نسیم امید در اسباب بازی

نسیم امید در اسباب بازی به گزارش جوان بین خراسان نوشت: تهیه گزارش درباره سوژه اسباب بازی، احیانا برای برخی چندان مهم به نظر نمی رسد و صحبت دراین زمینه را در شمار موارد لوكس تلقی می كنند اما واقعیت ماجرای اسباب بازی و نقشی كه در زندگی تمام ما بازی می كند، بطور قطع انكار نشدنی است.


احیانا همه ما در دوره كودكی اسباب بازی بخش بزرگی از دنیای كوچك مان بوده است و همین امروز نیز اسباب بازی ها چه بسا با عنایت به توسعه آنها نقش پررنگ تری در زندگی كودكان دارند. همواره قسمتی از توجه جدی ما به اسباب بازی ها
حوزه های فرهنگی و اجتماعی آنها بوده است و همیشه این نگرانی را داشته ایم كه اسباب بازی ها نوعی فرهنگ را هم با خودشان به دنیای كودكان وارد می كنند، خصوصاً در شرایطی كه در خبرها می خوانیم، حدود 80 درصد اسباب بازی ها در كشور وارداتی است و طبق اعلام گمرك، یك میلیون و250هزار دلار ارز از كشور خارج می كند. درواقع دنیای اسباب بازی با وجود همه شیرینی ها و كودكانه هایی كه دارد، امروز دو چالش اساسی را پیش روی ما نهاده است كه این گزارش همزمان با شروع به كار پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی به آن می پردازد:
1- بخش فرهنگی و محتوای اسباب بازی ها كه در جای خود، فرصت فراخی برای طرح سوژه می طلبد.
2- اقتصاد معطوف به اسباب بازی كه بررسی آن ما را به آمار و عددهای عجیبی می رساند. در این گزارش بیشتر به همین سوژه خواهیم پرداخت.
بازی چین با ما و اسباب بازی
به این چند جمله توجه كنید:
* نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور روز گذشته در آیین گشایش پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی: كشور چین ركورد سه میلیارد دلار صادرات اسباب بازی در ماه را در سال قبل زده است. یعنی صادرات سالانه كشور چین از اسباب بازی بیشتر از صادرات نفت در كشور ماست. مگر تولید اسباب بازی چقدر فناوری می خواهد؟
* «محسن رجبی» تولیدكننده اسباب بازی و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدكنندگان اسباب‎ بازی: بیشتر از ۸۵ درصد سهم بازار اسباب بازی ایران دست محصولات خارجی است. (مهر / دی ماه97)
* آیدین مهدی زاده تهرانی دبیر دومین رویداد «ایده آزاد» اسباب بازی: مطابق آمار غیررسمی، 10 درصد اسباب بازی های تولیدی دنیا در ایران استفاده می شود.
(ایرنا / فروردین 98)
* بنا بر آمار منتشرشده از طرف گمرك، در سال ۹۷ حدود ۲۶۰ تن انواع عروسك وارد ایران شده است. آمار مقدماتی گمرك از تجارت خارجی سال ۹۷ نشان میدهد كه در این مدت بیشتر از ۲۶۰ تن انواع عروسك از دو كشور چین و امارات متحده عربی وارد ایران شده است. برمبنای واردات این حجم انواع عروسك به كشور یك میلیون و ۲۴۸ هزار و ۷۸۸ دلار ارز از كشور خارج شد كه معادل ریالی آن حدود پنج میلیارد و ۲۴۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۸۷۰ تومان در آمار گمرك به ثبت رسیده است. (پایگاه اطلاع رسانی ستاداقتصاد دانش بنیان - معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری/ 30آذر98)

فعالان اسباب بازی: می توانیم، حمایت می خواهیم
چه غم انگیز است وقتی در بررسی موضوعات مختلف، به یك مشكل می رسیم و آن هم نبود حمایت های كافی است. آن چه صنعت و حوزه اسباب بازی هم گرفتار آن است. محمدحسین فرجو عضو كمیسیون ثبت و صدور مجوز اسباب بازی می گوید: در سال های اخیر گام هایی برای محدودیت واردات اسباب بازی برداشته و این مساله سبب شده است تولیدكننده داخلی ما به فكر تولید و طراحی و افزایش شمارگان خود بیفتد. البته در زمینه تولید ضعف هایی داریم. برای مثال ما تولیدكننده ای در ایران نداریم كه اسباب بازی مجهز به سیستم رادیو كنترل تولید كرده باشد. ماشین كنترلی، هواپیما، بالگرد یا انواع و اقسام اسباب بازی هایی را كه ازراه دور كنترل شوند و پرواز كنند، به سبب سازوكار پیچیده و هزینه بری كه دارد در ایران تولید نمی كنند. یك تولید كننده در گروه فرهنگی این طور می گوید: اگر بخواهیم برای تولید عروسك هایمان از پلاستیك فشرده استفاده نمائیم، هزینه تولیدمان افزوده می شود. در صورتیكه عروسك های چینی با قیمت بسیار پایینی در كشور فروخته می شود. مردم هم به سبب مشكلات اقتصادی، با عنایت به قیمت پایین نمونه چینی این محصولات، سراغ عروسك های ایرانی نمی روند و عروسك چینی را برای فرزندانشان تهیه می كنند كه لازم است بخش های دولتی در كاهش هزینه ها به ما كمك كنند.
نسیم امید در اسباب بازی
همه این آمار و اظهارنظرها در شرایطی است كه با وجود درهای باز واردات و هزینه بالای تولیدات اسباب بازی، تولیدكنندگانی هم هستند كه بیكار ننشسته و خصوصاً در سال های اخیر كمر همت را محكم تر از قبل بسته اند و خبرهای خوبی را مخابره می كنند. حسین رضا سلطانی از همین تولیدكنندگان است كه دو روز قبل به ایسنا گفته است: «به قدری تولیدكنندگان داخلی تقویت شده‎اند كه امروز توجیه اقتصادی ندارد كه بخواهیم از چین یا كشورهای دیگر اسباب‎بازی یا سرگرمی وارد نماییم. قبلا واردكننده‎ اسباب‏ بازی و وسایل تفریحی بودم و الان برعكس، به صادركننده اسباب بازی تبدیل شده‎ام. این اتفاق به صورت واقعی رقم خورده است و فقط یك شعار نیست. كشورهایی كه ما به آنها صادرات داریم مثل عراق، عمان، تركیه، افغانستان و كشورهای همسایه ایران خصوصاً اقلیم كردستان عراق بازارهای خوبی برای فروش محصولات ما هستند. قیمت دلار سبب شده است كه محصولات داخلی تولید ما برای آن‏ ها مناسب باشد و بنا بر این ما بازار خوبی در این كشورها برای فروش داریم.» او البته تاكید كرده است كه با توجه به این برای تداوم و سرعت بیشتر در این راه نیازمند حمایت های بیشتر از بخش های دولتی هستیم. 2323


منبع:

1398/10/16
22:41:01
5.0 / 5
4952
تگهای خبر: اقتصاد , صنعت , فروش , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان