اشتباهات رایجی كه آشپزی شما را خراب می كند

اشتباهات رایجی كه آشپزی شما را خراب می كند به گزارش جوان بین ایرنا نوشت: برای شما فوت كوزه گری آشپزی را كه در هیچ كتابی نیامده، گردآوری كرده ایم.


كسانی كه كمتر تجربه آشپزی دارند می دانند، حتی اگر همه چیز را مو به مو از كتاب آشپزی و دستورالعمل اجرا كنند، باز هم ممكنست غذای شان خراب شود؛ اما چرا؟ آیا در دستورالعمل همه چیز را درباره آن غذا ننوشته است؟ بعید نیست كه آشپزی با تجربه هم، بعضی از این موارد را نداند. ۱. اَلَك نكردن آرد اگر جهت استفاده از آرد در غذای خود آنرا اَلَك نكنیم در هنگام حرارت دیدن بریده و گلوله می شود. اَلَك كردن آرد موجب می شود، برخی تكه آردهایی كه ممكنست بر اثر رطوبت موجود در هوا بهم چسبیده باشند از آن جدا می شود. ۲. زیاد جوشاندن پاستا هنگام جوشاندن پاستا پیش از آب كش مراقب باشیم كه زیاد آنرا نجوشانیم؛ برای اینكه به هنگام دم گذاشتن یا اضافه كردن مواد جدید برای ادامه پختن، به اصطلاح پاستا وا می رود و شكل ظاهری خودرا از دست می دهد. ۳. آب بیش از اندازه برنج برای دَم گذاشتن برنج، آب آنرا به اندازه همان یك بنده انگشت بگذاریم. اگر فكر می نماییم كه ممكنست كم باشد در ادامه پخت به آن آب اضافه نماییم. برنج، حتی با مقدار كم آب اضافی، شفته می شود. ۴. فراموش كردن هم زدن فراموش كردن هم زدن مواد غذایی بخصوص در سرخ كردن یا تفت دادن موجب ناهمگن پختن مواد غذایی می شود. به این صورت كه قسمتی كاملا برشته شده و قسمتی دیگر ناپخته است. گاهی اوقات هم ممكنست مزه سوختگی بگیرد. ۵. چرب نكردن ظرف كیك اگر علاقه به كیك پختن داریم، پس بدانیم كه باید ظرف كیك را پیش از ریختن مواد در آن، چرب نماییم. بهتر است این كار را با روغن سرخ كردنی مایع انجام دهیم تا ظرفیت دمایی بالایی داشته باشد، از كره استفاده نكنیم؛ برای اینكه می سوزد. این كار را به این خاطر انجام می دهیم كه كیك مان به ظرف نچسبد و هنگام سرو كردن، كامل جدا شود. ۶. استفاده نكردن از كاغذ مومی هنگامی كه می خواهیم در فر خود كوكی درست نماییم حتما از كاغذ مومی مخصوص شیرینی پزی استفاده نمائیم. این كار موجب می شود كه هنگام جدا كردن كوكی از سینی فر، به آن نچسبد و تكه تكه نشود. ۷. زیاد پختن سبزیجات اگر سبزیجات را زیاد بپزیم یا سرخ نماییم موجب می شود كه ویتامین ها از بین برود همین طور اینكه موجب تغییر در شكل ظاهری و دفرمه شدن آنها هم می شود. ۸. اضافه كردن مقادیر زیاد شكر و نمك مقدار شكر و نمك در غذا كاملا سلیقه ای است. پس بهتر است در ریختن شكر و نمك در غذا كمی رعایت نماییم. در هنگام خوردن اگر مایل بودیم غذا شورتر یا شیرین تر باشد می توانیم همان لحظه اضافه نماییم. ۹. مقدار روغن كم درست است كه هنگام آشپزی باید مراقب باشیم كه از روغن، زیاد استفاده نكنیم؛ اما روغن نداشتن غذا هم خوب نیست. چربی ها علاوه بر منبع اصلی تامین انرژی برای بدن ما، موجب جذب خیلی از ویتامین ها نیز می شوند. ۱۰. بی توجهی به پیمانه ها این اشتباه بیشتر اوقات، هنگامی پیش می آید كه از روی دستورالعمل كتاب آشپزی، غذا می پزیم. اگر به پیمانه ها یا تعدادشان بی توجه باشیم، حتما در غذای مشكلی پیش خواهد آمد. ۱۱. چك كردن غذای درون فر هنگامی كه درجه و تایمر را تنظیم می نماییم و غذا را در فر قرار می دهیم، نباید هنگامی كه هنوز تایمر تموم نشده است در فر را باز و بسته نماییم. این كار موجب هدر رفتن حرارت درون فر می شود و ممكنست همه جای غذا كامل پخته نشود. ۱۲. استفاده از مواد یا وسایل یخ و داغ در آشپزی این خیلی مهمست كه مواد تركیبی و وسایل مورد استفاده، حدودا با دمای اتاق یكسان باشند؛ مگر اینكه در دستورالعمل پخت غذا ذكر شده باشد كه موادی داغ یا یخ اضافه كنید. برای اینكه گرما و سرما موجب تغییرات فیزیكی و در مواد غذایی موجب تغییرات شیمیایی می شود. مثلا ممكنست وقتی مواد غذایی را با آب داغ میكس می كنید، غذا نیم پز شود. این كار مانع ترد شدن غذا می شود. ۱۳. درجه زیاد فر گاهی اوقات به سبب نداشتن وقت كافی از حرارت زیاد استفاده می نماییم. لازم به ذكر است كه اگر فر را زیاد نماییم امكان سوختن زیاد می شود و دوم اینكه ممكنست بعضی جاها خام باقی بماند. ۱۴. استفاده از ظروف اشتباه اهتمام كنید غذاها را در ظرف مخصوص به خودشان بپزید. مثلا اگر می خواهید موادی را سرخ كنید، نسبت به حجم مواد و مقدار روغنی كه استفاده می كنید، تابه ای را بردارید كه سایز و ارتفاع مناسب داشته باشد. ۱۵. صبر كن تا خنك شه! این اشتباهی است كه شاید بیشتر ما انجام داده باشیم. هنگامی كه مواد را از فر در می آوریم، بخصوص كه كوكی یا شیرینی باشد صبر نكنیم تا خنك شود؛ بلكه همان داغ داغ آنرا جدا نماییم. ۱۶. قابلمه كوچك برای جوشاندن ماكارونی اگر از قابلمه كوچك برای جوشاندن ماكارونی استفاده كنید نه تنها موجب كامل نپختن آن می شود؛ بلكه بهم می چسبد. ۱۷. زمان درست پختن گوشت به جهت اینكه گوشت ها معمولا از اغلب مواد غذایی دیرتر می پزند، بهتر است یك زمان درست و دقیق برای پختن كامل آنها بدست آورد و طبق همان، در فر یا زود پز بگذاریم؛ برای اینكه گاهی اوقات حتی ممكنست با نگاه كردن به آنها هم نتوانید بگویید كه پخته است یا نه. ممكنست روی گوشت كامل پخته باشد اما از داخل خام باشد. ۱۸. تمیز كردن دستگاه گیریل و باربكیو بهتر است این دستگاه ها را نه پیش از استفاده؛ بلكه پس از استفاده، تمیز كنید. این كار لطمه كمتری به وسایل می رساند. ۱۹. سوزاندن عمدی غذا بعضی از افراد مثلا مرغ سوخته یا ته دیگ سوخته دوست دارند و می خورند. باید اظهار داشت كه حجم سیاه و سوخته شده مواد غذایی كربن است، كه ضررهای زیادی به بدن می رساند. ۲۰. در زمان نامناسب اضافه كردن حتی اگر همه موارد را در مقادیر مناسب تهیه كرده باشیم؛ اما در زمان نامناسب یا جا به جا، به دیگر مواد اضافه نماییم ممكنست غذای مان خراب شود. ۲۱. استفاده از میكسر و مخلوط كن به اشتباه هنگامی كه از روی دستورالعمل آشپزی می كنید، دقت كنید كه از میكسر بهره برده یا مخلوط كن. استفاده این دو بجای یكدیگر، نتیجه دلخواه را به شما نمی دهد. ۲۲. آماده كردن مواد در زمان استفاده اگر مقرر است برای شام، از پیاز و سیر خرد شده استفاده نمائیم، پیشنهاد می شود كه حداكثر ۲ ساعت قبل، این مواد را آماده كنید نه از بامداد یا ظهر. ۲۳. مزه نكردن غذا پیش از سرو شاید این برای برخی افتخار باشد كه غذا را پیش از سرو، نمی چشند؛ اما این كار بسیار اشتباه و پر ریسك است. گاهی اوقات تنها با اضافه كردن مقدار كمی نمك یا فلفل، غذا به مزه دلخواه می رسد.


منبع:

1398/11/03
20:11:17
5.0 / 5
4614
تگهای خبر: دستگاه , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان