آینده درخشان فرزندان تنها در كسب نمره 20 نیست

آینده درخشان فرزندان تنها در كسب نمره 20 نیست به گزارش جوان بین یك مشاور به بررسی چالش های میان والدین و فرزندان برای مطالعه دروس خود در آموزش آنلاین پرداخت و اظهار نمود: صحبت های والدین در محیط خانه و بیان عقایدشان نسبت به تحصیل و آینده محصلان در كشور می تواند بر روی میل و علاقه فرزند به تحصیل اثر بگذارد چون كه وقتی والدین دائما در محیط خانه می گویند كه تحصیلات عالیه دیگر كارایی لازم را ندارد و در جامعه كارگشا نیست ناخودآگاه این تصور در فرزندان ایجاد می شود كه چرا باید درس بخوانم؟.


مریم فولادی در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: والدین باید بدانند که در عصری در حال زندگی هستیم که داشتن اطلاعات و دانش بسیار حائز اهمیت می باشد به صورتی که مشاغل دائما در حال تغییر شکل دادن هستند و نمی توان مانند گذشته تصور کارگشا نبودن تحصیلات را در جامعه فعلی در ذهن داشت، ازاین رو مطرح کردن چنین تصورات در محیطی که فرزندان حضور دارند در روند تحصیلی آنها بسیار مخرب است چونکه انگیزه، هدف و میل به درس خواندن را از دست می دهند.
این مشاور با تکیه بر ضرورت دوری والدین از سرزنش و قیاس فرزندان با دیگران، افزود: والدین برای مطالعه هدفمند دانش آموز ابتدا باید در رفتار خود بازنگری داشته باشند و اینگونه شیوه صحیح مطالعه را به فرزند خود آموزش دهند. والین باید فرزندان را بر مبنای استعداد، توانایی و هوش خود قیاس کنند نه اینکه دائما آنها را با هم سالان و هم کلاسی ها قیاس کنند.
به قول وی، گاهی والدین برای تشویق فرزندان به مطالعه فضای، رقابتی میان آنها و هم کلاسی هایشان ایجاد می کنند و به فرزندان می گویند درس خواندن را از هم کلاسی خود یاد بگیر که چگونه در حال کوشیدن است و... در حالیکه باید بدانند ایجاد چنین فضاهای رقابتی تنها بعضی از دانش آموزان را به سمت رقابت می برد و گاها در بعضی دیگر تاثیرات مخربی بر جا می گذارد.
فولادی اضافه کرد: والدین باید معیارهای سخت گیرانه و انتظارات بالای خود از درس خواندن فرزندان را کاهش دهند، بعضی از والدین تنها نمرات ۱۹ و ۲۰ را جزء نمرات محسوب می کنند و فکر می کنند فرزند در صورتی آینده درخشانی خواهد داشت که در تمام دروس نمره ۲۰ کسب کند، درحالی که موفقیت فرزندان با کسب نمره ۲۰ تعریف نمی گردد و تضمینی وجود ندارد فردی که نمراتش ۲۰ است در آینده فرد موفقی خواهد شد.
این مشاور اعتقاد دارد که گاها برخی والدین تصور می کنند که فرزندانشان سرآمد هستند و به همین علت از آنها انتظار نمره کامل و ۲۰ را دارند، درحالی که باید فرزندان را با خودشان قیاس کنند و آنها را برای پیشرفت نمراتشان هرچند به نمره ۲۰ نرسند، مورد تشویق قرار دهند.
وی افزود: تشویق به منظور انگیزه دادن به فرزندان برای ادامه مسیر و یادآوری توانمندی آنها و گوشزد کردن نقاط مثبت آنها در راه مطالعه و درس خواندن دانش آموزان بسیار مهم می باشد. چون که گاها درس خواندن برای برخی دانش آموزان کار کسل کننده و خسته کننده ای است و بنابراین نیاز است والدین به آنها انگیزه دهند و آنها را مورد تشویق قرار دهند.
به قول فولادی والدین همینطور می توانند محدودیت های سالمی را برای فرزندان در نظر بگیرند، برای مثال می توانند ساعت مشخصی را برای مطالعه آنها در نظر بگیرند و بدانند که این محدودیت های مثبت به فرزندان کمک می نماید تا در آینده انظباطی سالم داشته باشند.
همینطور وی معنقد است که والدین باید متناسب با سن هر دانش آموز از او انتظار درس خواندن داشته باشند چونکه برای مثال دانش آموزان دبستانی و پیش دبستانی حوصله کمتر برای درس خواندن دارند و گاها بیشتر از بازه ۳۰ دقیقه کلافه می شوند، بنابراین والدین می توانند یک استراحت کوتاهی میان هر مطالعه به فرزند بدهند تا او انگیزه باردیگر ای برای مطالعه به دست بیاورد.
این مشاور در پایان اظهار داشت: برخی والدین می خواهند به رویاهای خود از راه فرزندان جامه عمل بپوشانند بنابراین فرزند خویش را در مسیری که مورد علاقه و استعداد او نیست سوق می دهند در حالیکه باید فرزندان را هم جهت با علاقه و هوش آنها به سمت مطالعه و درس خواندن سوق داد تا اینگونه میل به مطالعه در آنها افزایش یابد.





منبع:

1399/08/16
19:01:17
5.0 / 5
1955
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان