هزار و هشتصد روستا در کشور شنبه های کتاب خوانی دارند

هزار و هشتصد روستا در کشور شنبه های کتاب خوانی دارند به گزارش جوان بین، مراسم رونمایی از پوستر یازدهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردید.



به گزارش جوان بین به نقل از مهر، مراسم رونمایی از پوستر یازدهمین دوره «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب»، ظهر امروز، با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آزاده نظربلند دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی، حجت الاسلام ملانوری مشاور وزیر و دبیر ستاد کانون های مساجد، ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و جمعی از مدیران ادارات کل ارشاد در استانهای کشور در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شد.

دسترسی روستایی ها به کتاب باید افزایش پیدا کند


در ابتدای این مراسم محسن جوادی معاون وزارت فرهنگ، اظهار داشت: سیاست برگشت به روستا و تجهیز روستاها زیاد شده است و ما هم باید در این راه تلاش نماییم. در بعضی کشورها به همان اندازه که یک شهروندان امکان دسترسی به کتابخانه ملی را دارد، یک روستایی هم این دسترسی را دارد. یکی از این ساز و کار ها همین جشنواره ها هستند که باید در تقویت آنها بکوشیم.
جوادی اضافه کرد: سالیان قبل نشد آن طور که باید به این برنامه بپردازیم. امیدواریم برای آینده کم کاری گذشته را جبران نماییم. روستاهای ما خواستگاه نویسندگان و نخبگان ما بوده است. علامه طباطبایی می گفتند دیگر بعید است عرفایی مثل ابوسعید برخیزند، چون فضای شهری چنین زمینه مساعدی را ندارد؛ در صورتیکه روستاها هنوز این ظرفیت را دارند.
وی در انتها اظهار داشت: تجهیز کتابخانه های روستایی به کتاب های نو و جدید یکی از کارهای مهمست که امیدوارم با همراهی خانم نظربلند ممکن شود.

هزار و هشتصد روستا در کشور شنبه های کتاب خوانی دارند


حجت الاسلام ملانوری مشاور وزیر و دبیر ستاد کانون های مساجد، اظهار داشت: روز روستا و عشایر را گرامی می داریم. طرح «روستای دوست دار کتاب» با علاقه و عشق طراحی شده بود و خوشحالیم که این کار باردیگر احیا شده است. خوشحالم که ما در کانون های فرهنگی مساجد قسمتی از پیاده نظام طرح روستای دوست دار کتاب هستیم. برمبنای آخرین سرشناسی از حدود ۶۳ هزار روستا، ۲۶ هزارشان بالاتر از ۵۰ هزار نفر حمایت دارد. اگر این روستاها نقطه هدف باشد و ما بتوانیم به آنها خدمات کتابخوانی بدهیم، اتفاق بزرگی افتاده است. متاسفانه ما حدود ۳۰ هزار روستای خالی از سکنه داریم. شاید این در فرآیند توسعه کمی اجتناب ناپذیر باشد، ولی باید کاری نماییم که روستاها رونق پیدا کنند و یکی از کارها تجهیز به کتاب و کتابخانه است. در یک دهه گذشته اتفاقات امیدبخشی در رابطه با احیای روستاها مطرح است و تعدادی از روستاهای خالی از سکنه باردیگر درحال رونق است. باید به این کار کمک نماییم.
ملانوری اضافه کرد: در رابطه با کانون های فرهنگ و هنر مساجد بگویم. ما سال جاری کاری را در مساجد تحت عنوان شنبه های کتاب خوانی شروع کردیم. ما ۱۲ هزار و ۵۰۰ کتابخانه باز و بسته داریم. بعضی مساجد ما دوشیفت کتابدار دارد ولی خیلی مساجد کتابدار ندارند. کوشیدیم از این ظرفیت استفاده نماییم که یکی از آنها همین طرح کتاب خوانی شنبه ها است. از فروردین تا امروز هزار و هشتصد مسجد به این طرح پیوسته اند که از این مساجد، حدود ۸۰۰ تا روستایی هستند.
وی اضافه کرد: کار بعدی ما تولید کتاب های صوتی است که آنرا آغاز نموده ایم. این کارها، هم مجانی و هم داوطلبانه است. من امیدوارم به برکت این روز عزیز، به روستاها و عشایر بالاتر از این توجه کنیم؛ خصوصاً مساجد کم جمعیت تر.

طرح «کوله کتاب» برای عشایر در نهاد کتاب خانه های عمومی


در ادامه آزاده نظربلند دبیرکل نهاد کتاب خانه های عمومی کشور، اظهار داشت: ما در نهاد کتاب خانه ها نزدیک به هزار نقطه خدمت روستایی داریم، اما خدمات ما فقط محدود به روستاها نیست. ما برای عشایر هم برنامه های ویژه داریم. یک برنامه به نام «کوله کتاب» داریم که در آن ۵۰ کتاب را در کوله قرار می دهیم و برای عشایر ارسال می نماییم.
نظربلند در رابطه با کتاب رسانی به عشایر، اظهار داشت: در شش استان خدمات در ارتباط با عشایر را ادامه می دهیم و تلاش می نماییم افزایش دهیم. اما حقیقت این است که کتابخانه های عشایری از نظر تجهیزات و منابع کتابخانه ای بسیار ضعیف هستند. امیدوارم با حمایت آقای ملانوری و اشتراک منابع و داشته هامان با سایر نهادها و ارگان ها بتوانیم در نقطه بهتری قرار بگیریم. ما این مسیر را با قوت ادامه می دهیم ولی مشکل اصلی مان تأمین منابع کتاب خانه ای است.
وی در انتها اظهار داشت: ما در روستاها و عشایر، مردم مظلومی داریم که نیازمند توجه هستند. جالب این که وقتی این ظرفیتهای فرهنگی و کتاب خانه ای در اختیار آنها قرار می گیرد، به خوبی از آن استفاده می نمایند.

دهیاری ها بودجه فرهنگ را افزایش دهند


در ادامه ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایرانیان، ضمن اشاره به یازدهمین دوره «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب»، اظهار داشت: من انتظار دارم برنامه ای که طراحی شده، به صورت اداری و کلیشه ای انجام نشود. این برنامه روحش در قالب محتوا و کیفی است. ما از روستا برنامه می خواهیم، نه یک اقدام خاص و مقطعی. این که این روستا با چه امکانات و ابزاری و در چه بازه زمانی، به چه برنامه هایی برسد، مهم می باشد. روستای ما باید مشخص نماید که در دو سال آینده دنبال این است؛ دو تا کتابخانه دارد، پنج تا حلقه کتاب خوانی دارد، برای دانش آموزانش این کار را می کند و همینطور از ظرفیتهای فلان دستگاهها هم برای ترویج کتاب و کتاب خوانی استفاده نماید. مثلاً حلقه های صالحین و بسیج ظرفیت است. ما از دهیارهای ها هم باید مطالبه نماییم. دهیاری ها قبلا سه درصد بودجه برای فرهنگ و ورزش داشتند که باید با مطالبه، این بودجه را افزایش دهیم.
حیدری اضافه کرد: ما هم در خانه کتاب همراه و همدل هستیم و با هرآنچه داریم در خدمت دوستان هستیم. خوشبختانه هم اکنون یک مجموعه هماهنگ هستیم و باید با همدلی این کار را پیش ببریم.
وی در انتها اظهار داشت: مطالبات ۸۲۰ میلیون تومانی روستاها که هر روستا ۶۰ میلیون مطالبه داشته، هفته بعد پرداخت می شود.
سعید سرابی مدیرکل امور استان ها در قسمت بعدی نشست ضمن اشاره به سامانه جدید «روستاها»، اظهار داشت: به خاطر بازطراحی این سامانه تشکر می کنم. طرح قبلی بازبینی هایی شده و ان شا الله منجر به برگزاری شایسته تر این طرح خواهد شد. من از این هم افزایی خوشحال هستم و امیدوارم با همراهی همکاران در استانهای مختلف، اتفاقات خوبی برای طرح روستای دوست دار کتاب بیفتد.
در ادامه آقای زین العابدینی و خانم پازوکی از طراحان سامانه «روستاها» نکاتی در رابطه با این پلت فرم عرضه کردند. طراحان این سامانه وعده دادند در فرصتی دیگر در رابطه با سازوکار سامانه «روستاها»، به رسانه ها و روستاییان مشتاق کتاب و کتاب خوانی توضیحاتی عرضه خواهند کرد.

رونمایی از پوستر «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب»


آخرین بخش این مراسم رونمایی از پوستر یازدهمین دوره «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» بود که با حضور محسن جوادی، آزاده نظربلند، حجت الاسلام ملانوری، ابراهیم حیدری و شهاب دارابیان از آن رونمایی گردید.
بطور خلاصه به گزارش جوان بین به نقل از مهر، مراسم رونمایی از پوستر یازدهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، ظهر امروز، با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آزاده نظربلند دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی، حجت الاسلام ملانوری مشاور وزیر و دبیر ستاد کانون های مساجد، ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و جمعی از مدیران ادارات کل ارشاد در استان های کشور در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شد. بعضی مساجد ما دوشیفت کتابدار دارد ولی خیلی مساجد کتابدار ندارند. اینکه این روستا با چه امکانات و ابزاری و در چه بازه زمانی، به چه برنامه هایی برسد، مهم می باشد.

منبع:

1404/07/20
09:21:30
5.0 / 5
32
تگهای خبر: بسیج , تجهیزات , خدمات , دانش آموزان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان - رسانه ای برای اندیشه های جوان - جوان بین: صدای نسل آینده