وقتی تعداد وام گیرندگان از تعداد ازدواج ها پیشی می گیرد!

وقتی تعداد وام گیرندگان از تعداد ازدواج ها پیشی می گیرد! به گزارش جوان بین یك جمعیت شناس با اعلان اینكه جمعیت در معرض ازدواج در حال كاهش است و بنا بر این تعداد ازدواج ها نیز كاسته می شود، اظهار داشت: این درحالیست كه تعداد وام های دریافتی بر خلاف تعداد ازدواج ها مرتب افزایش یافته است.


شهلا کاظمی پور در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تعداد ازدواج ها طی سال های ۹۶ تا ۹۸ حدودا ۵۰ هزار مورد کاهش یافته است، اظهار داشت: در سال ۹۶، ۶۰۹ هزار ازدواج، در سال ۹۷ حدود ۵۵۰ هزار ازدواج و در سال ۹۸ هم حدود ۵۶۰ هزار ازدواج اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به اینکه کاهش میزان ازدواج متاثر از ساختار سنی جمعیت است، اظهار نمود: از آنجایی که جمعیت در معرض ازدواج در حال کاهش است، تعداد ازدواج ها نیز کاهش پیدا می کند این درحالیست که تعداد وام های دریافتی بر خلاف تعداد ازدواج ها مرتب افزایش یافته است.

این استاد دانشگاه افزود: برای مثال در ۹۶ حدودا ۴۸۰ هزار نفر از مردان و ۴۰۵ هزار نفر از زنان وام گرفته اند؛ یعنی ۷۸ درصد از افرادی که در این سال ازدواج کرده اند وام دریافت کرده اند، البته ممکنست بعضی از این افراد در سال های قبل ازدواج کرده باشند، اما چون در این سال برای دریافت وام اقدام نموده اند جزو آمارهای سال ۹۶ محاسبه شده باشند.


تعداد وام گیرندگان از تعداد ازدواج کنندگان در سال ۹۷ بیشتر بود

کاظمی پور با اعلان اینکه در سال ۹۷ که ۵۵۰ هزار ازدواج داشتیم از مردان ۵۹۵ هزار نفر و از زنان ۵۸۱ هزار نفر وام گرفته اند، اشاره کرد: یعنی حدود ۱۰۸ در صد از مردان و ۱۰۶ درصد از زنان وام گرفته اند که این تعداد از تعداد ازدواج ها بیشتر است. این امکان وجود دارد که آنها باز هم از افراد ازدواج کرده سال های قبل باشند یا اینکه بعضی از افراد بیشتر از یک دفعه وام گرفته باشند.


تغییر ساختار سنی جمعیت، دلیل کاهش ازدواج دختران زیر ۲۰ سال در سال گذشته

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۸ تعداد وام ها برای مردان ۱۰۱ درصد و برای زنان ۹۹ درصد و تعداد وام ها به ازدواج ها نزدیک شده است، اظهار نمود: در سنین زیر ۱۵ سال در سال ۹۲ دختران ۴۱ هزار ازدواج داشته اند که در سال ۹۸ به ۱۵ هزار مورد رسیده است. این رقم برای دختران ۱۵ تا ۱۹ سال هم ۲۳۴ هزار بوده که در سال ۹۸ به ۷۹ هزار مورد رسیده است که مقدار زیادی از کاهش آن ناشی از تغییر ساختار سنی جمعیت است.


افزایش محسوس تعداد وام گیرندگان ازدواج
این جمعیت شناس با اعلان اینکه در سال ۹۲ میزان دختران زیر ۱۵ سال وام گیرنده صفر درصد است، اشاره کرد: اما بین دختران ۱۵ تا ۱۹ سال ۲۱۵۴نفر وام گرفته اند، همین طور در سال ۹۸ از ۱۵هزار دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کرده حدود ۴۵۰۰ وام گیرنده وجود دارد که به ۲۸ درصد می رسد. همین طور بین ۱۵ تا ۱۹ ساله ها که حدود ۸۰ هزار ازدواج داشتند ۷۴ هزار نفر وام گرفتند. یعنی تعداد وام گیرندگان تعداد محسوسی افزایش یافته است.

کاظمی پور افزود: با توجه به این که مبلغ وام زیاد شده است و گرفتن وام نیز مدارک و دوندگی هایی دارد افراد قبل از این کمتر سراغ آن می رفتند اما باتوجه به بحث تورم و نیازهای افراد و افزایش مبلغ وام افراد ترغیب شده اند تا آنرا دریافت نمایند. در سال ۹۸ در تمام گروه های سنی، دریافت کننده وام ازدواج چند برابر شده اند برای مثال در گروه سنی زنان ۲۵ تا ۲۹ ساله الان به ۱۱۴ درصد رسیده است.


تمام زوجینی که پارینه ازدواج کردند، وام گرفته اند

وی افزود: درواقع آمارها نشان می دهند درصد زنان و مردان وام گیرنده در مجموع در سال ۹۸ حدود ۱۰۱ درصد بوده است؛ یعنی همه افراد ازدواج کرده وام گرفته اند. همین طور اگر افرادی به سبب تمکن مالی وام نگرفته باشند این تعداد یا با آمار افراد ازدواج کرده سال های قبل، یا افرادی که بیش از یک دفعه وام گرفته اند جبران شده است.


۵۰۰۰ مرد بالای ۵۰ سال در سال قبل وام ازدواج گرفته اند

این عضو هئیت علمی دانشگاه با اعلان اینکه تعداد وام گیرندگان مرد ۵۰ سال به بالا در سال ۹۸ حدود ۵۰۰۰ نفر است و در میان زنان حدود ۲۰۰۰ نفر وام گرفته اند، اظهار داشت: همین طور زنان زیر ۱۵ سال وام گیرنده در سال ۹۷، ۳۲۴۶ نفر و در سال ۹۸، ۲۲۵۸ نفر بوده است که این تعداد در سال ۹۶ فقط ۴۸۱ نفر بوده اند.

کاظمی پور اضافه کرد: احیانا رقم ۳۰۰۰ نفری دریافت کنندگان وام در سال ۹۷ تعداد افرادی است که به دنبال افزایش مبلغ از سال های گذشته اقدام نموده اند، اما نمی توان این افزایش را به افزایش ازدواج ها نسبت داد.

این استاد دانشگاه درباب تعیین شرط سنی برای دریافت کنندگان وام ازدواج برای کاهش سو استفاده های احتمالی از آن درسنین زیر ۱۵ سال و بالای ۵۰سال نیز اظهار داشت: وقتی بالای ۵۰ سال وام گرفته اند حتی اگر شرط سنی وجود داشته باشد افراد سودجو راه های گریز را پیدا می کنند بدین سبب این قضیه نیاز به فیلترینگ دقیقی دارد.

کاظمی پور افزود: هم اکنون فقط بانک تصمیم گیری می کند، اما باید هیئت دقیقی روی تصمیم گیری نظارت داشته باشند تا وقتی تشخیص داده شد این افراد ازدواج کرده اند و نخستین بار است وام را دریافت می کنند آنرا پرداخت کنند، اما بانک ها نباید بعنوان تصمیم گیر در این خصوص ذی صلاح باشند.





منبع:

1399/04/14
16:41:21
5.0 / 5
2805
تگهای خبر: ازدواج , دانشگاه , زنان , وام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان