تصویب بازشدن مرزها و انتظار برای ثبت جهانی 56 کاروانسرای تاریخی کشور

تصویب بازشدن مرزها و انتظار برای ثبت جهانی 56 کاروانسرای تاریخی کشور جوان بین: میراث فرهنگی در هفته گذشته شاهد اخبار خوبی بود و جلسه ستاد ملی مقابله کرونا تصویب کرد که توریستهای خارجی به ایران بیایند، از سویی 56 کاروانسرای تاریخی آماده ثبت جهانی شناخته شدند که قرار شد ارزیابان یونسکو جهت بررسی این آثار از نیمه دوم مهرماه وارد کشور شوند.


آنچه از اخبار میراث فرهنگی در این هفته خبر حائز اهمیت بود خبر تسریع در صدور ویزای گردشگری بود که در دستور کار دولت قرار گرفته است و برمبنای اخبار بنظر می رسد توریستهای خارجی از آبان ماه بتوانند به ایران بیایند.
صدور روادید در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شده است
علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: باز شدن مرزها و صدور مجدد روادید برای گردشگران در جلسه ستاد ملی مقابله کرونا تصویب شده است که بارقه امید و احیای تدریجی و پیش بینی پذیری در کسب و کارهای صنعت گردشگری را ایجاد خواهدنمود.
شالبافیان اظهار داشت: برای موفقیت در توسعه صنعت گردشگری باید همه ذی نفعان این صنعت در نظر گرفته شوند؛ لازمه توسعه گردشگری به شدت نیازمند جلب مشارکت ذی نفعان مختلف این صنعت است؛ بررسی تجربه های موفق و ناموفق در سطوح سیاست گذاری و سطوح طرح های خرد توسعه ای هم این رویکرد را تایید می کند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: در خلا و با درنظر گرفتن فقط قسمتی از ذی نفعان صنعت گردشگری و نشنیدن صدای آنها و لحاظ نکردن منافع همه آنها نمی توان گردشگری را توسعه داد، این نوع رویکرد اقداماتی که انجام دادیم را تفهیم می کند.


بنای تاریخی مدرسه ظفر بدون اطلاع دستگاه های متولی در همدان تخریب شد
علی مالمیر تخریب مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان اظهار داشت که بنای تاریخی مدرسه ظفر شهر همدان بعنوان یک ساختمان واجد ارزش فرهنگی، بدون هماهنگی و اطلاع این اداره کل بصورت کامل تخریب شد.
مالمیر اضافه کرد: موقعیت و خاصیت های ساختمان ها و ابنیه تاریخی واجد ارزش فرهنگی شهر همدان به شهرداری گزارش می شود که در بسیاری موارد شاهد تخریب این بناها بدون هماهنگی و مجوز میراث فرهنگی هستیم.
وی با اعلان اینکه اگر به دنبال ثبت جهانی منظر تاریخی شهر همدان هستیم شهرداری باید با مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مبادرت به تخریب ابنیه کند، گفت: شهرداری همدان در تخریب برخی ابنیه همچون ساختمان تاریخی مدرسه ظفر هیچگونه هماهنگی با سازمان میراث فرهنگی نداشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان اظهار داشت: شهر همدان طولانی ترین تداوم حیات بافت تاریخی و شهری را در کشور دارد که از تپه باستانی هگمتانه شروع و به بناهای دوره معاصر ختم می شود.



ایران چشم انتظار ثبت جهانی ۵۶ کاروانسرای تاریخی در یونسکو است
محمدحسین طالبیان مشاور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: پرونده ۵۶ کاروانسرای تاریخی در ۲۴ استان کشور همچون کاروانسرای باغ شیخ ساوه متعلق به دوران زندیه به یونسکو ارسال شده است و ارزیابان این سازمان از روز شنبه جهت بررسی های میدانی به کشور می آیند.
طالبیان در سفری از پیش تعیین نشده به شهرستان ساوه و بازدید از کاروانسرای تاریخی باغ شیخ، اظهار داشت: بعد از حدود سه سال بررسی، پرونده ای برای ثبت جهانی ۵۶ کاروانسرای تاریخی کشور آماده و به یونسکو ارسال شده است.
وی گفت: این کاروانسراها از دوران ساسانیان تا قاجار قدمت دارند و این ابنیه از مجموعه های آثار زنجیره ای بین راهی و محل اتراق کاروان ها بوده اند و دارای معماری ناب ایرانی با طرح های خاص و متنوع هستند.
مشاور وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: کاروانسرای باغ شیخ ساوه که متعلق به دوران زندیه است و از نظر موقعیت جغرافیایی اهمیت زیادی دارد نیز یکی از کاروانسراهای معرفی شده به یونسکو برای ثبت جهانی است و این بنا در برنامه حفاظت و مرمت قرار خواهد گرفت و بمحض اتمام عملیات بازسازی و مرمت، درب آن بر روی بازدیدکنندگان باز خواهد شد.


سنگ قبر متعلق به دوره ایلخانی در محلات کشف شد
مهدی لعل بار رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان محلات اظهار داشت: یک سنگ قبر با فاکتورهای باارزش فرهنگی متعلق به دوره ایلخانی در تپه های اطراف این شهر کشف شده است.
وی توضیح داد: این سنگ قبر از تپه های شمال غرب محلات و در راه طرح های توسعه شهری شناسایی و کشف شده که با راهنمایی یکی از اهالی دوستدار میراث فرهنگی تحویل این اداره کل شد.
وی ادامه داد: عملیات کارشناسی دقیق برای تعیین قدمت و خواناسازی حکاکی این سنگ قبر انجام شده و دوره آن بنا به خطوط و نوشته ها متعلق به دوره ایلخانی است.
لعل بار گفت: ابعاد این سنگ قبر ۷۰ در ۱۲۰ و قطر آن حدود ۲۰ سانتیمتر است و حکاکی نقش بسته روی ان به لحاظ محتواشناسی فرهنگی دوره ایلخانی و موضوعات مردم شناسی حایز اهمیت است.


تسریع در صدور ویزای گردشگری در دستور کار دولت است
سیدعزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگی و صنایع دستی در توییتی به مناسبت روز جهانی گردشگری آگاهی داد که تسریع در صدور ویزای گردشگری در دستور کار دولت قرار دارد.
سیدعزت الله ضرغامی در پیامرسان توییتر به مناسبت روز جهانی گردشگری نوشت: ۵ مهر(۲۷ سپتامبر) روز جهانی گردشگریست. از آقای رئیس جمهور به علت مواضع عالمانه و حمایتگرانه نسبت به صنعت گردشگری در جلسه دولت (۴مهر) و دستور تسریع در صدور ویزای گردشگری تشکر می کنم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگی و صنایع دستی در ادامه این توییت نوشته است: روز گذشته استانداران پیشنهادی، همه در مورد گردشگری برنامه ارائه کردند. این خیلی خوب است.
سفر ارزیابان یونسکو جهت بررسی کاروانسراهای ایرانی و جنگل های دیزمار
مصطفی پورعلی مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، از ورود ارزیابان میراث جهانی یونسکو جهت بررسی میدانی دو پرونده کاروانسرای ایرانی و الحاق جنگل های دیزمار به پرونده جهانی جنگل های هیرکانی آگاهی داد.
پورعلی اظهار داشت: بر طبق برنامه ریزی انجام شده، دو کارشناس ارزیاب کمیته میراث جهانی یونسکو اعزامی از ایکوموس جهانی، در نیمه اول مهر سال جاری وارد ایران می شوند. آنها حدود ۲۰ روز در ایران حضور خواهند داشت و ۵۶ کاروانسرای منتخب معرفی شده در پرونده ثبت جهانی کاروانسرای ایرانی را ارزیابی میدانی می کنند.
او اضافه کرد: پرونده کاروانسرای ایرانی پرونده بسیار مهمی است و بعنوان یک پرونده زنجیره ای بخش قابل توجهی از استانهای کشور را شامل ۲۴ استان، در برمی گیرد.



موزه ارتباطات بازگشایی شد
حسن عمیدی رئیس موزه ارتباطات با بیان این خبر اظهار داشت: برمبنای آخرین دستور ستاد ملی کرونا، موزه ارتباطات از روز جاری با رعایت شیوه نامه های بهداشتی فعالیت خودرا از سرگرفته است.
عمیدی با اعلان اینکه موزه های تهران از فروردین ماه به علت شیوع کرونا و قرارگیری در دسته سوم فعالیتها تعطیل و نیمه تعطیل شده بودند، اضافه کرد: حالا به علت فروکش کردن موج اخیر و بر طبق مصوبه جدید ستاد ملی کرونا موزه ها بازگشایی شده اند.
موزه ملی ارتباطات در تمام این مدت به کارهای خود بصورت مجازی ادامه داد و با سایر موزه های کشور نیز در برگزاری موزه گردی مجازی همکاری نمود.
۱۵۰ واحد اقامتگاه بوم گردی روستایی در گلستان فعال است
احمد تجری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان از فعال بودن ۱۵۰ واحد اقامتگاه بوم گردی درمناطق روستایی این استان آگاهی داد و اظهار داشت که عملیات راه اندازی و ساخت ۱۰۰ واحد دیگر نیز در حال انجام است.
تجری در مراسم افتتاح ۲ واحد اقامتگاه بوم گردی در روستاهای "سارجه کُر و چکر عطا بهلکه" از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس گفت: ظرفیت های بسیار عالی گلستان درحوزه منابع طبیعی و خدادادی (طبیعت گردی) سبب شده تا توجه به واحدهای بوم گردی مورد استقبال گردشگران، مسافران و سرمایه گذاران قرار گیرد.
وی با تاکید بر حمایت میراث فرهنگی از سرمایه گذاران در بخش راه اندازی یا راه اندازی واحدهای اقامتگاه بوم گردی در گلستان، اضافه کرد: امروز با شروع به کار ۲ واحد بوم گردی در روستاهای گنبدکاووس تعداد این واحدها در این شهرستان به چهار واحد و در استان نیز به ۱۵۰ واحد افزوده شد.


«گردشگری اکو» باید نماد گردشگری منطقه شود
سرور بختی رئیس موسسه فرهنگی اکو با گرامیداشت روزجهانی گردشگری (۲۷ سپتامبر)، اشاره کرد: «گردشگری اکو» باید بعنوان نماد گردشگری منطقه مورد توجه قرار گرفته و محقق شود.
بختی همزمان با روز جهانی گردشگری در پیامی نوشت: روز جهانی گردشگری یادآور ارزش های بلندی است که در سال ۲۰۲۱ با طرح شعار گردشگری برای رشد فراگیر اعتبار و اهمیتی دو چندان یافته است.
رئیس موسسه فرهنگی اکو تصریح کرد: منطقه اکو بعنوان یکی از کهن ترین حوزه های تمدنی معاصر، ظرفیت غیر قابل توصیفی از مزیت های گردشگری آیینی، فرهنگی، هنری، سلامت، ورزشی، غذا و طبیعت را در خود جای داده که اگر فقط یک یا چند عنوان از این مزیت ها در قالب برند گردشگری اکو به خوبی تعریف شده و با ساختاری مشخص و متحد در مسیری صحیح و همسود، برای کشورهای عضو محقق شود، یکی از رویایی ترین بخش های گمشده هویت شرقی را پیش چشمان تمام ملت های منطقه و جهان به نمایش خواهد گذاشت.
وی اشاره کرد: تبدیل گردشگری اکو به نماد گردشگری منطقه نه فقط بهترین مسیر به هم رسیدن مجدد ملت های منطقه به یکدیگر خواهد بود، بلکه رشد فراگیر اقتصاد فرهنگ را هم در تمامی کشورهای عضو اکو تضمین خواهدنمود.
تاسیسات گردشگری قم استانداردسازی شود
مهدی نصراصفهانی معاون گردشگری قم با اشاره به لزوم تداوم استانداردسازی تاسیسات گردشگری استان، اظهار داشت: باید مطابق با آخرین استانداردهای جهانی بتوانیم در راه ارتقای سطح خدمات مورد نیاز گردشگران حرکت نماییم.
وی در دیدار با سیدمهدی پورحسینی مدیرعامل شرکت رابین آروین رهنما عامل تطبیق استانداردهای گردشگری در استان، اظهار نمود: در روزهایی به سر می بریم که تاسیسات گردشگری قم به علت شیوع کرونا، کم رونق هستند و این فرصت مغتنمی است که واحدهای گردشگری با معیارهای استاندارد، تطبیق داده شوند.
معاون گردشگری قم با بیان اینکه پروانه استانداردسازی حدود ۵۰ واحد از تاسیسات استان صادر گردیده است افزود: باتوجه به دستورالعمل های معاونت گردشگری کشور در خصوص استانداردسازی تأسیسات گردشگری، ضوابط درجه بندی استانداردسازی و کیفیت خدمات تهیه و ابلاغ گردیده است.
برنامه دولت واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی است
سید عزت اله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی دارای صلاحیت برمبنای منویات مقام معظم رهبری از برنامه های دولت می باشد.
ضرغامی در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: در این واگذاری ها، بخش خصوصی مبادرت به احیا، مرمت و نگهداری آثار تاریخی می کند و برای کسب درآمد نیز با ایجاد جاذبه های توریستی گردشگران به سمت این اماکن سوق داده می شوند.
وی اضافه کرد: یکی از برنامه های مهم وزارتخانه تغییر ذائقه گردشگری مردم کشور است که در این راستا معرفی استانهای بکری چون ایلام به سایر نقاط کشور مد نظر است تا گردشگران و تورهای گردشگری بجای رفتن به مناطقی چون شمال، استانی نظیر ایلام را بعنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کنند.
وزیر میراث فرهنگی افزود: ایلام بواسطه شاخصه های خاصی چون دفاع مقدس، اربعین، آثار تاریخی چند هزار ساله، اماکن مذهبی و مناطق طبیعی می تواند به یک قطب گردشگری پردرآمد در کشور و حتی برای جذب گردشگر های عراقی تبدیل گردد.


منبع:

1400/07/09
21:48:52
5.0 / 5
854
تگهای خبر: اقامتگاه , اقتصاد , بهداشت , توریست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان