لزوم تقویت تعاونی های زنان

لزوم تقویت تعاونی های زنان جوان بین: معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده اظهار داشت: بی گمان لزوم تقویت تعاونی های موجود زنان و ارتقای آن با فناوری ها و رویكردهای نوین از راه كمك به ایجاد تعاونی های جدید با توجه به ظرفیت نیروی تحصیل كرده كشور و احداث اشتغال از راه تعاونی ها امكان پذیر است.



به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا معصومه ابتكار در جلسه بررسی تقویت و توسعه تعاونی های زنان كه با حضورمحمد جعفر كبیری - معاون امور تعاون وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و نمایندگان دستگاه های ذی ربط همچون وزارت جهاد كشاورزی برگزار شد، با تاكید بر لزوم هماهنگی و هم افزایی در حوزه تعاونی ها اظهار داشت: در حالیكه دستگاه های مختلفی با سوژه تعاونی های زنان سر و كار دارند، مهم می باشد بتوانند هماهنگ شوند و اهداف مشترك خودرا پیش ببرند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینكه در بحث تعاونی ها چه در حوزه زنان و چه در دیگر حوزه ها فراز و نشیب هایی وجود داشته است، اظهاركرد: فراز و نشیب ها را باید لطمه شناسی و مشكلات را احصا نماییم. بعنوان مثالدر یك مقطع ارزیابی ما این بود كه صندوق های خُرد بهتر از تعاونی ها جواب می دهند. در واقع گذشته را باید ببینیم و دقت كنیم كه الان می خواهیم برای آینده نقشه راه مشتركی را تعریف نماییم.

ابتكار با انتقاد از برخی آموزش های بی سرانجام در این حوزه اظهار داشت: چه در حوزه زنان روستایی، چه زنان تحصیلكرده و چه زنان سرپرست خانوار آموزش فراوانی داده شده ولی درصد كمی به اشتغال منتهی شده است.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده اضافه كرد: با همین نگاه موافقتنامه ای را با سازمان فنی و حرفه ای كشور امضا كرده ایم و امیدواریم به جای آموزش غیركاربردی، مهارت كسب وكار از مراحل ابتدایی تا بنگاه داری، مالیات، بیمه و... فرا گرفته شود. بخشی از این دوره ها باید برای احداث صندوق های جدید باشد و اینكه چه مهارت هایی را لازم دارند.

ابتكار با اشاره به بحث بازاریابی و حوزه تكنولوژی های جدید اظهار داشت: از پارسال همكاری خوبی در حوزه توان افزایی جهت استفاده از IT و ICT با وزارت ارتباطات آغاز نموده ایم و این آمادگی وجود دارد كه كمك كنند تا تعاونی ها باز این دوره ها را بگذرانند.

وی با اشاره به اینكه به مكانیزم هایی نیاز داریم تا از احداث بنگاه و سودآوری آن مطمئن شویم، اظهاركرد: با وجود تسهیلات موجود زمینه بسیار خوبی برای شكل گیری تعاونی های جدید وجود دارد. شبكه سازی، تقویت شبكه ها یا هم افزایی هایی كه می تواند بین همه شبكه ها وجود داشته باشند، بسیار مهم می باشد.

در این نشست محمد جعفر كبیری - معاون امور تعاون وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی - با اشاره به اینكه در زمینه جذب سرمایه گذاری داخلی برنامه های مفصلی مد نظر است، اظهار داشت: در شرایط فعلی كشوركه امكان جذب سرمایه گذاری های كلان خارجی نیست باید به توانمندی های داخلی به خصوص جذب سرمایه گذاری خرد و معطل مانده ایرانی ها داخل یا خارج از كشور توجه داشته باشیم.

كبیری با اشاره به مشكلاتی كه به خاطر محدودیت های بودجه سال ۹۸ برای همه دستگاه ها وجود دارد، اظهار داشت: رویكرد كلی این است كه بتوانیم در چارچوب تسهیلاتی كه از دولت می گیریم، این تعاونی ها را در كشور گسترش بدهیم.

وی ادامه داد: امسال و سال آینده، مدت زمان سخت و دشواری برای صنایع است. به همین خاطر باید پشتیبانی از تعاونی ها رویكرد جدی دولت در سال ۹۸ باشد. ما برنامه ریزی های جدی داشته ایم كه در معاونت تعاون وزارت كار با اساتید دانشگاه آنها را دنبال می نماییم و با افرادی كه در زمینه كارآفرینی فعالیت خوبی داشته اند در حال مشورت هستیم.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی افزود: به صورت خاص خواستار فعال تر شدن تعاونی های بانوان هستیم و چند برنامه مشخص هم در این زمینه داریم.

كبیری با اشاره به اینكه 10000 تعاونی بانوان كه 11 درصد از تعاونی های فعال را می سازند، عدد مطلق خوبی است، اظهار داشت: این نسبت باید افزایش یابد و این مهم مستلزم همكاری متقابل وزارتخانه ها و معاونت زنان و خانواده است كه می تواند به صورت جدی تر در سال ۹۸ دنبال بشود.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینكه برنامه ریزی های معاونت تعاون وزارت تعاون در دو سطح كلان و كوتاه مدت است، اظهاركرد: حوزه كلان كاری ما اینگونه است كه با دانشگاه های اقتصاد علامه، بهشتی، شریف و تهران طرحی را در چارچوب اینكه به چه كسی تسهیلات دهیم، آماده نماییم و این شامل آنهایی میگردد كه در زنجیره ارزش حضور داشته باشد یعنی خوشه سازی شده، آموزش دیده، استاندارد شده و برندسازی شده باشد و برای توسعه بازار آن قبلا فكری شده باشد.

وی افزود: طرح های كوتاه مدت هم بدین صورت است كه با فروشگاه های زنجیره ای همچون شهروند، رفاه و تعاونی های مصرف خودمان در سطح گسترده مذاكره می نماییم تا محصولاتی كه در روستاها تولید می شوند، بازاریابی شود.

وی با بیان خبر سفر آتی اش به كرمانشاه اظهار داشت: تفاهمنامه ای بین وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و استانداری كرمانشاه و بانك توسعه تعاون، برای تشكیل و تقویت تعاونی زنان سرپرست خانوار كرمانشاه امضا خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، كبیری اشاره كرد: این طرح ابتدا به صورت پایلوت اجرا خواهد شد و بعد با كمك معاونت امور زنان و خانواده طرح گسترش پیدا می كند.




1397/10/21
21:51:00
5.0 / 5
4706
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بیمه , پشتیبانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان