اولین مركز بازتوانی مادر و كودكان

اولین مركز بازتوانی مادر و كودكان به گزارش جوان بین نخستین مركز «درمانی و بازتوانی مادر و كودك» با حضور معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزیركار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی و با همكاری شهرداری منطقه 15 راه اندازی گردید.



به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، علی ربیعی وزیركار و رفاه اجتماعی در این مراسم با اشاره به اینكه ظرفیت نگهداری و اقامت این مركز 40 مادر و كودك است، اظهار داشت: زنان و كودكان رجوع كننده به این مركز می توانند از یك ماه تا شش ماه از خدمات توانبخشی و ترك اعتیاد استفاده كنند.

وی در ادامه با اشاره به اینكه این الگو باید برای حمایت از زنان صدمه دیده و معتاد در كشور تكرار شود، خاطرنشان كرد: الگوی بازتوانی مورد استفاده در این مركز به شكل داوطلبانه است و سرانه یك میلیون و 100 هزار تومان برای هر مادر و كودك به شكل ماهیانه در این مركز پیش بینی شده است.

وزیر كار و رفاه اجتماعی با اشاره به استقرار تیم پزشكی، مشاوره و توانبخشی در مركز درمان و بازتوانی مادر و كودك اظهار نمود: باید در این زمینه انباشت دانش برای تكرار تجربه چنین مراكزی در سایر مناطق كشور صورت بگیرد. همینطور باید با خدماتی كه به شكل روانشناسی اجتماعی و بازتوانی برای رجوع كنندگان در نظر گرفته شده است امكان اصلاح رفتارها و سبك زندگی آنها بعد از بازگشت به زندگی عادی فراهم گردد.

ربیعی با اشاره به اهمیت توانمند كردن زنان در كنار فرزندانشان ادامه داد: با عنایت به طرح سازمان بهزیستی برای توجه به 1000 روز اول زندگی هر كودك این مركز می تواند مهمترین روزهایی كه هر فرزند باید در كنار مادر بگذراند را برای كودكانی كه مادر معتاد و یا صدمه دیده دارند فراهم كند.

وی با اشاره به اینكه در گذشته هم مراكزی در قالب های دیگر برای كمك به زنان معتاد وجود داشته است، خاطرنشان كرد: در گذشته مراكزی برای كمك به زنان آبستن وجود داشته است اما این مركز نخستین مركزی است كه با هدف نگهداری زنان صدمه دیده در كنار فرزندانشان مورد بهره برداری قرار گرفته است. باید تلاش كنیم تا با الگوسازی بیشتر مراكزی از این دست در سایر نقاط كشور هم مورد بهره برداری قرار بگیرند.

وزیر كار و رفاه اجتماعی با اشاره به ظرفیت شناسایی زنان برای دریافت خدمات از این مركز خاطرنشان كرد: اورژانس اجتماعی یكی از مراكزی است كه با معرفی مددجویان به این مركز آنها را بعد از دوره ترك اعتیاد هم مورد حمایت قرار دهد.

ربیعی در ادامه با اشاره به اینكه حوزه صدمه های اجتماعی دستگاه های مختلفی را در بر می گیرد ادامه داد: نیروی انتظامی، دستگاه قضایی و سازمان بهزیستی تعامل خوبی با وزارت كار و رفاه اجتماعی برقرار كرده اند و با برنامه ریزی هایی كه انجام داده ایم تلاش می كنیم تا مردم و سازمان های مردم نهاد را در این فرآیند دخیل كنیم.

وی با اشاره به اینكه امروزه مسئله اعتیاد تنها در ارتباط با فقر و نابرابری تعریف نمی شود افزود: یكی از مهمترین دلایلی كه افراد یك اجتماع به سمت اعتیاد گرایش پیدا می كنند مسئله تنش های اجتماعی، ناآرامی و نبود امنیت روانی است كه در جامعه ما هم دیده می گردد. مركز تلفنی بهزیستی كه هم اكنون خدماتی را به افرادی كه توانایی پرداخت هزینه مشاوره حضوری را ندارند و یا می ترسند اطلاعات شان فاش شود عرضه می كند.

وزیر كار و رفاه اجتماعی با اشاره به جلسه اخیر شورای عالی بیمه در بحث درمان اعتیاد خاطرنشان كرد: بر مبنای پروتكلی كه به تصویب رسیده است، بودجه ای نزدیك به 70 میلیارد به همراه كمك پنج میلیاردی بهزیستی در بحث تامین دارو، درمان و مشاوره اعتیاد پرداخت خواهد شد.

ربیعی در انتها با اشاره به اینكه كمك های خیرین تنها ابعاد مالی ندارد، اظهار داشت: از تمام كسانی كه با تحصیلات مرتبط می توانند در عرضه خدمات حمایتی نظیر مددكاری و یا آموزش به افراد صدمه دیده و فرزندان آنها كمك كنند می خواهم تا قدمی در راه كاهش صدمه های اجتماعی بردارند.

در بخش دیگری از این مراسم معصومه ابتكار با اشاره به اهمیت نقش مشاركت های مردمی و خدمات سمن ها در بحث كاهش صدمه های اجتماعی، اظهار داشت: نهادهای دخیل در بحث كاهش صدمه های اجتماعی نظیر بهزیستی و قوه قضاییه باید به شكل تخصصی و علمی در این زمینه عمل كنند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینكه نقش مشاركت مردم و سازمان های مردم نهاد كمتر از نقش دولت در كمك به زنان صدمه دیده نیست، خاطرنشان كرد: خیلی از این كمك ها كه به شكل داوطلبانه انجام می شوند نه تنها هزینه كمتری دارند بلكه اثربخش تر هم هستند.

ابتكار در ادامه با اشاره به طرحی كه در معاونت زنان در توانمند كردن سمن ها دنبال می گردد اظهار نمود: این طرح می تواند باعث توان افزایی زنان در مواجهه با صدمه های اجتماعی شود. خیلی از زنان صدمه دیده ای كه به اصطلاح خودشان «به انتهای خط رسیده اند» و امیدی ندارند تحت حمایت چنین طرح هایی می توانند مسیر زندگی شان را تغییر دهند.



 

1396/07/25
18:21:23
5.0 / 5
4800
تگهای خبر: بهزیستی , خانواده , زنان , كودكان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان