نحوه ارائه خدمات مشاوره ای به متقاضیان طلاق های توافقی در سامانه تصمیم

نحوه ارائه خدمات مشاوره ای به متقاضیان طلاق های توافقی در سامانه تصمیم جوان بین: بعد از تصویب قانون پشتیبانی از خانواده که در اسفند سال 1391 به تصویب رسید، سازمان بهزیستی با همکاری قوه قضاییه برای پوشش طلاق های توافقی سامانه ای تحت عنوان ˮتصمیمˮ راه اندازی نمود که در این راستا متقاضیان طلاق توافقی پیش از حقوقی شدن پرونده شان، فرآیند ای را در این سامانه طی کرده و برمبنای آن، 3 تا 5 جلسه آموزشی و مداخلات تخصصی روانشناختی و مددکاری اجتماعی، مشاوره حقوقی و مذهبی جهت تصمیم گیری بهتر برای کاهش مشکلات و لطمه های مربوط به آنان ارائه می شود.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، از آنجا که سازمان بهزیستی از سال ۱۳۷۸ با هدف کنترل و کاهش لطمه های اجتماعی، کاهش طلاق و تحکیم خانواده بوسیله اجرای طرح مداخله در خانواده و با همکاری دادگستری استانها به خانواده های دارای اختلافات حاد خانوادگی یا زوجین متقاضی طلاق، خدمات مشاوره ای و مددکاری اجتماعی را در مراکز مداخله در بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی، مراکز مداخله در خانواده توسط کارشناسان بهزیستی مستقر در دادگستری ها ارائه می کرد، این سازمان بعد از تصویب قانون پشتیبانی از خانواده مصوب اسفند سال ۱۳۹۱ و در قالب توافقات به عمل آمده بین سازمان بهزیستی، معاونت اجتماعی و پیش گیری از وقوع جرم قوه قضائیه، وزارت کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی، مبادرت به راه اندازی سامانه ای تحت عنوان سامانه تصمیم طی سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ در مراکز استانهای کشور کرد.
بنابر اعلام سازمان بهزیستی در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ نیز این سامانه در شهرستان هایی با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر افتتاح شد.
طبق اظهارات بهزاد وحیدنیا، مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، زوجین برای دریافت مشاوره ابتدا باید به سایت زمان مراجعه نموده و پس از انتخاب زمان و محل مشاوره، واحد ارزیابی روانی و اجتماعی برایشان مشخص می شود. در نهایت یک جلسه روانی اجتماعی با حضور تیمی متشکل از روانشناس، مددکار، مشاوره حقوقی و مذهبی برگزار و ارزیابی انجام می شود. بعد از آن به مرکز مشاوره ارجاع می شوند. پس از ارزیابی روانی اجتماعی زوجین تصمیم می گیرند که ادامه پروسه تخصصی مشاوره را در کجا انجام دهند.
همین طور چهار جلسه مشاوره ای (هر جلسه ۴۵ دقیقه) برای آنها در نظر گرفته شده است و در نهایت نتایج ثبت و به دفاتر پیشخوان ارسال می شود تا به قاضی پرونده ارائه شود.
در این راستا به چند سوال متداول پیش آمده درباره سامانه تصمیم پاسخ داده شده است:
- پروسه سامانه تصمیم برای متقاضیان طلاق به چه صورت است؟
شخص متقاضی طلاق به سایت زمان (zaman.behzisti.net) مراجعه نموده و اطلاعات اولیه خویش (نام و نام خانوادگی، کد ملی و شماره موبایل هر کدام از طرفین) را ثبت می کند، سپس از سامانه پیامی را حاوی تاریخ مراجعه، اسم مرکز غربالگری و کد پیگیری دریافت می کند. پس از دریافت پیام، زوج و زوجه به مرکز ارزیابی روانی – اجتماعی (غربالگری) مربوطه مراجعه نموده و بعد از پذیرش، اطلاعات مربوط به آنها که حاوی فرم های مخصوصی است، توسط کارشناس تکمیل می شود. پس از تکمیل فرم ها، زوجین بوسیله واحد ارجاع به مرکز مشاوره ارجاع داده می شوند. مراکز مشاوره پس از تشکیل جلسات مشاوره پاسخ خودرا به مرکز ارزیابی روانی - اجتماعی (غربالگری) مربوطه اعلام می کنند و مرکز ارزیابی با تنظیم نامه ای آنرا به پیشخوان قضائی ارسال می کند.
- درباب آموزش برای افراد در معرض طلاق چه خدماتی ارائه می شود؟
افرادی که متقاضی طلاق توافقی هستند، پیش از حقوقی شدن پرونده آنان، فرآیند ای را در سامانه تصمیم طی می کنند که برمبنای آن، ۳ تا ۵ جلسه آموزشی و مداخلات تخصصی روانشناختی و مددکاری اجتماعی ارائه می شود تا زوجین بتوانند تصمیمات بهتری برای کاهش مشکلات و لطمه های مربوطه اتخاذ کنند.
- هزینه جلسات ارزیابی روانی-اجتماعی چه مقدار است؟
هزینه جلسات غربالگری برای عموم مردم و مراجعان طلاق های توافقی رایگان است.
- فرآیند زمانی پاسخ و اعلام نظر مراکز چند روز است؟
از موقع ارجاع تا پاسخ مرکز مشاوره باید ۴۵ روز گذشته باشد. همین طور انتخاب مرکز ارزیابی روانی - اجتماعی با اختیارات خود زوجین موقع ثبت نام بوده و هر مرکز ارزیابی روانی-اجتماعی دارای ظرفیت پذیرش مشخصی است.
- سامانه تصمیم در چه استان هایی وجود دارد؟
اکنون سامانه تصمیم در تمامی مراکز استانها و تمامی شهرستان های بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت فعال است.




منبع:

1401/01/13
13:06:52
5.0 / 5
471
تگهای خبر: آموزش , بحران , بهزیستی , پشتیبانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان