چند دلیل برای اصرار بر تفكیك وزارت ورزش از جوانان

چند دلیل برای اصرار بر تفكیك وزارت ورزش از جوانان به گزارش جوان بین ده سال از عمر سازمانی ملی به نام جوانان نگذشته بود كه در هشتم دی ماه سال ۸۹ مصوبه مجلس و حكم محمود احمدی نژاد سبب انحلالش شد تا جایگاه جوانان در معاونت ریاست جمهوری به زیرمجموعه ای در حد یكی از معاونتهای وزارت ورزش و جوانان تقلیل یابد. سازمانی كه احیایش جزو وعده های انتخاباتی حسن روحانی بود؛ اما مخالفت نمایندگان مجلس با طرح تفكیك وزارت ورزش و جوانان بار دیگر احیای جایگاه جوانان در دولت را با اما و اگر مواجه كرد.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، طرح تفكیك وزارت ورزش و جوانان در كنار دو وزارتخانه دیگر شامل وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت راه، مسكن و شهرسازی در تیرماه امسال در مجلس رأی نیاورد و حالا این دفعه این لایحه از جانب خود كمیسیون جوانان بار دیگر به جریان افتاده است. بر همین مبنا امید محدث، مدیركل دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفت وگویی با ایسنا، از وصول مجدد طرح تفكیك وزارت ورزش از معاونت جوانان به مجلس اطلاع داد و اظهار داشت: طرح تفكیك مربوط به همان لایحه اصلاح ساختار وزارتخانه ها است كه قبلاً دولت آنرا برای تفكیك فعالیت سه وزارتخانه به مجلس داده بود.

وی در ادامه با اشاره به اینكه مجلس شورای اسلامی همان زمان به كلیت این طرح رأی نداد، اضافه كرد: پس از این مرحله اعضای فراكسیون جوانان مجلس، خودشان طرحی را مجدداً برای تفكیك وزارت ورزش از معاونت جوانان و احیای سازمان جوانان در مجلس مطرح نمودند.

محدث اظهار نمود: این طرح همان طرح اصلاح ساختار است با این تفاوت كه این دفعه از جانب مجلس عرضه و دیگر لایحه ای از جانب دولت نیست.
وی درباره تحمیل بار مالی به دولت برای این اصلاح ساختار هم توضیح داد: ساختار سازمان جوانان قبل از این وجود داشته و همین ساختار می خواهد مجدداً تفكیك شود. با انجام این تفكیك بودجه های بخش جوانان مستقل می شود و بدین سان سرفصل های بودجه به سازمان جوانان تعلق می گیرد. این درحالیست كه در شرایط حاضر بودجه بخش جوانان ابتدا به وزارت ورزش و سپس به معاونت جوانان می آید. در غیر این صورت مستقیم از سازمان برنامه و بودجه به خودمان ابلاغ می شود.

به گفته مدیركل دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تفكیك این معاونت از وزارت ورزش بیشتر فواید ساختاری دارد و درصورتی كه پس از تصویب لایحه بودجه هم این تفكیك صورت بگیرد، مشكلی در مورد بودجه تولید نمی گردد.

سید فرید موسوی، رئیس فراكسیون جوانان مجلس هم در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه بخش قابل توجهی از جامعه ما را جامعه جوانان می سازند، اظهار داشت: نیازها و مطالبات جوانان با بقیه اقشار جامعه متفاوت می باشد. ازاین رو نیاز است تا مجموعه ای به شكل نظام مند پیگیر این مسائل باشد.
وی با اشاره به اینكه قبلاً تجربه داشتیم كه حوزه جوانان و مسائل در رابطه با آنها در كنار موضوعات ورزش و ذیل وزارت ورزش بود، اضافه كرد: تجربه این چند سال نشان داده است كه مسائل جوانان و امور مربوط به آنها ناخودآگاه زیر سایه مسائل و موضوعات در رابطه با ورزش قرار می گیرد.

این نماینده مجلس در ادامه اظهار نمود: در سطح كلان و وزارت خانه ای به میزان كمتر اما در حوزه استانی به میزان بیشتری توجه به بخش ورزش وجود دارد و گستردگی، جذابیت و چالش های خاص حوزه ورزش سبب شده كه دغدغه مدیران بیشتر روی این مورد متمركز شود و این احساس به وجود آمده بود كه نسبت به مسائل جوانان غفلت می شود.

موسوی با اشاره به اینكه قبل از این هم دولت لایحه ای را برای تفكیك به مجلس داده بود، خاطرنشان كرد: ولی چون وزارت خانه هایی كه می خواستند جدا شوند، همگی در یك قالب مطرح شدند، نظر مجلس این نبود كه در شرایط خاص اقتصادی فعلی، تزلزلی را در وزارت خانه های اقتصادی تولید كند و مبحث وزارت ورزش هم بر همین مبنا كلیاتش رد شد.

وی در ادامه توضیح داد: الان حوزه ورزش و جوانان نیاز است كه جدا شود و این جدایی خللی در امور آنها تولید نمی كند، چراكه حتی ساختمان های آنها هم از هم تفكیك شده است. اگر می خواستیم برای وزارت صمت تصمیم بگیریم ماه ها طول می كشید كه برای مثال كارمندان جدا شوند، اما در ورزش و جوانان این مشكلات را نداریم، یا اگر داریم كمتر است.

رئیس فراكسیون جوانان افزود: ردیف بودجه های جوانان جداست. حتی قبلاً در برنامه ششم وقتی اعتبارات ویژه ای برای ورزش در نظر گرفتیم، بحث جوانان را ۲۰ درصد جداگانه تعریف كردیم. قرار نیست نیروی جدیدی به ساختار اضافه شود و همین نیروها می توانند تفكیك شوند و بار مالی نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینكه دولت هم موافق است و روزی كه طرح در مجلس مطرح شود اعلام موافقت می كند، خاطرنشان كرد: نگرانی جامعه درباره تحمیل مالی جدید درست نیست. در عین حال مسائل جوانان یكی از مهمترین موضوعات كشور هستند و باید نظام مندتر و جدی تر در سطح عالی پیگیری شوند.




1397/11/08
16:12:23
5.0 / 5
4412
تگهای خبر: اقتصاد , جامعه , جوان , جوانان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان