ضرغامی:

شناور بیاورید سوخت یارانه ای بگیرید

شناور بیاورید سوخت یارانه ای بگیرید به گزارش جوان بین، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: هر کس می خواهد در زمینه گردشگری دریایی فعالیت کند، کشتی و شناورهای بزرگ را بیاورد و هر میزان که می خواهد سوخت بزند همه یارانه ای حساب می شود.


به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا،، سید عزت الله ضرغامی روز یکشنبه - ۲۳ مرداد ۱۴۰۱- در حاشیه جلسه افق تحول که در وزارت میراث فرهنگی با حضور مدیران پایگاه های ملی و جهانی انجام شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همه کسانی که می خواهند در زمینه گردشگری دریایی فعالیت کنند کشتی ها و شناورهای بزرگ را بیاورند، هر مقدار که می خواهند سوخت بزنند برای آنها بسیار مقرون به صرفه است و همه یارانه ای حساب می شود.
وزیر میراث فرهنگی درباره ی بیمه راهنمایان گردشگری اظهار داشت: قانونی بصورت کلی در دولت درباره ی بیمه شده ها تصویب گردید چیزی به نام آزمون وسع را اعلام نمودند من هم با آن مخالف بودم. به مجلس هم اعلام کردم. بعد از آن که این بخشنامه ابلاغ گردید با معاون اول رییس جمهوری برای همین موضوع جلسه برگزار کردم و به سرپرست وزارت کار گفته شد هر کسی که اسمش را بدهید بیمه می نماییم. حالا ماموریت بر عهده ماست که لیست فعالان صنایع دستی و راهنماها را اعلام نماییم. بعدها شاید متوجه شدیم عده ای مشمول بیمه نیستند بدین سبب عدالت حکم می کند تصمیمی درباره ی آنها گرفته شود و اشخاص دیگر که محق هستند، بیمه شوند.
ایرلاین ها مشکل جدی حوزه گردشگری هستند
ضرغامی درباره ی احتمال نرخ دلاری هواپیماها پس از اربعین اظهار داشت: با همه استدلالی که داشتند و ما قبول نداشتیم گفتند که به هیچ وجه آنرا پس نمی گیریم هر کسی اعتراض کرده بود قبول نکردند. من از رییس سازمان هواپیمایی تشکر می کنم که دعوتم را قبول کرد و به وزارتخانه ما آمد. اعلام کردم «حتما این کار، درست نیست». بحث آنها این بود که «مسئله دخل و خرج ایرلاین ها متفاوت می باشد. این طور نیست که ما همیشه به آنها دستور دهیم و آنها هم به حرف ما گوش دهند. بالاخره باید دخل و خرجشان یکی باشد.»
وی اظهار داشت: به آنها گفتم شما مسئول آنها هستید و اگر بخواهید عاقبت ایرلاین ها حفظ شود و هم گردشگری گرفتار مخاطره نشود، باید این مساله حل شود. او هم به من قول حل موضوع را داد و فردای آن روز گفتند که مسئله منتفی است. حالا ما بحث های دیگر اصولی با ایرلاین ها از نرخها تا کیفیت داریم که کم نیست. ایرلاین ها مشکل جدی حوزه گردشگری هستند باید خیلی از این مشکلات حل شود اما آرام آرام با بحث های رسانه ای یکباره حل نمی گردد. آقای مهندس قاسمی رییس سازمان هواپیمایی کشور مدیر جهادی است و با ما همکاری دارد.


برای بررسی بافت تاریخی شیراز هیأتی را مشخص کردیم
علی دارابی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی نیز در حاشیه جلسه مدیران پایگاه هایی میراث ملی و جهانی در جمع خبرنگاران درباره ی آخرین اقدام این وزارتخانه برای صیانت از بافت تاریخی شیراز باتوجه به تملک خانه ها از طرف وزارت راه و شهرسازی بدون حق انتخاب از طرف مالکان خصوصاً خانه های تاریخی و از طرفی، وجود طرحی که به پژوهشگاه میراث فرهنگی نسبت داده شده و منجر به تخریب حدود ۳۵ خانه تاریخی در بافت شیراز می شود، اظهار نمود: بحث مربوط به بافت شیراز موضوعی نیست که فقط وزارت میراث فرهنگی، تصمیم گیرنده باشد، البته به عنوان متولی میراث فرهنگی، هیأتی را مشخص کردیم و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی هم نماینده تام الاختیار وزارتخانه در این مساله است، چون ایشان هشت سال رئیس میراث فارس بودند و شناخت کافی از مجموعه دارند و از طرفی، امکانات گسترده ای در اختیار پژوهشگاه است.
وی اضافه کرد: هیأت های مختلفی از وزارت میراث فرهنگی، وزارت راه و شهرسازی و دستگاه های دیگر از بافت شیراز بازدید کردند و بنا است جلسه مشترکی را با وزارت راه و شهرسازی در شیراز برگزار نماییم تا بر طبق گزارش هایی که هر دستگاه دارد در آن جلسه به جمع بندی برسیم.
معاون میراث فرهنگی افزود: درباره ی بافت شیراز باید کارگروه مشترکی متشکل از وزارت راه، وزارت میراث، استانداری و تولیت حرم شاهچراغ به جمع بندی برسد و بر آن اساس تصمیم گیری شود. خیلی ها معتقدند در شیراز خانه های بیشتری خراب می شود، اما آن گزارش ها تا وقتی گزارش رسمی میراث فرهنگی منتشر نشود، قابل اعتنا نیست که اگر آن گزارش رسمی منتشر شود، حتما با صدای بلند آنرا اعلام می نماییم.
دارابی، زمان انتشار گزارش بافت شیراز را مستلزم این دانست که هیأتی از وزارتخانه های میراث و شهرسازی از بافت شیراز بازدید کند و اضافه کرد: البته این هیأت چندبار به شیراز رفته است و جلساتی هم داشته است، اما کاری که مشکل به وجود آورده این است که میان دیدگاه ما و دستگاه های دیگر اختلاف نظر فراوان است. باید دیدگاه ها بهم نزدیک شود تا این مساله را مدیریت نماییم.
وی اشاره کرد: وقتی دستگاهی معتقد می باشد همه آن بافت تاریخی شیراز باید تخریب شود، با دستگاهی که معتقد می باشد خانه ها تک به تک باید شناسایی و ارزشیابی شود، فاصله بسیاری است و مفاهمه آن زمان می برد. قسمتی از این مساله هم به بحث های کارشناسی ما در وزارت میراث فرهنگی برمی گردد تا هم بافت تاریخی را محافظت نماییم و هم اگر امکان گره گشایی وجود دارد، گره را باز نماییم.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گفت: خانه هایی که وزارت راه خریداری می کند، خانه هایی است که از نظر میراث فرهنگی، البته برخی از آنها، چون نقشه آنجا الان در اختیارم نیست، ولی آنچه برمبنای پرونده پیش روی میراث فرهنگی است، خانه های ثبت شده بوده و نمی گردد وسط کار دنبال خانه های ثبت نشده باشیم. به هر صورت منوط به آخرین جمع بندی در یکی دو ماه آتی هستیم که البته اختلاف نظر در این زمینه هم زیاد است.
قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، همین طور درباره ی استرداد آثار تاریخی باتوجه به اینکه در حال حاضر ۱۳ پرونده در دست رسیدگی است، اظهار داشت: استرداد آثار تاریخی پروسه خیلی پیچیده ای دارد. برای برخی از آنها اقامه دعوا شده است و سال قبل ۲۷ قلم به کشور برگردانده شد و در حال حاضر پرونده مهم، بازگشت الواح هخامنشی است که (حدود ۱۷هزار لوح) در اختیار موسسه شیکاگو قرار دارد.
مانع تراشی «اوفک» برای بازگشت الواح هخامنشی به ایران
دارابی در پاسخ به این پرسش که آیا بازگشت الواح هخامنشی به مسایل سیاسی گره زده شده است، اظهار داشت: به هر حال ما با کشوری طرف می باشیم که با اندک بهانه هایی موضوع را گره می زند و مشکلاتی را ایجاد می کند، چون بنا بوده این الواح چندماه قبل به ایران تحویل داده شود. این اراده سران آمریکا است که (بازگشت الواح هخامنشی را) با مطالبی گره زده است، آن هم وقتی دادگاهی برگزار شده و حکمی صادر گردیده است.
معاون میراث فرهنگی درباره ی اینکه آیا اوفک (دفتر کنترل دارایی هایی خارجی وزارت خزانه داری آمریکا) هنوز اجازه بازگشت الواح به ایران را نداده است؟ اشاره کرد: خیر! هنوز اجازه نداده است. برای این مساله محدودیت و ممنوعیت هایس ایجاد می کنند.
دارابی در پاسخ به برخی اظهارنظرها درباره ی بازگشت الواح هخامنشی به ایران تا حدود دو ماه دیگر، اظهار داشت: زمان را که نمی توان مشخص کرد. علت این است که هم ما و هم وزارت خارجه و هم معاون اول رییس جمهوری تلاش می نماییم آثار برگردد، اما سیزده پرونده است، برخی از آنها پیش رفته و برخی به فرصت بیشتری نیاز دارد. ما دنبال این هستیم استرداد اتفاق افتد ولی تحولات جهانی در اختیار ما نیست.


منبع:

1401/05/23
23:19:06
5.0 / 5
497
تگهای خبر: بیمه , دستگاه , كیفیت , محدودیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان