آغاز طرح تحقیقاتی ژنتیك خانواده های 2 معلولیتی كشور در میبد

آغاز طرح تحقیقاتی ژنتیك خانواده های 2 معلولیتی كشور در میبد جوان بین: اجرای طرح تحقیقاتی ژنتیك در خانواده های دومعلولیتی همزمان با گرامیداشت هفته بهزیستی برای نخستین بار در كشور در مركز تحقیقات ژنتیك جنوب شرق كشور در شهرستان میبد شروع شد.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، جلیل عفتی، مدیر كل بهزیستی استان در مراسم آغاز اجرای طرح كه با اجرای آن از تولد فرزندان معلول در خانواده هایی كه دو یا چند فرزند معلول دارند، پیشگیری می شود، اظهار داشت: با اجرای این طرح كه در واقع شناسایی ژن ناقل در خانواده های دو و چند معلولیتی است، درصدد هستیم بتوانیم به خانواده های نیازمند خدمات لازم ارائه دهیم.
وی ادامه داد: مبحث پیشگیری نسبت به درمان از اولویت های سازمان بهزیستی است و اثرگذاری بالایی دارد چون كه بر مبنای آمارها ۵۰ درصد از معلولیت ها عوامل ژنتیك در آن نقش دارد و ۵۰ درصد آن تحت تاثیر عوامل محیطی است.
عفتی در ادامه با اشاره به این كه علت بیماری های چند معلولیتی ریشه در ازدواج های فامیلی دارد، اظهار داشت: زوجین باید با عنایت به وجود امكانات لازم در تشخیص ژن و آزمایش های ژنتیكی حتما در این طرح شركت نمایند تا از بروز معلولیت های احتمالی جلوگیری شود.
مدیر كل بهزیستی استان تصریح كرد: خانواده های دو معلولیتی كه تحت آزمایشگاه های ژنتیك قرار می گیرند علاوه بر این كه ژن را در شخص مبتلاً مورد آزمایش قرار می دهیم، قادر هستیم افراد ناقل بیماری معلولیتی در خانواده هم مشخص نماییم چون كه ریشه بیماری های چند معلولیتی عموماً ازدواج های فامیلی است.
وی با اشاره به اجرای طرح غربالگری مشاوره ژنتیك در یزد، اظهار داشت: تمام ازدواج هایی كه در استان شكل می گیرد، زیر پوشش طرح غربالگری است و تابحال بالغ بر هفت هزار زوج از خدمات غربالگری مشاوره ژنتیك بهره مند شده اند. با عنایت به امكانات موجود، غربالگری ژنتیك برای همه مزدوجان استان فراهم گشته است.
مدیر كل بهزیستی استان اظهار نمود: كار خوبی كه در مركز تحقیقات ژنتیك میبد انجام شده است، حاصل همت و تلاش همه مسئولان شهرستان است كه شرایطی را فراهم آورده اند تا این كار تخصصی در این مركز صورت گیرد.
عفتی با بیان این كه سال قبل از 1200 مورد سقط درمانی انجام شده در كشور 480 مورد آن مربوط به استان یزد بود، تصریح كرد: این امر مرهون تلاش فعالان این عرصه، مشاركت و همكاری خانواده ها و زوج هاست، انتظار می رود روزی برسد روندی را شاهد باشیم كه تعداد معلولیت و بروز معلولیت ها، روز به روزكاهش پیدا كند.
همینطور به همین مناسبت سومین مركز مشاوره بهزیستی در میبد هم راه اندازی شد كه مدیر كل بهزیستی استان در این مراسم اظهار داشت: راه اندازی مراكز مشاوره، نشان از ظرفیت بالای كارشناسی در میبد است و امیدواریم با راه اندازی این مراكز شاهد كاهش صدمه های اجتماعی در این شهرستان باشیم.
وی به اجرای طرح دانشنامه ازدواج در میبد برای اولین بار در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: باید فرزندان و نسل نوجوان و جوان، مهارت های لازم در موضوعات مختلف زندگی را فرا بگیرند و اگر بی توجهی نماییم، تبعات آن دامن گیر جامعه ما خواهد بود.
جلیل عفتی اضافه كرد: هر چند استان از غنای فرهنگی خوبی برخوردار می باشد اما امروز هیچ جامعه ای از صدمه های اجتماعی و ناهنجاری ها در امنیت نیست و وظیفه سازمان بهزیستی فراهم كردن بستر ارتقاء سلامت جامعه است.
یاداور می شود، مركز مشاوره گلشن راز میبد با هزینه ۱۵۰میلیون تومان توسط بخش غیردولتی تجهیز و به راه افتاده است.



1397/04/26
14:15:59
5.0 / 5
4498
تگهای خبر: ازدواج , بهزیستی , جامعه , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان