رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور:

۱ و هشت دهم میلیون ایرانی تفننی موادمخدر مصرف می كنند، تزریق علت ابتلای ۵۲ درصد معتادان به ایدز

۱ و هشت دهم میلیون ایرانی تفننی موادمخدر مصرف می كنند، تزریق علت ابتلای ۵۲ درصد معتادان به ایدز جوان بین: رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور با اشاره به تعداد معتادان حاضر در كشور طبق آخرین آمار ستاد مبارزه با موادمخدر، بیان كرد: ۲ میلیون و ۸۰۸ هزارمعتاد و یا مصرف كننده دائمی و یك میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مصرف كننده تفننی موادمخدر هستند بنابراین در مجموع جمعیتی حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار معتاد در كشور داریم.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، فرید براتی سده چهارشنبه ۲۱ شهریور در جمع خبرنگاران، در ارتباط با ارتباط مستقیم شرایط اقتصادی بر شیوع اعتیاد مطرح كرد: با عنایت به شرایط نابسامان اقتصادی حال حاضر كشور، باید شاهد تداوم و گرایش اعتیاد در جامع باشیم.
براتی سده با تاكید بر افزایش معتادان به دلیل شرایط بد اقتصادی جامعه عنوان كرد: شرایط اقتصادی بر روی عرضه خدمات مراكز مراقبتی و اقامتی هم اثر می گذارد و سبب افت كیفیت خدمات می گردد.
وی تصریح كرد: از هم اكنون باید به فكر ارتقاء كیفیت خدمات این مراكز باشیم تا در صورت بروز مشكلات مالی این مراكز با مشكل برای خدمت رسانی مواجه نشوند.

براتی سده با اشاره به اینكه وظیفه بهزیستی عرضه خدمات پیشگیری از اعتیاد، ترك و بهبود معتادان و در مرحله آخر بازتوانی و جامعه پذیری افراد بهبودیافته است، اظهار نمود: در بخش پیشگیری از اعتیاد دو قسمت وجود دارد؛ قسمت اول مربوط به مسائل فرهنگی است كه در حیطه وظایف بهزیستی است و قسمت دوم كه مربوط به ورود موادمخدر است كه از محدوده وظایف بهزیستی خارج است.

وی در ارتباط با وظیفه سازمان بهزیستی در بخش پیشگیری، بیان كرد: تسهیل سازی حضور اجتماعی مردم و روند تصمیم گیری از وظایف این سازمان در بخش پیشگیری است.

رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور با اشاره به شرایط كشت موادمخدر نظیر تریاك و هروئین دركشور افغانستان بیان كرد: ۱۱ هزار تن تریاك و هروئین در افغانستان كشت شده و آماده ورود به بازار جهانی است این در حالیست كه ایران یكی از مسیرهای اصلی برای فروش یا عبور این مواد است.

براتی سده با اشاره به اینكه بهزیستی در بحث پیشگیری پیشگام و موفق بوده است، مطرح كرد: رویكرد بهزیستی در انجام اقدامات پیشگیرانه یك رویكرد مردمی و اجتماع محور است به طوریكه ۲۸۷ سازمان مردم نهاد در قالب تیم های اجتماع محور (CBO) در این زمینه داریم.
رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور در تشریح فعالیت تیم های اجتماع محور(CBO) اضافه كرد: بهزیستی مردم را در قالب تیم های اجتماع محور در محله های شهری، روستایی، كاری و آموزشی قرار می دهد به طوریكه در كشور نزدیك به ۵ هزار تیم اجتماع محور داریم كه بالای ۱۵ میلیون نفر تحت پوشش بهزیستی و مردم را آموزش می دهند.

وی با بیان طرح های عملیاتی سازمان بهزیستی و همكاری های صورت گرفته با نهادها و سایر سازمان ها، اظهار نمود: آغاز طرح كیان با همكاری ستاد مبارزه با موادمخدر برای پیشگیری از اعتیاد در ادارات، طرح پازَك، طرح پیشگیری از اعتیاد در محیط های نظامی با همكاری ستاد مبارزه با موادمخدر، طرح مهاد و طرح خانه ومدرسه با همكاری آموزش وپرورش همچون طرح های اجرایی هستند.

براتی سده در تشریح طرح كیان عنوان كرد: آماده همكاری با هر دستگاهی هستیم تا با آغاز این طرح توسط یك دستگاه این طرح را بسط دهیم.

او همینطور در ارتباط با طرح پازَك توضیح داد: پیشگیری از مصرف مواد زنان و كودكان در معرض صدمه یا صدمه دیده در نقاط حاشیه ای از مسائل مورد توجه این طرح است.
رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور با اشاره به اینكه اولین گام در اجرای طرح پازَك شناسایی محله است، افزود: بیش از ۳ هزار منطقه حاشیه در كشور داریم كه امسال ۵۰۰ منطقه را بعنوان طرح تحولی انتخاب كردیم.

وی در ارتباط با اجرای طرح پیشگیری از اعتیاد در اماكن نظامی همانند پادگان ها اظهار نمود: بهزیستی با همكاری ستاد مبارزه با موادمخدر برای پپیشگیری از اعتیاد نیروهای وظیفه یا كاركنان اماكن نظامی از سال قبل این طرح را شروع كرده است و الان توانایی ادامه آن را هم دارد.

براتی سده با بیان اجرای طرح مهاد در مهدكودك ها عنوان كرد: مصون سای خانواده ها، نحوه ارتباط با كودكان با رفتارمناسب و نحوه تعامل مربیان و والدین از اقدامات لازم انجام شده در این طرح است.

وی با اشاره به طرح بین المللی خانه و مدرسه برای سنین مهدكودك و ابتدایی بیان كرد: طراح این طرح، دكترعلاقه بند در انگلستان است كه با وجود منابع مالی كم سال قبل تعداد بسیار كمی از مدارس را تحت پوشش قرار دادیم.

رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور در بحث درمان و كاهش صدمه در سازمان بهزیستی تصریح كرد: سیاست بهزیستی درمان با كمك مردم و دولت می باشد همینطور ۱۱۸۲ مركز بازتوانی دارای مجوز در كشور وجود دارد و تعدادی از مراكز بدون مجوز در حال فعالیت هستند.

براتی سده با اشاره به اینكه ۴۵ تا ۵۰ هزار نفر در مراكز اقامتی ترك اعتیاد به سرمی رند، عنوان كرد: دوره اقامت در این مراكز ۲۱ تا ۲۸ روز است كه تعرفه این مراكز هر دو سال یكبار از سوی دولت تعیین و به وسیله معاون اول رئیس جمهور ابلاغ می گردد.

وی با اشاره به تحت پوشش بیمه نبودن افراد وارد شده به مراكز اقامتی یا كمپ ها زیرنظر بیمه سلامت اظهار داشت: تعداد زیادی از رجوع كنندگان به این مراكز افراد محروم جامعه هستند كه باید مورد توجه قرار گیرند به طوریكه امسال بیمه درمان معتادان ۷۴ میلیون تومان است.

رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور با اشاره به اختصاص یارانه به مبلغ نفری ۶۹۰ هزار تومان خاطرنشان كرد: ۹۶ درصد خدمات معتادان در مراكز غیردولتی عرضه می گردد.
وی بابیان اینكه مراكز TC یا اجتماع مردم مدار خدمتی جدید و تخصصی است، تشریح كرد: در این مراكز فرد معتاد به صورت داوطلبانه به مدت ۳ تا ۶ ماه مورد سم زدایی و اصلاح رفتار قرار می گیرد.

براتی سده با اشاره به اینكه هم اكنون در كشور ۳۴ مركز TC وجود دارد كه از این تعداد تنها یك مركز دولتی است، افزود: این مركز خدمتی گران است به طوریكه فرد باید مبلغی حدود یك میلیون تومان هزینه كند.

براتی سده درباره اختصاص یارانه برای درمان معتادان اظهار داشت: یارانه هابراساس معیشت افراد درنظرگرفته می شود، به صورتی كه بهزیستی گاها صفرتاصد درمان یك معتادرا می پردازد.امادرمراكز TCبدلیل پرهزینه بودن درمان، این حمایت ها كم می گردد.

وی در ارتباط با خدمات كاهش صدمه هم مطرح كرد: افرادی كه به دنبال درمان نیستند اما ادامه مصرف برای خانواده، جامعه و خودشان مضراست، خدمات كاهش صدمه دریافت یا وارد مراكز DIC می شوند.
رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور با اشاره به راه اندازی مراكز DIC هم زمان با مشكلات شایع ایدز در كشور، اظهاركرد: در آن زمان صدمه های اجتماعی ارتباط مستقیمی با ایدز داشت اما امروز اینگونه نیست و مسئله ایدز به شكلی كاهش داشته است.

براتی سده بابیان اینكه كاهش صدمه در سیاست های كلان رهبری نام برده شده است اظهاركرد: كاهش آسیب، خدمت درحال است، خدمت آینده، برنامه ریزی برای تولید اشتیاق برای ترك است.

وی بااشاره به یكی دیگر از مراكز كاهش صدمه در كشور اظهار داشت: شلتر، خوابگاه معتادانی است كه مكانی برای گذراندن شب ندارند. این مراكز از اهمیت بالایی برای كاهش صدمه های اجتماعی برخوردار می باشند.

رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور با بیان تعداد مراكز موجود DICو SHELTER دركشور، تشریح كرد: در مجموع ۱۴۰مركز DIC داریم كه ۲۲ مركز، ویژه بانوان درحال كار است؛ همینطور در كل كشور ۹۲ مركز شلتر داریم كه ازاین تعداد، ۲۷ مركز ویژه بانوان است.

براتی سده با بیان وجود كلینیك سیار یا خدمات سیار به نام موبایل سنتر خبرداد و اظهار داشت: وَن هایی برای افرادی كه رغبتی برای رجوع به مراكز اقامتی یا SHELTER ندارند تهییه شده تا درصورت نیاز به این افراد خدمات سه گانه و پانسمان عرضه كنند.

وی در ارتباط با افزایش مراكز كاهش صدمه و شلترها اظهار داشت: ستادمبارزه بامواد مخدر پیشنهادافزایش این مراكز را درفصل زمستان به بهزیستی داده است.
وی با اشاره به وجود ۱۹ موبایل سِنتر دركشور، اضافه كرد: از این تعداد ۱۲ موبایل سنتر در تهران قرار دارد.

رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور بابیان اینكه بحث درمان و سم زدایی تنها به عهده بهزیستی نیست اظهاركرد: نهادهای دیگری مانند صداوسیما، كمیته امداد، دانشگاه فنی وحرفه ای و ثبت احوال برای احراز هویت فرد همچون دستگاه های لازم برای كمك رسانی است.

وی بااشاره به وجود دونوع تسهیلات بهزیستی برای عرضه به بهبودیافته گان اضافه كرد: نوع اول معرفی داوطلبانه خود بهبود یافته برای اشتغال است و نوع دوم، تسهیلات كارفرمایی است، به طوریكه اگر هر كارفرما تا ۵ فردبهبودیافته را به كارگیرد، می تواند از تسهیلات بهره مند شود.

رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور با بیان اینكه عرضه تسهیلات تنها با گذراندن دوره های آموزش و آماده سازی شغلی است اظهار داشت: تاسال گذشته به ۷ هزار نفر تسهیلات اشتغال بهزیستی را عرضه كرده ایم.

براتی سده با اشاره به حمایت بهزیستی بعداز بهبود معتادان درقالب ۱۶ مركز توانمندسازی و صیانت مطرح كرد: بعد از بهبودیافتن، اگر فرد بهبودیافته مكانی برای رفتن نداشته باشند می تواندبه این مراكز به مدت شش ماه رجوع كنند و تحت آموزش مهارتهای زندگی و فنی و حرفه ای قرار بگیرند.

وی اظهاركرد: مددكار فرد بهبودیافته را بعد از ترك رها نمی كند و مراقب است تا به محض مصرف مجدد، به بهزیستی خبر دهد یا درصورت داشتن خانواده فرد را به خانواده اش تحویل دهد و یا اگر نیاز به درمان دارد او را به مراكز مربوطه ارجاع دهد.

رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور بابیان اینكه ایران درسال های گذشته پیشگام سازمان جهانی UNAبوده است، اضافه كرد: بخش عمده نوع مصرف مواد مصرف كنندگان درسال های گذشته، تزریق بوده كه خوشبختانه با كنترل این امر، در سازمان جهانی پیشگام شدیم اما اكنون كشورهایی مانند مالزی از ماجلو افتاده اند.

وی با بیان افزایش ایدز با استفاده از رابطه جنسی عنوان كرد: در سال های گذشته ایدز با استفاده از تزریق شیوع داشت اما امروزه به وسیله رابطه جنسی بیشتر شده است.

براتی سده اظهار داشت: ۵۲درصد معتادان به وسیله تزریق و ۴۷ درصد آن ها با استفاده از روابط جنسی گرفتار ایدز می شوند.

وی بابیان وجود ۲۰۰هزار معتاد زن در ایران بیان كرد: ۱۰درصد از معتادان بانوان هستند. میانگین سنی اعتیاد در زنان در حال كاهش است این درحالیست كه اعتیاد در مردان با میانگین سنی بالاتری قرار دارد.

براتی سده اضافه كرد: ۱.۵ میلیون نفر از معتادان جهان با بیماری ایدز دست و پنجه نرم می كنند.

براتی بااعلام وجود۴۳ باشگاه مثبت در ایران اظهار داشت: باشگاه مثبت ویژه بیماران HIV است و به آنها و خانوادشان خدمات اجتماعی عرضه می كند.



1397/06/22
17:05:28
5.0 / 5
4293
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بهزیستی , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان