست امسال از افزایش ۱۳درصدی كشف قرص های روانگران نسبت به مدت مشابه سال قبل اطلاع داد.



به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، پرویز افشار در نشست خبری امروز خود با اشاره به اینكه مجموعه كشفیات مواد مخدر تا روز گذشته ۲۱۲ تن بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل كه ۲۰۱ تن بوده، افزایش ۶ درصدی را نشان می دهد، اضافه كرد: مجموع كشفیات پلیس مبارزه با مواد مخدر ۱۹۷ تن از مجموع ۲۱۲ تن بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴.۵ درصد رشد داشته است اما به علت كاهش كشفیات سایر دستگاه ها مجموع كشف مواد مخدر به ۶ درصد رسیده است.


افزایش ۱۳ درصدی كشف قرص های روان گردان


وی با اشاره به استان های برتر در زمینه كشف مواد مخدر اظهار نمود: استان های سیستان و بلوچستان، كرمان، هرمزگان، فارس، تهران، اصفهان، یزد، گلستان، خراسان رضوی و خوزستان بیشترین میزان كشفیات مواد مخدر را به خود اختصاص داده اند. سهم سه استان اولویت دار شامل سیستان و بلوچستان، كرمان و هرمزگان به ۵۶ درصد از مجموع كل كشفیات می رسد.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه از افزایش ۱۳ درصدی كشف قرص های روان گردان نسبت به مدت مشابه سال قبل اطلاع داد و اظهار داشت: این افزایش نشان دهنده این است كه باید حساسیت بیشتری در زمینه قرص های روانگردان داشته باشیم.


كاهش ۷۰ درصدی ورود مواد پیش ساز به كشور
رشد ۸۰ درصدی سلاح های مكشوفه از قاچاقچیان



افشار در ادامه با اشاره به كاهش ۷۰ درصدی ورود مواد پیش ساز به داخل كشور خاطرنشان كرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر سرسختی خاصی در قبال ورود این مواد به كشور دارد و مرزهای كشور در این زمینه تجهیز شده اند. بنابراین فضا برای ورود این نوع مواد به كشور ناامن شده و ریسك قاچاقچیان در این زمینه افزایش یافته. همینطور تغییر الگوی مصرف از شیشه به گل و مواد سنتی هم مزید بر علت شده است.

وی در ادامه با اشاره به رشد سه درصدی توقیف خودروهای حمل مواد مخدر در سه ماه امسال اضافه كرد: همینطور سلاحهای مكشوفه از قاچاقچیان هم با رشد ۸۰ درصدی روبرو بوده است. این به معنای همراهی عرصه های مبارزه با حمل مواد مخدر، جرایم سازمان یافته، جرایم خشن و حمل سلاح است و نشان داده است كه بیشتر عملیات های انجام شده مبتنی براطلاعات بوده اند تا ازاین طریق میزان تلفات افراد مسلح و قاچاقچیان افزایش یابد.




میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در سال قبل /كاهش ۵.۶ درصدی مرگ و میرها

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه ضمن تشریح میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در سال قبل اظهار نمود: مجموعا در طول ۱۲ماه سال ۹۶ سه هزار و ۱۲ نفر طبق گزارش پزشكی قانونی در ۳۱ استان در اثر عوارض ناشی از مصرف مواد مخدر فوت كرده اند.
افشار در ادامه با اشاره به كاهش ۵.۶ درصدی میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ خاطرنشان كرد: ۲۶۴۰ مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر، ۳۷۲ مرگ ناشی از مواد محرك بوده است. همینطور نزدیك به ۳۵۳ (بین ۱۰ تا ۱۱ درصد) از این تعداد مرگ و میر سهم زنان و ۲۶۵۹ مورد مرگ و میر سهم مردان بوده است.
وی با اشاره به مشاركت مردم و حضور سازمان های مردم نهاد بر توانمندسازی افراد بهبود یافته اضافه كرد: ۲۴۱۱ ان جی وی در زمینه مواد مخدر فعال می باشند كه ۹۳۹ مورد از آنها در زمینه پیشگیری، ۱۳۸۰ مورد در زمینه درمان و كاهش صدمه و ۹۲ سازمان مردم نهاد هم در زمینه صیانت، تولید اشتغال و توانمندسازی فعالند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از برگزاری ۴۰ جلسه استانی در سه ماه گذشته با حضور سازمان های مردم نهاد اطلاع داد و اظهار داشت: ۲۰ تفاهم نامه هم در زمینه توسعه مشاركت با سایر دستگاه ها، ۱۰۰ همایش در حوزه صیانت و ۵ مورد پشتیبانی از طرح های عمده اشتغالزایی هم انجام شده است. همینطور ۸۰ جلسه آموزشی به همراه ۱۲۱ نشست تخصصی توانمندسازی به حركت به سمت اشتغال مولد و دانش بنیان برگزار شده است.
افشار با اشاره به فعالیت ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه فرهنگی و پیشگیری از مصرف موادمخدر خاطرنشان كرد: برای ۳۰۰هزار دانش آموز برنامه های آموزشی برگزار شده است. همینطور ۴۰۰ هزار نفر از والدین دانش آموزان هم تحت پوشش برنامه های آموزشی قرار گرفتند. همینطور ۱۵۸ هزار مدیر، معلم، مربی و سایر دست اندركاران مدارس هم در طرح های توانمندسازی و آموزشی شركت كرده اند.
ایشان در ادامه اظهار نمود: یك میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افراد هم با استفاده از سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش تحت آموزش هایی نظیر نحوه تعامل با فرزندان و سایر مهارت های آموزشی قرار گرفتند. همینطور در سطح دانشگاهی ۲۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه ها و خوابگاه ها از برنامه های آموزشی بهره مند شدند. ۳۵۰۰ نفر از اساتید هم با استفاده از اداره كل مشاوره دانشگاه ها از آموزش های لازم بهره مند شدند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به فعالیتهای ستاد مبارزه با موادمخدر برای آموزش محیط های كارگری و صنعتی هم اظهار داشت: در طرح كاج ۱۲۰۰ كارگاه كه دارای ۵۰ تا ۱۰۰پرسنل بودند، برگزار شده است همینطور ۷۶۰هزارنفر از كارمندان دولت هم تا آخر سه ماه نخست امسال تحت پوشش كارگاه های مهارت آموزی قرار گرفتند. همینطور ۸۵۰۰نفر از افراد در محیطهای نظامی مانند سربازان، ۱۴۵۰ مسجد در محلات و ۸۰۰۰ نفر از مداحان و روحانیون از محتواهای آموزشی بهره مند شدند.

همكاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت ورزش و جوانان در زمینه توسعه خانه های ورزش روستایی

افشار در ادامه از همكاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت ورزش و جوانان در زمینه توسعه خانه های ورزش روستایی اطلاع داد و اظهار داشت: ۱۲۱۰ خانه ورزش روستایی برای تولید تحرك و نشاط اجتماعی با حداقل هزینه ها بوجود آمده است. بهیاری ها، مكان های بلااستفاده این روستاها را معرفی كرده اند تا این اماكن با حداقل هزینه تجهیز و مورد بازسازی قرار گیرند.
وی با اشاره به برقراری ۷۹ هزار تماس با خط ملی اعتیاد در سه ماهه نخست امسال خاطرنشان كرد: ظرفیت خط ملی اعتیاد پاسخگویی به ۴۰۰ هزار تماس در سال است كه بنا داریم در همكاری با سازمان بهزیستی و با جانمایی جدید این ظرفیت را افزایش دهیم.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه اظهار نمود: كانون همیاران سلامت روان در ۲۹۰ دانشگاه، شامل ۱۲۰ دانشگاه دولتی و ۱۵۰دانشگاه فنی- حرفه ای، ۵۵ دانشگاه فرهنگیان و ۱۰ دانشگاه پیام نور تحت پوشش قرار داده است.

پیش نویس قانون جدید مبارزه با مواد مخدر در مجمع تشخیص مصلحت نظام، برای رفع ابهامات
رفع ابهامات جرایم مخدرهای جدید با بررسی قانون مبارزه با مواد مخدر / تعیین تكلیف اموال قاچاقچیان


افشار در ادامه ضمن تشریح جزئیات بازنگری در قانون مبارزه با مواد مخدر اظهار نمود: تغییرات قانون باید به گونه ای باشد كه در صورت تغییر در یك جز ء تمام بدنه قانون هم متناسب با آن تغییر كند. در یك سال قبل كارگروه های جامعی با حضور دستگاه های مختلف مقابله ای و دستگاه قضایی در مورد بازنگری قانون مبارزه با موادمخدر برگزار شده. پیش نویس قانون جدید و اصلاحات آن آماده شده و تقدیم مجمع تشخیص مصلحت نظام شده است. این قانون ممكن است مانند گذشته از جانب مجمع تشخیص مصلحت نظام بازنگری شود و یا اختیارات آن به مجلس شورای اسلامی سپرده گردد.

به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینكه در قانون جدید تكالیف دستگاه های مختلف پیش بینی شده و ضمانت اجرایی مصوبات ستاد و انسجام یكپارچگی در قانون مورد توجه قرار گرفته است، اضافه كرد: در اصلاح قانون بر كاهش صدمه و مراقبت های پس از درمان تاكید گردیده است همینطور سعی شده است تا در مورد بعضی از مصوبات آن رفع ابهام شود. به صورتی كه بتوانیم در صورت ورود مواد جدید به لیست مواد مخدر در سریعترین زمان نسبت به آن واكنش نشان دهیم و همینطور محكومانی كه ملزم به پرداخت جرایم نقدی هستند و این مبلغ را پرداخت نمی كنند، هم تعیین تكلیف شود.
ایشان در ادامه اظهار نمود: در قانون مبارزه با مواد مخدر بر پیشگیری و صیانت تاكید جدی شده است همینطور در زمینه شناسایی و مصادره اموال قاچاقچیان هم بررسی هایی برای تعیین تكلیف آن انجام شده است چون كه اگر می خواهیم كمر قاچاقچیان را بشكنیم باید ضبط و مصادره اموال و دارایی های آنان را مورد توجه قراردهیم. این حق معتادان است كه دارایی های نابجا و كلان قاچاقچیان از آنها ضبط شود و در مسیرمبارزه با مواد مخدر قرار بگیرد.

اقدامات ایران برای مبارزه با مواد مخدر در حوزه بین الملل
افشار در ادامه با اشاره به اقدامات ایران در حوزه بین الملل خاطرنشان كرد: به تازگی نشست میثاق نامه پاریس در وین برگزار شده كه زمینه مساعدی برای تبادل اطلاعات بین كشورهای در معرض ترانزیت و كنترل باندهای قاچاق مواد مخدر فراهم نموده اند. همكاری دو جانبه و چند جانبه ای هم بین ایران، افغانستان، كشورهای همسایه و آسیای میانه به وجود آمده است. در این نشست عنوان شد كه ایران یكی از موفق ترین كشورها در زمینه كنترل اچ آی وی بین معتادان بوده به صورتی كه پیشنهاد داده شد تا نشست آتی با محوریت كاهش تقاضا و تجارب ایران در كنترل اچ آی وی در میان معتادان در كشور ما برگزارشود و ایران میزبان این نشست باشد.

تولید مواد مخدر در افغانستان افزایش می یابد
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینكه برپایه پیش بینی های بین المللی میزان تولید مواد مخدر در افغانستان افزایش خواهد یافت و در نتیجه ورود این مواد به اروپا هم بیشتر می شود، خاطرنشان كرد: به همین میزان سهم ما هم در مبارزه با مواد مخدر به علت قرار گرفتن در راه انتقال این مواد افزایش خواهد یافت. به قول مسئول آمار سازمان ملل در بازدید اخیر خود از ایران، ایران تنها كشوری است كه در زمینه پیشگیری و درمان سرآمد و به روز است.

كشف حدود ۲ تن مواد مخدر از اطراف مدارس افشار در ادامه با اشاره به كشف نزدیك به دو تن مواد مخدر در اطراف مدارس هم توضیح داد: این برنامه به شكل مشترك بین ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی برگزار شده است. از آنجائیكه كشور ما در مجاورت بزرگترین تولیدكننده مواد مخدر قرار دارد باید تلاش نماییم تا كمترین تأثیر را بر روی گروه های حساسی نظیر دانش آموزان داشته باشد.
وی با اشاره به اینكه با عنایت به اینكه برپایه قوانین بین المللی حداقل در شعاع ۵۰۰ متری محل های حساس نظیر پارك ها، سینماها و مدارس باید به دقت رصد شوند، اظهار نمود: در ایران هم براساس تفاهم نامه سال ۹۶ این مسئله در دستور كار قرار گرفت و نیروی انتظامی بر مدارسی كه در نزدیكی بافت های حاشیه ای هستند تمركز كرد. این آمار نشان دهنده مصرف مواد مخدر در مدارس نیست بلكه اقدامی پیشگیرانه است و این دو تن مواد گرم به گرم توسط خرده فروشان توزیع می شده و از جانب مأموران نیروی انتظامی جمع آوری و ضبط شده است.
ایشان در ادامه اضافه كرد: ممكن است هدف این فروشندگان دانش آموزان نبوده باشد اما مطلقا نباید نزدیك مدارس شاهد چنین مسائلی باشیم. این طرح در آینده هم در دستور كار قرار خواهد داشت.

هزینه درمان اعتیاد
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینكه هزینه درمان در كشور ما بالا نیست اما تمكن و استطاعت مالی خانواده های صدمه دیده در كشور پایین است، خاطرنشان كرد: هزینه درمان سرپایی به شكل ماهیانه در ایران بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و در مراكز اقامتی میان مدت بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان برآورد می گردد.
افشار با اشاره به اینكه ۸۹ درصد از خدمات درمانی از جانب بخش غیر دولتی و خصوصی عرضه می گردد خاطرنشان كرد: سهم دولت در این عرصه پایین است و بیشتر معطوف بر كاهش صدمه در حوزه معتادان پرخطر، شلترها، مراكز نگهداری معتادان مبتلا به HIV و... است. برای جبران این نقیصه بحث بیمه درمان معتادان و خدمات پایه و بستری در دستور كار قرار گرفته است. اجبار قانونی برای وزارت رفاه وجو داشت كه تا سال ۹۲ این قانون مغفول بود اما از سال ۹۲ تا ۹۶ اعتباری در قانون در نظر گرفته شد. با این وجود از این بودجه برای بیمه درمان معتادان استفاده مطلوب نشد.
ایشان در ادامه با اشاره به اینكه پیش زمینه بهره مندی معتادان از بیمه درمانی نیازمند احراز هویت آنان است، خاطرنشان كرد: برای حل این مشكل طرح «یاری برگ» برای سال ۹۷ پیش بینی شده است تا از این طریق بخشی از مجموع اعتبارات بیمه سلامت كه بین ۷۸ تا ۷۹ میلیارد تومان است تبدیل به اعتبار حمایتی و در اختیار وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی قرار بگیرد. در قالب این طرح قانون های حمایتی و درمانگران اعتیاد مبادرت به درمان اعتیاد افراد بی بضاعت می كنند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به فعالیت ۲۴۱۱، NGO و افزایش صددرصدی این تعداد در چهار سال قبل اضافه كرد: فعالیت این تعداد NGO بین ۱۵ تا ۲۰ درصد از جامعه هدف را تحت پوشش قرار می دهد و باید تعداد این مراكز را به افزایش پوشش ۴۰ تا ۵۰ درصدی توسعه دهیم. ازاین رو این تعداد سازمان های مردم نهاد باید ۲.۵ برابر شوند و به حدود ۵۰۰۰، NGO برسند.
افشار با اشاره به اینكه میزان مشاركت سازمان های مردم نهاد در حوزه درمان نسبت به سایر حوزه ها كمتر است، خاطرنشان كرد: از آنجائیكه این تكلیف قانونی وجود دارد كه ۵۰ درصد از منابع باید به سمت پیشگیری از اعتیاد معطوف شود ازاین رو فعالیت های سازمان های مردم نهاد هم باید به سمت پیشگیری با استفاده از آموزش عمل كند همینطور در مرحله بعد هم حوزه صیانت مد نظر قرار بگیرد تا بدین سان توفیق در درمان و رسیدگی به اشتغال معتادان بعد از درمان آن ها افزایش یابد.

وجود ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار مصرف كننده مستمر مواد مخدر در كشور اعتیاد در كشور افزایش نیافته است

او با اشاره به اینكه هم اكنون دو میلیون و ۸۰۸ هزار مصرف كننده مستمر در كشور وجود دارد، اظهار داشت: اعلام این آمار به مفهوم تعداد معتادان نیست. این مصرف باید منجر به ایجاد وابستگی شود به صورتی كه فرد در صورت عدم مصرف دچار علایم جسمی و روانی شود. ازاین رو اگر با این دید بررسی نماییم تعداد معتادان دو میلیون و ۸۰۸ هزار نفر نیست. مطمئنا تعداد معتادان كمتر از مصرف كنندگان مستمر است.
افشار با تاكید بر اینكه اعتیاد در كشور ما افزایش نیافته است، اظهار نمود: در سال ۹۰ اعلام شده بود كه سه میلیون و ۳۰۰ هزار معتاد در كشور وجود دارد اما برپایه طرح مشابهی كه در سال ۹۴ و ۹۵ اجرا شد این تعداد به دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده است. بنابراین تعداد معتادان افزایش نیافته اما ممكن است به علت بیشتر دیده شدن معتادان متجاهر در سطح شهر این تفكر برای مردم بوجود آمده باشد كه تعداد معتادان افزایش یافته است.


دلایل افزایش معتادان متجاهر در كلانشهرها
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با اشاره به دلایل افزایش تعداد معتادان متجاهر در سطح كلان شهرها خاطرنشان كرد: یكی از دلایل این مسئله تغییر الگوی مصرف بوده است چون كه با عنایت به گران شدن شیشه، معتادان به سمت الگوی كم مصرفی مثل مصرف همزمان گل، تریاك و قرص های روان گران حركت كردند.
وی با اشاره به اینكه ظرفیت ساماندهی و نگهداری معتادان در سال های اخیر ۲۰ برابر شده است، خاطرنشان كرد: برای مثال پیش از این ظرفیت مركز اخوان ۴۰۰ نفر بود اما این تعداد به ۸۰۰۰ نفر افزایش یافته است. از آنجایی كه رجوع كنندگان به مراكز ماده ۱۶ ممكن است با عود كردن درمان مواجه شوند ازاین رو باید در مسئله بازسازی و ترمیم درمان آن ها توجه گردد. برای مثال باید حمایت های خانوادگی، تولید شغل و حرفه مد نظر قرار گیرد.
افشار با اشاره به اینكه هر ۱۰ سال یكبار مطالعات وسیع و گران قیمتی در مورد آمار معتادان در كشور انجام می شود، توضیح داد: در آخرین مطالعه ۶۵ هزار نمونه مورد پرسشگری قرار گرفتند اما به علت تغییر الگوی مصرف مقرر است مطالعات هر پنج سال یكبار صورت گیرد. همینطور مطالعه دیگری در حال انجام می باشد كه نتایج آن بزودی اعلام خواهد شد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با انتقاد از آمارهایی كه به مدت زمان دسترسی به مواد مخدر اشاره می كند هم اظهار داشت: در همه جای دنیا میزان دسترسی به مواد مخدر در بافت های حاشیه ای بیشتر است. مانند این است كه شما مقابل یك داروخانه بایستید و مدت زمان دسترسی به دارو را اندازه گیری كنید. مسلما دسترسی به مواد مخدر در بعضی از مناطق شهر بیشتر است اما نمی گردد اظهار داشت كه این مدت زمان به صورت دقیق و میانگین به چه میزان است. این مدت زمان به موقعیت جغرافیایی بستگی دارد. هر جا تراكم معتادان بیشتر است خرده فروشان هم بیشتر هستند. چه بسا خود معتادان به اجبار اقدام به خرده فروشی كنند. در كشور هم در بعضی از شهرها مواد مخدر به سختی پیدا می گردد.

گل؛ دومین مخدر مصرفی
وی با اشاره به تنوع مواد مخدر در كشور اظهار نمود: این مواد در دو گروه مواد مخدر نظیر تریاك و مشتقات آن مثل هروئین، كراك و مورفین و دسته محرك ها مثل آمفتامین، شیشه، مت آمفتامین، روانگردان ها و مواد توهم زا قرار دارند. از سال ۹۴ و ۹۵ تریاك و مشتقات آن بالاترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده اند به صورتی كه ۶۵ درصد معتادان مصرف كننده هروئین بودند.
افشار با اشاره به اینكه در سال ۹۰، شیشه با ۲۶ درصد در رتبه دوم مصرف مواد مخدر قرار داشت، بیان كرد: این میزان با كاهش به ۸.۲ درصد سبب شد تا ماده مخدر گل به دومین ماده مخدر مصرفی در كشور تبدیل گردد و بین ۱۰ تا ۱۱ درصد مصرف مواد مخدر را به خود اختصاص دهد.

افزایش قیمت شیشه برخلاف انتظارات تریاك و هروئین ارزان نشد

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن تشریح آخرین تغییرات قیمت مواد مخدر هم توضیح داد: پیش بینی می شد تا میزان قیمت تریاك و هروئین به علت افزایش تولید افغانستان با كاهش روبرو شود اما این اتفاق نیفتاد. ممكن است دلیل این مسئله مدیریت بازار باشد و یا اینكه این مسئله را نشان دهد كه همه مواد وارد شده به كشور از جانب افغانستان نیست. با این وجود قیمت شیشه افزایش قابل توجهی یافته است.

روش های جدید قاچاق مواد مخدر وی با اشاره به روش های جدید قاچاق مواد مخدر به كشور هم اظهار داشت: معادله قاچاق مواد مخدر بسیار پیچیده است و چون سود بالایی دارد با روش های جدید و حتی عجیبی انجام می گردد. استفاده از منجنیق و پرتاب مواد مخدر به داخل مرزهای كشور، استفاده از هواپیمای پاراگلایدر و قطع سیمهای خاردار و استفاده از آن ها برای آوردن مواد مخدر بخشی از این روش ها است. با این وجود جدیدترین راه ورود مواد مخدر به كشور تغییر مسیر مرزهای زمینی به مرزهای دریایی است.
افشار در ادامه توضیح داد: مسیر جدید ورود مواد مخدر از خاك پاكستان و استفاده از بندر گواتر و بندر كراچی و انتقال آن با استفاده از دریای عمان و خلیج فارس است، بنابراین در حال افزایش منابع و تجهیزات مرزبانی و استفاده از قایق های تندرو ارتش و سپاه هستیم. با این وجود به علت تغییر مسیر میزان كشف مواد مخدر در بوشهر در سال ۹۶ نسبت به سال های قبل افزایش 100 درصدی داشته است. به تازگی محموله بزرگی هم در خوزستان كشف شده است.

لزوم رصد تراكنش مالی قاچاقچیان و بستگان آنها
به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، افشار با اشاره به سه اقدام اساسی كه باید در زمینه مبارزه با مواد مخدر صورت گیرد، اظهار داشت: اولین اقدام تمركز بر ضربه زنی به سرشاخه های قاچاق مواد مخدر با استفاده از كارهای اطلاعاتی است، چون كه حتی در صورت دستگیری خرده فروشان این قاچاقچیان دانه درشت همچنان حضور دارند و با استفاده از افراد جدید این مواد را عرضه می كنند. حدود ۷۵ درصد از كشفیات اخیر ستاد مبارزه با مواد مخدر مبتنی بر اطلاعات بوده است.
وی با اشاره به دومین اقدام اساسی در این زمینه توضیح داد: مجازات جایگزین متناسب با اعدام از دیگر نكاتی است كه باید مدنظر قرار گیرد. باید مكانیسم دقیقی برای رصد تراكنش های مالی قاچاقچیان و بستگان آنها وجود داشته باشد و قانون در زمینه ضعف و مصادره اموال آنها اصلاح گردد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه اظهار نمود: در برنامه ششم توسعه و سیاست های كلان مقام معظم رهبری در كاهش ۲۵ درصدی این آسیبها تاكید گردیده است یا با پرداختن به این سیاست های كلان و یا مدیریت مصرف و قطع رابطه بین معتادان و قاچاقچیان باید اقداماتی صورت گیرد.
افشار در انتها ضمن تشریح برنامه های ستاد به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار نمود: امسال حضور مردم و سمن ها در برنامه ها پررنگ تر خواهد بود و برنامه امحای مواد مخدر در پنج استان كشور برگزار می گردد. یكی از این برنامه ها امحای همزمان با برنامه تهران برگزار می گردد. همینطور از خانواده شهدا و جانبازانی كه در سال قبل جانشان را در این راه به خطر انداخته اند، تجلیل می گردد.
ایشان در ادامه اظهار نمود: بعضی از سازمان های مردم نهاد و مراكز پیشگیری هم خدمات تخفیف دار و خدمات رایگانی را در مراكز سرپایی در اختیار متقاضیان قرار می دهند. همینطور صدا و سیما، مساجد و مدارس هم برنامه هایی نظیر برگزاری جشنواره ها، كمپین ها، زنجیره های انسانی، تئاتر خیابانی و پیاده روی های خانوادگی را برگزار می نماید.



1397/03/30
15:38:23
5.0 / 5
4665
تگهای خبر: آموزش , بهزیستی , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان