۱۸ تا ۲۵ سالگی اوج مصرف مواد مخدر بین جوانان

۱۸ تا ۲۵ سالگی اوج مصرف مواد مخدر بین جوانان جوان بین: بررسی و تحقیقات میدانی از مصرف مواد مخدر میان جمعیت عادی نشان داده است كه گستره مصرف مواد در بین گروه های سنی جوان بیشتر از افراد بزرگسال است.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، اغلب پژوهش های انجام شده از آن حكایت می كند كه از اوایل ۱۲ تا ۱۴ سالگی تا اوخر ۱۵ تا ۱۷ سالگی و دوره نوجوانی دوره بسیار حیاتی و اساسی برای آغاز مصرف مواد مخدر است.
بر طبق گزارشهای انتشار یافته از طرف سازمان ملل، میزان اوج مصرف مواد مخدر در بین جوانان ۱۸ تا ۲۵ سالگی است.
دانستن نكات زیر در مورد اعتیاد جوانان به شناخت بیشتر این پدیده در میان این گروه سنی كمك می كند:
۱ شاهدانه مخدر معمول در بین گروه های سنی جوان است. شواهدی كه در كشورهای غربی به دست آمده است نشان داده است كه دسترسی سهل به شاهدانه و تصوری كه در مورد كم خطر بودن این مخدر وجود دارد سبب شده شاهدانه به یكی از معمول ترین مخدرها در بین كسانی تبدیل گردد كه در آغاز نوجوانی خود به مصرف مواد روی می آورند. گاهی شاهدانه را در تركیب با سایر مخدرها استفاده می نمایند و مصرف این مخدرها معمولاً بیشتر از مصرف شاهدانه است.
۲- الگوی مصرف مواد مخدر در بین گروه های سنی جوان، كشور به كشور تفاوت می كند و به شرایط اقتصادی و اجتماعی هر یك از كشورها بستگی دارد. مصرف تفریحی مواد مخدر موجب افزایش هیجانات روحی و تجربه های جدید می شود و از جانب دیگر جوانانی كه در شرایط دشواری زندگی می كنند تلاش می كند با مصرف مواد مخدر بر وضعیت سخت زندگی خود غلبه كنند. در خیلی از كودكان خیابانی كه در معرض سوءاستفاده ها قرار دارد مصرف مواد مخدر تبدیل به صورتی مكانیزسم انطباق پذیری با شرایط و محیط خشنی است كه آنها در خیابان ها تجربه می كنند. مخدرهایی كه توسط جوانان انتخاب می شود معمولاً برمبنای قیمت ارزان، دسترسی گسترده و میزان ایجاد حالت نشاط آور و سرخوشی است.
۳- روند مصرف مواد مخدر از مراحل ابتدایی تا مصرف پیشرفته تر آنها تحت تأثیر عواملی است كه از حیطه كنترل فرد خارج است. از عوامل شخصی مثل سلامت رفتاری و روحی، رشد عصبی، تفاوت های ژنتیك و تأثیرات اجتماعی تا عواملی نظیر شرایط خانوادگی، مدرسه و گروه های هم سن و سال می توانند بر روی لطمه پذیری جوانان و نوجوانان در مقابل مصرف مواد مخدر مؤثر باشد. مشكلات روحی، فقر نبودن فرصتهای اجتماعی و اقتصادی، تنهایی و دور افتادگی، فقدان حمایتهای خانوادگی و اجتماعی، تأثیر منفی گروه های هم سن و سال از علل اصلی هستند كه امكان دارد فرد را به سمت مواد سوق دهد.
۴- بیشتر جوانان به دلایلی همچون نبود فرصتهای اجتماعی با پیشرفت اقتصادی وارد زنجیره توزیعی مواد مخدر می شوند. گروه های سنی جوان امكان دارد در نبود فرصتهای اجتماعی و اقتصادی برای به دست آوردن پول با افزایش دستمزد ناچیز وارد چرخه توزیع و فروش مواد مخدر شوند.
۵- بر طبق اطلاعات و داده های محدودی كه از طرف كشورهای غربی مطرح می شود، نرخ افزایش مصرف مواد مخدر در بین گروه های سنی بزرگسال ۴۰ سال و بیشتر با ضریب بیشتری نسبت به گروه های سنتی كمتر در حال افزایش می باشد.
۶- بزرگسالانی كه مواد مخدر مصرف می كنند نیازمند خدمات مناسب هستند اما اگر از مشكلات عدیده روحی و جسمانی برخوردار باشند دوره های مؤثر درمانی آنها را با چالش رو به رو می كند.
۷- مصرف كنندگان بزرگسال بخش فزاینده قربانیان مربوط به مصرف مواد مخدر را شامل می شوند در سراسر جهان و در بازه زمانی سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۵ تعداد مرگ و میرهای گزارش شده ناشی از مصرف مواد مخدر تا ۶۰ درصد افزایش یافته است. افرادی كه بیشتر از ۵۰ سال سن دارند قریب به ۳۹ درصد آمار مرگ ومیر مربوط به اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر در سال ۲۰۱۵ را به خود اختصاص داده اند، این در شرایطی است كه در سال ۲۰۰۰ میلادی گروه های سنی بزرگسال تنها ۲۷ درصد از مرگ و میرهای اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر را شامل می شدند. تقریباً ۷۵ درصد مرگ و میرها مربوط به اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر در افراد با سن ۵۰ سال و بیشتر به مصرف "اپیوئیدها " مربوط است. مصرف كوكائین و مصرف آمفتامین ها هركدام ۶ درصد و مصرف بقیه مخدرها با ۱۳ درصد علت مرگ و میر در این گروه سنی را تشكیل می دهد.



1398/01/01
10:33:01
5.0 / 5
5111
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان