بهداشت روان جامعه در گرو عملكرد مسئولان

بهداشت روان جامعه در گرو عملكرد مسئولان جوان بین: یك روانپزشك سطح بهداشت روان جامعه را تا حدود زیادی در گرو عملكرد مسئولان دانست و بر لزوم آموزش مهارت های زندگی همچون نحوه كنترل خشم و مدیریت استرس در سطح جامعه تاكید نمود.


دكتر مصطفی حمدیه متخصص اعصاب و روان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینكه بمباران و هجمه اخبار منفی سلامت روان افراد جامعه را تهدید می كند، اظهار نمود: همه انسان ها در طول زندگی خود در معرض استرس های مختلفی همچون عوامل فشارزای اجتماعی، اقتصادی، مرگ عزیزان، مشكلات عاطفی و همین طور استرس ناشی از اتفاقات طبیعی مانند سیل و زلزله قرار می گیرند.
وی "پیش بینی استرس و عوامل فشارزای روانی" و "توان مدیریت و دخالت در مساله" را دو فاكتور موثر در كنترل استرس به وجود آمده دانست و اظهار داشت: پیش بینی وقایع به آرامش و مدیریت شرایط و نگرانی ها كمك زیادی می كند، چونكه از این طریق می توان برای موضوع برنامه ریزی كرده و با آمادگی بیشتری به آن ورود كرد.
وی با اشاره به حوادث اخیر همچون حادثه هواپیمای اوكراینی، سیل و... و درهم آمیختن اخبار و استرس های منفی با مشكلات اقتصادی و اجتماعی جامعه، اظهار نمود: این شرایط در كنار مشكلات اقتصادی، فشار و استرس بالایی به افراد جامعه وارد كرده كه همزمانی آن تاثیرشان بر سلامت روان افراد را دو چندان كرده است.
وی با اشاره به اینكه جامعه در زیر بار اخبار منفی فضای رسانه ای و شبكه های اجتماعی له شده است، اظهار داشت: تحمل این شرایط به خصوص برای افراد دارای بیماری های زمینه ای اعصاب و روان دشوارتر است.
این متخصص اعصاب و روان سطح بهداشت روان جامعه را تا حدود زیادی در گرو عملكرد مسئولان دانست و اظهار داشت: مسئولان باید به شكلی عمل كنند كه استرس های به وجود آمده برای افراد جامعه قابل فهم و پیش بینی باشد، زمانیكه وقایع ناخوشایند در یك مدت زمان كوتاه رخ می دهد، جمع كردن و مدیریت آن خیلی مشكل و دشوار بوده و فشار بالایی بر سلامت روان افراد جامعه وارد میكند.
بگفته این استاد دانشگاه، مسئولان و مدیران باید به شكلی برنامه ریزی و عمل كنند كه بتوان از بروز ناگهانی مسایل پیشگیری كرده و در موارد غیرقابل پیش بینی نیز به شكلی عمل نماییم كه فشار حداقلی بر مردم وارد شود. بعنوان نمونه در موضوع بنزین می شد شرایط را مدیریت بهتری كرد تا با بیان ناگهانی مساله و اطلاع رسانی ناقص منجر به بحران نشود.
این روانپزشك اشاره كرد: باید با مدیریت صحیح شرایط، از قبل زمینه و بستر مناسب را فراهم نماییم تا مردم تحت فشارهای بالای اقتصادی و اجتماعی قرار نگیرند و به تبع آن بهداشت سلامت روان افراد نیز حفظ شود.
این استاد دانشگاه با تاكید بر لزوم آموزش مهارت های زندگی همچون نحوه كنترل خشم و مدیریت استرس در سطح جامعه، اظهار نمود: در زمان بحران و یا شرایط بد اقتصادی باید به صورت شفاف مسایل را با مردم در بین گذاشت برای اینكه خود مساله اطلاع رسانی، زمینه پیش بینی و كنترل شرایط را مهیا می كند.
وی فشار و استرس بالا در جامعه را بسیار مضر دانست و اظهار داشت: این شرایط در عملكرد و زندگی روزمره مردم موثر بوده و خشم و عصبانیت، بی انگیزه بودن، راندمان كاری پایین و عملكرد نامطلوب بعضی از تبعات آن در سطح جامعه است.
دكتر حمدیه در خاتمه با تاكید مجدد بر لزوم توجه مسئولین به برنامه ریزی اصولی و پیش بینی موضوعات مختلف، عنوان كرد: البته خود مردم نیز می توانند با یادگیری اصول و مهارت های كنترل خشم و استرس تا حدی فضا را مدیریت كرده و به گذر از این شرایط استرس زا از نقطه نظر سلامت روان كمك كنند.




منبع:

1398/11/05
22:48:50
5.0 / 5
4157
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بحران , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان