رئیس انجمن مددكاران اجتماعی ایران:

فضای مجازی پس از كرونا، تاثیرات منفی روی سلامت روان خواهد داشت

فضای مجازی پس از كرونا، تاثیرات منفی روی سلامت روان خواهد داشت رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران به مبحث فضای مجازی اشاره نمود و اظهار داشت: فضای مجازی پس از کرونا، بدون شک تاثیرات مخرب و منفی را بر روی سلامت روان خواهد داشت. ما هیچ چشم اندازی برای فضای مجازی و مدیریت این فضا در حوزه صدمه های اجتماعی نداریم. قطعا یکی از محورهای جدی برنامه هفتم باید مبحث فضای مجازی باشد.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، سید حسن موسوی چلک در نشست راهبرد ایرانی با مبحث سیاستگذاری در برنامه هفتم توسعه کشور بیان نمود: ما در حوزه سیاست گذاری در حوزه آسیبهای اجتماعی چند چالش جدی داریم.

وی ادامه داد: فقدان هماهنگی بین بخشی در عرصه سیاستگذاری و جزیره ای عمل کردن کشور در این عرصه از چالشهای سیاستگذاری در حوزه آسیبهای اجتماعی است. تا به امروز به جز در حوزه مواد مخدر که سیاست کلی داریم، در حوزه امور اجتماعی سیاست مشخصی را نداریم.

وی افزود: از طرفی پاسخگو نبودن سازمانهایی که طبق قوانین و اسناد مرتبط دارای مسئولیت هستند، از دیگر چالشهای سیاستگذاری در حوزه آسیبهای اجتماعی است. نمیتوان هیچ وزیری را به علت آسیبهای اجتماعی استیضاح کرد.

موسوی چلک عدم اجرای سیاست ها و قوانین موجود را از دیگر چالشها در این عرصه عنوان نمود و اضافه کرد: حقیقت این است که ما در خیلی از مواقع در سیاست گذاری هایمان بیشتر از آنکه نگاه ملی داشته باشیم نگاه محلی داریم. این در حالیست که موضوعات ملی است و اختیارات و قدرت ما در تصمیم گیری ها باید برای همه مردم باشد.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اینکه در خیلی از سیاستگذاری هایی که نوشته شده گزارش نظارتی وجود ندارد، اظهار نمود: بخشی از سیاستها و قوانینی که نوشته شد سنجش پذیر نیستند؛ زمانی که قانونی سنجش پذیر نباشد چگونه می توان اثربخشی آنرا سنجید؟ در خیلی از مواقع هم قانونی نوشته نمیشود که بتوان تقسیم کار و هدف گذاری کرد.

وی با اشاره به اینکه سنجش پذیر کردن و کمی پذیر کردن برنامه ها در قوانین، موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا قوانین هم شفاف باشند، اضافه کرد: اگر قوانین کلی و دارای ابهام باشد طبیعتا با شفافیت و پاسخگو بودن مغایر است.

موسوی چلک در ادامه به فقدان گفتمان اجتماعی در حوزه سیاستگذاری اجتماعی اشاره نمود و در ادامه درباره اعتبارات سازمان ها اظهار داشت: برپایه گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس، پارسال برای بهزیستی کمتر از ۵۰ درصد اعتبارات در حوزه صدمه های اجتماعی تخصیص پیدا کرد. در سال ۹۶، بودجه آسیبهای اجتماعی تاحدودی افزایش یافت اما نسبت به چاه عمیقی که در حوزه آسیبها وجود داشت بودجه تاثیری نداشت.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در ادامه به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره نمود و اظهار داشت: قوانینی که در برنامه هفتم در حوزه صدمه های اجتماعی نوشته می شود باید سنجش پذیر و شفاف باشد، تقسیم کار و هدف گذاری مشخص داشته باشد و همینطور از کلی گویی پرهیز کند. ضمن آنکه رویکرد قانون گذاری و سیاستگذاری باید رویکرد سلامت نگر و سلامت محور باشد یعنی بیشتر از آنکه به دنبال جمع آوری معتادان متجاهر باشیم، بر روی پیشگیری سرمایه گذاری نماییم. ارتقا سلامت روانی اجتماعی هم باید محور کار ما باشد.

ایشان در ادامه به مبحث فضای مجازی اشاره نمود و اظهار داشت: فضای مجازی پس از کرونا، بدون شک تاثیرات مخرب و منفی را بر روی سلامت روان خواهد داشت. ما هیچ چشم اندازی برای فضای مجازی و مدیریت این فضا در حوزه صدمه های اجتماعی نداریم. شورایعالی فضای مجازی در خواب عمیق است. قطعا یکی از محورهای جدی برنامه هفتم باید مبحث فضای مجازی باشد.




1399/10/24
23:33:04
0.0 / 5
1092
تگهای خبر: بهزیستی , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان