اشكالات مصادیق مشاغل سخت و زیان آور
به گزارش جوان بین مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اظهار داشت: تجمیع و تنقیح بخشنامه ها از مسائل بسیار مهم سازمان تأمین اجتماعی است. با عنایت به اینكه بخشنامه ها مبنای رفتار واحدهای اجرایی سازمان تأمین اجتماعی است، كارگروهی برای تجمیع و تنقیح بخشنامه ها تشكیل شده است و در جلسات مربوط به تنقیح بخشنامه ها حتما ملاحظات شركای اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، دكتر مصطفی سالاری در هفتمین جلسه از سلسله نشست های دیده بان رفاه و تأمین اجتماعی كه با مبحث بازرسی و حسابرسی از دفاتر قانونی كه با حضور نمایندگان تشكل های كارفرمایی، نمایندگان شركت های حسابرسی، اساتید دانشگاه و مدیران سازمان تأمین اجتماعی در موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی برگزار شد، اظهاركرد: مباحث مطرح شده در این جلسه ها با جدیت پیگیری می شود و در تصمیم گیری های سازمان هم مورد توجه قرار می گیرد.
سالاری با اشاره به اینكه مصارف ماهیانه سازمان تأمین اجتماعی ۸۶۰۰ میلیارد تومان و منابع این سازمان ماهیانه حدود ۹۶۰۰ میلیارد تومان است، اظهار داشت: این فاصله ۱۰۰۰ میلیارد تومانی از راه سود حاصل از سرمایه گذاری ها و سایر منابع و همینطور دریافت مطالبات از دولت تأمین می شود و انتظار داریم حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از این فاصله هم با دریافت حق بیمه معوق كارفرمایان دارای بدهی قطعی تأمین شود و از جامعه كارفرمایی انتظار داریم كه همكاری بیشتری در پرداخت حق بیمه داشته باشند.
وی توسعه بیمه های حمایتی در ادوار مختلف را از دیگر چالش های سازمان تأمین اجتماعی برشمرد و اظهار داشت: امسال حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بابت بیمه های حمایتی به مطالبات سازمان از دولت اضافه می شود. درباره تعاریف و مصادیق مشاغل سخت و زیان آور هم اشكالاتی وجود دارد و باید فضای مناسبی برای اصلاح قوانین و مقررات در این حوزه فراهم گردد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تسریع فرایند رسیدگی به دفاتر قانونی و حسابرسی را از اولویت های این سازمان برشمرد و اظهار داشت: برای تسریع در حسابرسی دفاتر قانونی با انجمن حسابرسان رسمی و موسسات حسابرسی همكاری داریم و بزودی شاهد تحولاتی در این عرصه خواهیم بود و امیدواریم این همكاری ها منجر به تسریع در انجام حسابرسی و كاهش زمان رسیدگی به پرونده ها شود.
سالاری از برنامه ریزی و كوشش برای كاهش پرونده های هیأت های رسیدگی به مطالبات سازمان تأمین اجتماعی اطلاع داد و تصریح كرد: با شفافیت بیشتر بخشنامه ها و سایر اقداماتی كه در ماه های اخیر صورت گرفته است، انتظار داریم كه در آینده نزدیك شاهد كاهش قابل توجه این پرونده ها باشیم.
وی عدم آشنایی كافی كارفرمایان نسبت به قوانین تأمین اجتماعی را یكی از اشكالات برشمرد و اظهار داشت: این مورد درباره كارگاه هایی كه اخیرا آغاز به كار كرده اند اهمیت بیشتری دارد و باید فرهنگ سازی و عرضه آموزش های لازم به صاحبان كسب و كارهای نوپا در دستور كار قرار گیرد.
معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی هم اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی در سالهای اخیر بخصوص با حضور دكتر سالاری رویكرد تعاملی و منطقی در تعامل با شركای اجتماعی دارد و جز این هم راه دیگری برای رفع مشكلات وجود ندارد و باید مسائل را با گفتگو حل نماییم و خواسته های آنها را در این راه پیگیری نماییم.
مهرداد قریب اضافه كرد: لازمه این كار این است كه در جهت شفافیت بخشنامهها و دستورالعملها گام برداریم.
وی افزود: یكی از حوزههایی كه بسیار درباره آن صحبت می شود و انتقاداتی از جانب مجامع كارفرمایی به آن وجود دارد حوزه بازرسی از دفاتر قانونی می باشد. از یك سال قبل بازبینی بخشنامه ۱۱/۳ در اجرای ماده ۴۷ قانون تامین اجتماعی را در دستور كار داریم و این مورد با تعامل با كارفرمایان در حال اجراست.
قریب اظهار داشت: این بخشنامه در مراحل نهایی است و با مشاركت جوامع كارفرمایی و لحاظ اصلاحات مدنظر آن تدوین شده است.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی اضافه كرد: وجود ایرادات و برخی مشكلات در حوزه بازرسی از دفاتر قانونی را می پذیریم و با دستور مدیرعامل این سازمان، در مورد تلخیص و تنقیح بخشنامه های مربوط به بازرسی دفاتر قانونی، نظرات شركای اجتماعی را دریافت می نماییم.
وی اظهار داشت: بخشنامه پیمانها هم با لحاظ نظرات مجامع كارفرمایی اصلاح می شود.
رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در ادامه این نشست اظهار داشت: امروز در هفتمین جلسه از سلسله نشست های دیده بان رفاه و تأمین اجتماعی هستیم. پس از هر جلسه مطالب مطرح شده را به صورت یك كتابچه سیاستی تدوین می نماییم و تمامی مطالب مطرح شده احصا می شود و در دستور كار اجرا قرار می گیرد.
روزبه كردونی خاطرنشان كرد: جلسه مسؤلان سازمان تامین اجتماعی با استارت آپ ها در چارچوب جلسات دیده بان رفاه و تامین اجتماعی منجر به صدور بخشنامه ای برای پشتیبانی از آنها شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، مشاور ارشد مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در امور بیمه ای هم در این نشست اظهار داشت: ماده ۴۷ قانون تأمین اجتماعی كه درباره بازرسی از دفاتر قانونی مطرح است و مبحث جلسه امروز هم است، از مباحث بسیار مهم در سازمان تأمین اجتماعی است.
فرخ ملكوندفرد اضافه كرد: برای سازمان تامین اجتماعی بسیار مهم می باشد كه در تدوین بخشنامهها به نحوی عمل نماییم كه قانون به بهترین نحو رعایت و حقوق كارفرما و بیمه شده همزمان حفظ شود.
وی با بیان اینك سازمان تأمین اجتماعی بر مبنای وصول حق بیمه اداره می شود و بر منابع دیگری بجز حق بیمه تكیه ندارد، تصریح كرد: این اراده در سازمان تأمین اجتماعی وجود دارد كه با شركای اجتماعی تعامل مناسب داشته باشد و از نظرات كارفرمایان برای پیشبرد امور استفاده نماید.
مرتضی سلامی، مدیركل تامین اجماعی استان البرز هم در این جلسه اظهار داشت: حسابرسی و بازرسی از دفاتر قانونی در اصل برای جلوگیری از فرار بیمه ای و رعایت حقوق بیمه شدگان انجام می شود و این كار بایستی توام با همكاری و تعامل مناسب و فرهنگ سازی صورت گیرد.
ناهید حیدری، مدیركل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ هم در این جلسه اظهار داشت: بازبینی و اصلاح بخشنامه ها بر مبنای تعامل و دریافت نظرات شركای اجتماعی، بالاترین تجلی سه جانبه گرایی در سازمان تأمین اجتماعی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب