دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاكید كرد

نقش موثر پیشكسوتان و قهرمانان ورزشی در پیش گیری از اعتیاد

نقش موثر پیشكسوتان و قهرمانان ورزشی در پیش گیری از اعتیاد به گزارش جوان بین دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: پیشكسوتان و قهرمانان ورزشی نقش مؤثری در پیش گیری از اعتیاد دارند و می توانند یاری گر ما باشند.



به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، دكتر اسكندر مؤمنی در نشست با تعدادی از پیشكسوتان و قهرمانان ملی ورزش در مجموعه فرهنگی شقایق اظهار داشت: برمبنای آمار شیوع شناسی دو میلیون و ۸۰۰ هزار مصرف كننده دائمی و یك میلیون و ۶۰۰ مصرف كننده تفننی مواد مخدر در كشور وجود دارند كه در مجموع آمار مصرف كنندگان مواد مخدر به بالای ۴ میلیون نفر می رسد.

وی اضافه كرد: جمهوری اسلامی ایران در كنار كشوری (افغانستان) قرار دارد كه تولید مواد مخدرش در سال ۲۰۰۱ میلادی، ۲۰۰ تن بود اما امروزه به بیشتر از ۹ هزار تن و به رشد ۵۰ برابری رسیده است.

دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه اظهاركرد: اعتیاد، وكیل، قاضی، دكتر، ورزشكار و... نمی شناسد، هر كسی امكان دارد معتاد شود. اگر غفلت نماییم، اعتیاد در خانه ما را هم می زند.

مؤمنی اضافه كرد: مبارزه و مقابله با مواد مخدر همواره بوده است و ادامه دارد اما در كنار این حوزه باید برنامه های پیشگیرانه نیز اجرا شود تا جوانانمان گرفتار اعتیاد نشوند. پس راه اصلی در مبارزه با مواد مخدر، توجه به حوزه جلوگیری از اعتیاد است تا كسی به سمت اعتیاد نرود.

وی اعتیاد را بیماری صعب العلاج برشمرد و خاطرنشان كرد: تفاوت بیماری اعتیاد و سرطان در آن است كه سرطان، فقط خود فرد را گرفتار می كند و واگیردار نیست اما اعتیاد چند خانواده را گرفتار می كند. پس در كنار اقدامات مقابله ای و درمانی باید اقدامات پیشگیرانه همچون آگاه سازی و آموزش را نیز انجام داد.

دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه كرد: جامعه ورزش نزد مردم محبوب است و مردم احترام خاصی برای قهرمانان خود قائل هستند و در این نشست می خواهیم با هم اندیشی، در حوزه جلوگیری از اعتیاد، اقدامات و مداخلات پیشگیرانه مؤثری را انجام دهیم.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، مؤمنی اضافه كرد: از قدیم الایام تاكنون، دنیای ورزش دارای شور، هیجان و جذابیت بوده است و مردم در پای تلویزیون ها چشم انتظار بوده اند تا قهرمانانشان در مسابقات ورزشی برنده شود. قهرمانان الگوی جامعه هستند و نوع ادبیاتشان در جامعه اثرگذار می باشد.

وی پیشكسوتان و قهرمانان ورزشی را از گروه های مرجع جامعه خواند و اظهار داشت: این گروه ها نقش مؤثری در جلوگیری از اعتیاد دارند و می توانند یاری گر ما باشند.

مؤمنی افزود: نباید منتظر فرد یا نهادی برای كمك بود بلكه باید از هر ظرفیتی كه در اختیار داریم خصوصاً ظرفیت قهرمانان و ورزشكاران محبوب كشور استفاده نماییم.

وی در ادامه پیشنهاد پیشكسوتان ورزش كشورمان را درباب تشكیل كارگروه ورزشی در حوزه جلوگیری از اعتیاد را پذیرفت و اظهار داشت: این كارگروه باید تولید فكر، برنامه و كار اجرایی داشته باشد، همین طور یك نفر بعنوان هماهنگ كننده در این زمینه انتخاب گردد.

مؤمنی بر تجهیز اماكن ورزشی برای جوانان و شناسایی بهبودیافتگان در محلات زندگی ورزشكاران و پشتیبانی از آنان تاكید و اظهاركرد: طبق آمار بیشتر از ۵۰ درصد معتادان شاغل بوده اند پس اعتیاد دلیل مشخصی ندارد.

براساس این گزارش حسین رنگرز بعنوان هماهنگ كننده و علی دایی، دكتر حسین رنگرز، بهداد سلیمی، كمیل قاسمی و محمد انصاری بعنوان اعضای كارگروه انتخاب شدند.

در ادامه علی پروین- كاپیتان و سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس - آمادگی پیشكسوتان و قهرمانان ورزش ایران را برای همكاری با ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه جلوگیری از اعتیاد اعلام نمود.

پروین اظهار داشت: ما ورزشكاران با همه توان خود در خدمت حوزه جلوگیری از اعتیاد هستیم.

وی در ادامه پیشنهاد داد: پنج نفر از میان این جمع انتخاب شوند و در یك كارگروهی به تدوین برنامه های مختلف بپردازند. همین طور آنان می توانند حداكثر ماهی یك دفعه به زندان ها بروند و با افراد زندانی معتاد، تیم های ورزشی تشكیل دهند و روی آنان كار كنند تا به سمت پاكی و بهبودی بروند.

كاپیتان و سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس از مسئولان كشور خواست كه امكانات ورزشی مناسبی را فراهم نمایند تا جوانانمان با روی آوردن به ورزش از اعتیاد دوری كنند.

همچنین امیر قلعه نوعی - كاپیتان پیشین تیم استقلال و سرمربی تیم سپاهان - با اشاره به اینكه جامعه معرفتی ایران هنوز زنده است، آمادگی خودرا جهت همكاری در حوزه جلوگیری از اعتیاد اعلام نمود و اظهار داشت: این نشست نشان داد هنوز جامعه معرفتی ایران زنده است.

وی اضافه كرد: اعتیاد هیچ وقت دلیل واضحی نداشته است و فقر و بیكاری نیز تنها بعضی از علل شیوع آن به شمار می روند.

سرمربی تیم سپاهان پیشنهاد داد: كارگروه اجرایی از این جمع تشكیل گردد تا در حوزه جلوگیری از اعتیاد سیاستگذاری كند. این كارگروه وظایفی را به ورزشكاران محول و نظارت كند كه به درستی انجام شوند. این امر سبب می شود كه خود ورزشكاران كار را در دست بگیرند.

قلعه نوعی درانتها همكاری خودرا به صورت همه جانبه در حوزه جلوگیری از اعتیاد اعلام نمود.

در ادامه این نشست علی دایی- آقای گل فوتبال جهان - بر تشكیل كارگروه ورزشی در حوزه جلوگیری از اعتیاد تصریح كرد و اظهار داشت: تابحال در جلسات بیشتر حرف زدیم و كمتر عمل كرده ایم. جلساتی كه با عمل همراه نباشد، به كار نمی آید. پس امیدوارم بعد از برگزاری این جلسه بتوانیم با هم اندیشی و به صورت عملی در حوزه جلوگیری از اعتیاد اقدام نماییم و مثمرثمر باشیم.

وی تصریح كرد: كارگروه ورزشی در حوزه جلوگیری از اعتیاد تشكیل گردد و در آن ابتدا از كار تبلیغاتی شروع نماییم و پله پله جلو برویم و كارهای عملی مؤثری انجام دهیم. چنین اقداماتی عاملی مؤثر در پیشبرد برنامه های جلوگیری از اعتیاد خواهد بود.

گفتنی است در این جلسه، پیشكسوتان و قهرمانان ملی ورزش همچون علی پروین، امیر قلعه نوعی، علی دایی، سید جلال حسینی، كیانوش رستمی، محسن كریمی، كمیل قاسمی، مجتبی میرزاجانپور، بهداد سلیمی، دكتر حسین رنگرز، وحید شمسایی، مهدی رحمتی، محمد انصاری، دكتر حمید سجادی و دكتر امین نوروزی حضور داشتند و همكاری تنگاتنگ خودرا با ستاد مبارزه با مواد مخدر در جهت جلوگیری از اعتیاد اعلام نمودند.





منبع:

1398/06/13
20:03:04
5.0 / 5
4359
تگهای خبر: آموزش , پشتیبانی , جامعه , جوان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان