رونمایی از بسته بومی سازی شده مهارت های زندگی در استان تهران

رونمایی از بسته بومی سازی شده مهارت های زندگی در استان تهران جوان بین: مدیركل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی كشور از تهیه و اجرای «بسته بومی سازی مهارت های زندگی» از سال 99 آگاهی داد.


بهزاد وحیدنیا در گفتوگو با ایسنا، همزمان با رونمایی از این طرح در ستاد توان افزایی سازمان های مردم نهاد شهر تهران با اشاره به اینكه بومی سازی بسته مهارتهای زندگی از سال ۹۵ شروع شده است، اظهار داشت: آماده سازی این بسته در سراسر كشور تا ۷۵ درصد پیشرفت كرده است. در استان تهران این طرح به مرحله اجرا رسیده است و از شروع سال آینده شروع به كار خواهدنمود.
وی با اشاره به اینكه نخستین استانی كه این طرح در آن اجرا شده، آذربایجان شرقی است، اظهار نمود: آماده سازی محتوای بومی سازی و اجرای آن در این استان از نیمه دوم امسال شروع شده است و در مراكز مشاوره و سلامت روان به مخاطبان عرضه می شود. سبك آموزشی و ارتقایی در این بسته ها به دنبال مهارت افزایی افراد است و نگاه بومی به مسائل و لطمه های اجتماعی در آن لحاظ شده است.
مدیركل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی كشور با اشاره به اینكه لطمه های اجتماعی در سراسر كشور تنوع یكسانی ندارند و بنا بر این باید نسبت به این موضوعات نگاه بومی سازی شده را دنبال كرد، اشاره كرد: این برنامه ریزی ها در استان های مختلف متفاوت می باشد و در عین حال هفت مهارت عمومی نیز به سه مهارت بومی در هر منطقه افزوده می شود تا متناسب با نیاز مردم این مهارت ها را در آنها تقویت نماییم.
وحید نیا درباب هزینه بهره مندی از بسته های مهارت افزایی برای مخاطبان نیز توضیح داد: در بحث تعیین هزینه ها، سازمان بهزیستی در دو مبحث آموزش های خانواده و خدمات روان شناختی قیمت تمام شده را محاسبه كرده و آنرا ابلاغ می كند. درباب مهارت های زندگی هم ترجیح بر این بود كه این بسته به تناسب بوم هر منطقه پیش بینی شود. قاعدتا قیمت تمام شده باتوجه به محتوای برنامه برای خانواده ها به صرفه خواهد بود. بدین سبب ما ترجیح دادیم كه قیمت ها را نیز به شكل بومی تعیین نماییم. البته سازمان بهزیستی بر این مساله نظارت خواهد داشت تا از حد استاندارد تجاوز نكند. در واقع ما آنچه برای شهرهای كلان محاسبه كردیم، ملاك و معیار قرار دادیم.
وی درباب نحوه بهره مندی از خدمات این بسته نیز اشاره كرد: مهارت های زندگی غالبا به شكل آموزش كارگاهی اجرا می شود كه فرد در این كارگاه حضور فعال و موثری دارد. بدین سان فرد آموزشگر در چارچوب یك تسهیل ‍گر حضور دارد و مهارت هایی كه برای بهبود كیفیت زندگی لازم است را در تعامل با آنها در اختیار افراد قرار می دهند. با این نگاه بنظر می رسد هم نگاه ارتقایی و هم نگاه پیشگیری درباب لطمه های اجتماعی هر استان دنبال می شود تا افراد مهارت لازم در قبال برخورد با لطمه ها را به دست بیاورند.
مدیركل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی كشور با اشاره به اینكه توسعه خدمات آموزشی و توان افزایی خانواده ها نیز تفاهم نامه ای با مجموعه انجمن های اولیا مربیان آموزش و پرورش ابتدای امسال امضا شده است، توضیح داد: بدین سان در كنار اینكه ظرفیت ها و خدمات روان شناختی را توسعه می دهیم، به این می پردازیم كه قسمتی از آموزش های مورد نیاز نیز در چارچوب آموزش های قبل از ازدواج، زندگی خانوادگی، فرزندپروری و بلوغ و نوجوانی در تعامل مشترك به خانواده ها منتقل شود.
بگفته وحیدنیا، در ۱۰ استان نیز آموزش های در رابطه با بلوغ و نوجوانی آماده شده است و خانواده ها از آن بهره مند می شوند. برنامه دیگری هم كه در حال اجراست برنامه ارتقای كیفیت زندگی خانواده با نگاه پیوستاری است كه در بحث پیشگیری كنترل و كاهش طلاق اجرا می شود. در بسته مربوط به مهارت های زندگی هم دولت می كوشد قسمتی از این بسته را پشتیبانی كند كه خانواده ها قبل، حین و ۵ سال پس از ازدواج از آن بهره مند شوند.
مدیركل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی كشور با تاكید بر اینكه تلاش می نماییم تا منابع را به سمت بهره مندی خانواده های نیازمندتر ببریم، اظهار نمود: تا الان نیز حدود ۸۰۰ هزار نفر از خدمات مربوط به سلامت روان در حوزه خانواده بهره مند شده است. هزینه این خدمات با اولویت خانواده های نیازمند بوده كه مقرر است ادامه پیدا كند. امیدواریم گروه های بیشتری را با سیاست های تشویقی به سمت بهره مندی از این خدمات ببریم و درصدی از یارانه دریافت خدمت را تامین نماییم.




منبع:

1398/11/21
13:34:05
5.0 / 5
4814
تگهای خبر: آموزش , ازدواج , بلوغ , بهزیستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان