چند راه سلامت روان در مقابل كرونا

چند راه سلامت روان در مقابل كرونا جوان بین: درحالی كه در چند روز اخیر مواردی از ویروس كرونا در كشور گزارش شده، ترس و اضطراب در جان و ذهن برخی افراد جامعه رخنه كرده و آنها را با مشكلاتی مواجه كرده است اما در این شرایط چطور باید با این اضطراب مقابله نمود تا در عین حال هم از سلامت جسمی و هم از سلامت روانی خود مراقبت نماییم.


گوهریسنا انزانی، روانشناس در گفتوگو با ایسنا، می گوید: هم اكنون با بحرانی مواجه هستیم كه مردم احساس می كنند گرفتار تهدید شده اند و سلامت جسمی شان به خطر افتاده است، همین مورد سبب شده سلامت روانی آنها نیز تحت تاثیر قرار گیرد، در این مرحله ممكنست افراد گرفتار اختلالات روانی متفاوتی مانند اختلال اضطراب فراگیر، فشار روانی پس آسیب، اختلال استرس حاد و اختلال اضطراب بیماری شوند.
وی درباره اختلال اضطراب فراگیر می گوید: افرادی كه گرفتار این اختلال می شوند اغلب اضطراب و نگرانی زیادی نسبت به رویدادی كه با آن مواجهند دارند. این افراد گرفتار بی قراری، دلشوره، كاهش توانایی تمركز، تحریك پذیری، مشكل خواب و... خواهند شد و زود خسته می شوند. همین طور در این شرایط نشانه های جسمانی آنها شدت می گیرد.
این روانشناس با اشاره به اینكه در شرایط بحرانی برخی افراد مبتلا به اختلال فشار روانی پس لطمه نیز می شوند، تاكید می كند: معمولا برخی افراد كه در معرض مرگ، تهدید مرگ یا لطمه جسمی جدیدی به شكل مستقیم یا غیر مستقیمی قرار می گیرند به اختلال پس لطمه گرفتار می شوند كه این اختلال موجب می شود آنها گرفتار لطمه های روحی زیادی شوند. همین طور برخی افراد نیز در شرایط خاص مبتلا به اختلال استرس حاد می شوند به طوریكه احساس می كنند گویی شاهد این هستند كه این رویداد برای خود یا نزدیكانشان رخ می دهد. جزئیات رویداد برای آنها بسیار ناراحت كننده است و میزان استرس فرد را از نظر فكری، حسی، علایم جسمانی و رفتاری بالا می برد.
بگفته انزانی، برخی افراد نیز در این شرایط مبتلا به اختلال اضطراب بیماری می شوند، مدام به این مساله فكر می كنند كه مبادا به بیماری جدی مبتلا شده باشند و اضطراب سلامتی در آنها شدت می گیرد، اشتغال ذهنی زیادی نسبت به بیماری دارند و رفتارهای افراطی درباره سلامتی انجام می دهند و این موارد موجب می شود آنها لطمه پذیریشان افزایش یابد.
وی می گوید: هم اكنون اخبار منفی افزایش یافته و محتوای اخبار، تمامی افكار جامعه را در بر گرفته و موجب بروز احساسات در مردم شده كه اغلب منجر به ترس بسیار شدیدی می شود. البته ممكنست گاهی با شایعه پردازی هایی هم مواجه باشیم اما در مجموع بنظر می رسد اخبار موجود سبب افزایش استرس و بروز بیماری های جسمانی می شود پس در این شرایط هر فردی باید تصمیم بگیرد كه چطور افكار، رفتار و احساسات خودرا كنترل كند.
انزانی ادامه می دهد: واقعیت این است كه هم اكنون بحران اتفاق افتاده و هیچ راهی نیست كه بخواهیم آنرا دور نماییم. این بحران وجود دارد، اما افرادی می توانند از این بحران با موفقیت عبور كنند كه روشهای مقابله ای مناسبی مانند داشتن مهارتهای زندگی و حل مسئله را انتخاب كنند. در واقع نباید موضوع را در نظر خود حاد جلوه دهیم كه گرفتار خطاهای ذهنی شویم و از طرف دیگر نیز نباید آن قدر خوشبین باشیم كه رعایت نكات بهداشتی را فراموش نماییم. در این شرایط كه موضوع كرونا مطرح است افراد باید بتوانند استرس خودرا به روشی مناسب مدیریت و اهتمام كنند كه اخبار را به صورت گزینشی دنبال كنند؛ اخبار موثق را گوش دهند. از شایعات دوری كنند و به دنبال منابع درست مانند سایت های خبری رسمی باشند، چونكه پیگیری اخبار غیرموثق میزان اضطراب را بیشتر می كند.
وی با اشاره به اینكه حل مسئله دارای ۲ راهبرد "مقابله هیجان مدار" و "مقابله مسئله مدار" است، می افزاید: در حالت مسئله مدار باید به اخبار دقت و افكار را در راه هایی كه بوسیله آن میتوان بحران را مدیریت كرد متمركز میكنیم. بطور مثال اگر پزشكان سفارش كرده اند كه از چه مواد غذایی یا راههای بهداشتی برای پیش گیری از كرونا استفاده نمائیم باید اهتمام نماییم رژیم غذایی خودرا بر طبق سفارش پزشكان پیش ببریم و موارد بهداشتی را مطابق دستورات آنها رعایت نماییم.
این روانشناس تصریح می كند: از فاجعه سازی پرهیز نماییم، برای اینكه در این شرایط افراد گرفتار مشكلات قلبی، عروقی و معده می شوند. همین طور از نادیده انگاری و ناچیزشمردن كرونا پرهیز نماییم. بنظر می رسد برای كاهش فشار مشكلات روحی و ذهنی پیشگیری و مداخله به هنگام بسیار مهم است؛ مطالب عینی و علمی را كسب نماییم و منطبق با آن راهكارهای مناسبی را جهت زندگی روزمره خود انتخاب نماییم.
او همینطور می گوید: كودكان زیر ۱۵ سال قادر به درك و تحلیل شرایط موجود نیستند و این مساله سبب می شود آنها گرفتار ترس و اضطراب زیادی شوند پس والدین از بیان اخبار و بیان افكار ترسناك خود در خانواده اجتناب كنند.
انزانی درانتها اظهار داشت: اگر برخی افراد در این شرایط ذهن و روانشان درگیر ویروس كرونا شده است می توانند بوسیله مشاوره های تلفنی ترس، اضطراب و نگرانی خودرا مدیریت كنند.




منبع:

1398/12/08
09:53:26
5.0 / 5
3850
تگهای خبر: بحران , بهداشت , پزشك , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان