نقش احساس امنیت روانی در زندگی
به گزارش جوان بین رئیس اندیشكده خانواده مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اعتقاد دارد كه احساس امنیت در كشور مهمتر از امنیت نظامی و انتظامی است و اظهار داشت: امنیت نظامی در ایران كم نظیر است اما احساس امنیت روانی كمتر است بنابراین باید در حوزه تقویت احساس امنیت روانی فعالیت نماییم.
به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، غلامعلی افروز در پنجمین كنگره ملی روانشناسی اجتماعی با اشاره به اینكه انقلاب اسلامی در بهمن ۵۷ در چهار جبهه حضور داشت اظهار داشت: در بعد سیاسی به تدریج دنیا باور كرد كه ما مستقل ترین كشور هستیم و در بعد اقتصادی كه هنوز درگیر آن هستیم. اما آنچه كه مهم تر است جبهه فرهنگی است.
وی با اشاره به اینكه در جبهه فرهنگی اصلی ترین سرداران جبهه روانشناسان، معلمان و والدین هستند، تصریح كرد: حضور و دفاع در این جبهه و در میدان جنگ نرم سخت ترین كار است و رسالت دانشگاهیان، فرهنگیان و روانشناسان بسیار پرخطیر است. همینطور رسالت انجمن روانشناسان اجتماعی در این راه معنادار می شود.
افروز اظهار داشت: در این جبهه بیشترین صدمه را دیدیم و می بینیم این جبهه روزبه روز فشرده تر می شود و جنگ در این جبهه بسیار جدی است. جنگ برای بی تفاوتی، احساس ناامنی برای حاكمیت نگرش های منفی و بازدارنده است. اگر از ما سوال كنند بعنوان روانشناسان، اهداف اصلی مهاجمان فرهنگی چیست؟ می گوییم احساس ناامنی روانی، كلافگی فكری و كوفتگی ذهنی در قشرهای مختلف به خصوص كودكان و نوجوانان یكی از اهداف مهم این حوزه است. ایجاد نگرش های منفی و منفی كردن نگرش های اجتماعی در صدر اهداف قرار دارند.
افروز با اشاره به اینكه راهبردهای ملی برای این كار بسیار نادر است، اضافه كرد: روانشناسان مجرب در این حوزه كم مشاركت كرده اند. اگر نگرشها نسبت به پدیده های اجتماعی و كارگزاران دولت منفی شد انگیزه تلاش به حداقل خواهد رسید و كج روی ها آغاز می شود.
افروز افزود: اگر سری به كانون اصلاح تربیت بزنیم و نگرش های اجتماعی نوجوانان صدمه دیده را بسنجیم خواهیم دید كه كمترین نمره را در مقیاس نگرش های اجتماعی خواهند آورد. این مسئله نشان داده است كه رابطه نگرش های بازدارنده و مخرب اجتماعی با صدمه پذیری اجتماعی جدی است.
رئیس دانشكده خانواده مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به اینكه برای توان بخشی این مورد گام اصلی تقویت نگرش های اجتماعی است، تصریح كرد: زمانی كه نوجوانان بزهكار بر این باورند كه عموماً دزد و كلاهبردارند این باور رفتارهای خصمانه و تهاجمی را مضاعف می كند.
به قول وی، نگرش ها و باورها بستر اصلی پدیداری رفتارها هستند، رفتارهای بزهكارانه بر بستر نگرش های خصمانه صورت می گیرد و نگرش های خصمانه در دو ركن شناخت معیوب و ناقص اجتماعی و احساس خصمانه و ناخوشایند اجتماعی است. احساس ناخوشایند اجتماعی، با شناخت ناقص اجتماعی، نگرش نادرست و غیر منطقی را شكل می دهد.
رئیس دانشكده خانواده مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به اینكه در دنیا مدارس بهترین بستر برای انتقال ارزش های حاكمیت از راه مدرسه به خانواده هستند اظهار داشت: حدود ۷۰۰ هزار معلم داریم كه برای این معلمان باید برنامه های روان شناختی اجتماعی با نگاه تقویت نگرش های مثبت در چند میلیون دانش آموز ایجاد نماییم تا بزهكاری ها كاهش پیدا كند، در این راه روانشناسان رسالت حقیقی دارند.
افروز افزود: باید راهبردی تهیه كنیم؛ عدم بهره مندی از احساس مثبت روانی و ناامنی روانی یكی دیگر از اهداف مهاجمین خطرناك می باشد.
وی اعتقاد دارد كه احساس امنیت در كشور مهمتر از امنیت نظامی و انتظامی است؛ امنیت نظامی در ایران كم نظیر است اما احساس امنیت روانی كمتر است بنابراین باید در حوزه تقویت احساس امنیت روانی فعالیت نماییم. احساس امنیت روانی باور درونی است كه برای تقویت آن باید امنیت افزایش یابد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب