چهارمین اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه و اختتامیه سوگواره بین المللی سفینه النجاة

چهارمین اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه و اختتامیه سوگواره بین المللی سفینه النجاة به گزارش جوان بین، عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: پیراهن سیدالشهدا(ع) که در روز عاشورا بر تن مبارک حضرت بود و مورد برخورد نیزه ها و تیرها قرار گرفت، به خودی خود بزرگترین نماد عاشوراست. این که امام صادق(ع) فرمودند احرام مرا کفن من قرار دهید، اشاره به همین پیراهن مقدس دارند.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، حجت الاسلام سیدمحمدمهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان رهبری شامگاه جمعه(۵ اردیبهشت) در چهارمین اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه و اختتامیه سوگواره بین المللی سفینه النجاة که با حضور بیشتر از ۵۰۰ نفر از اهالی حوزه و دانشگاه، اصحاب فرهنگ، هنر، ادب و رسانه در حسینیه آذربایجانی های ایران در کربلا شروع به کار کرد، طی سخنانی به بیان اهمیت واقعه عاشورا و ضرورت پژوهش در زمینه پیراهن امام حسین(ع) پرداخت و اظهار داشت: بزرگترین درگیری جبهه انبیا و اولیا در طول تاریخ، در سرزمین کربلا به وقوع پیوست. هیچ نبردی به عظمت این صحنه نبوده است. سیدالشهدا(ع) با قیام خود، دستگاه شیطان را تا قیامت به زانو درآورد. در آن روز، وقتی بساط شفاعت پهن شود، شیطان دندان بر جگر می گذارد که دیگر کسی برای او باقی نمانده است.
وی افزود: نکته اصلی اینجاست که شیطان با ترفندهایش، انسان ها را تا دم مرگ فریب می دهد، اما همه را از یک حقیقت غافل می کند و آن امامت است. سیدالشهدا(ع) با قیام خود، عالمی از نور و حسن آفرید که بساط لهو و لعب شیطان را برچید. زیارت عاشورا گواه این حقیقت است: «اشهد انک سکنت فی جنة العرش». در سحرگاه عاشورا، آیه ای که حضرت زمزمه می کردند، همان آیه بعد از جنگ احد بود که می فرماید: «وَمَا کَانَ اللَّهُ لِیُطْلِعَکُمْ عَلَی الْغَیْبِ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ یَجْتَبِی مِن رُّسُلِهِ مَن یَشَاءُ». خداوند در این صحنه، خبیث را از طیب جدا کرد. سربازان دشمن هم می دانستند که عاشورا روز جدایی حق از باطل است.
این عضو مجلس خبرگان رهبری صحنه عاشورا را حماسی ترین صحنه تاریخ دانست و اظهار داشت: این صحنه، هم حماسی ترین و هم مظلومانه ترین صحنه تاریخ است، اما در نهایت، عاشقانه ترین پیروزی را بهمراه داشت. زینب کبری(س) با دو جمله به ابن زیاد، تمام تاریخ را محاکمه کرد. عاشقان واقعی کربلا، کسانی بودند که خداوند قرار عاشقیشان را امضا کرده بود. آنها با کنار زدن موانع، خویش را به کربلا رساندند. سیدالشهدا(ع) وقتی به کربلا رسید، مشتی از خاک برداشت و فرمود: این همان جایی است که خانه های ما ویران خواهد شد. اما این پایان کار نبود. خداوند وعده داد: روزی خواهد آمد که همه شما را جمع می کنم و می بینید پیروز واقعی کیست. پیروزی حقیقی در سه روز محقق می شود: یوم الله، یوم الفتح و یوم القیامه. امام صادق(ع) فرمودند: جدم پیامبر(ص) با ابوسفیان جنگید، پدرم امیرالمؤمنین(ع) با معاویه و سیدالشهدا(ع) با یزید. این نبردها همگی بر سر یک چیز بود: «فی ربه». ما می گوییم خدا راست گفته و طرح او درست است، اما آنها می گویند خدا دروغ گفته است. پیروز نهائی این نبرد، سیدالشهدا(ع) است که مصداق «انا فتحنا لک فتحا مبینا» است.
حجت الاسلام میرباقری با تاکید بر این که تجهیز لشکر امام زمان(عج) از عاشورا شروع شده است، اظهار داشت: زیارت عاشورا، از توجه به مقام والای سیدالشهدا(ع) تا لعن دشمنان، همه چیز را دربر دارد. گریه بر سیدالشهدا(ع) نشانه ایمان است و سربازی امام زمان(عج) مخصوص کسانی است که با عاشورا به بصیرت رسیده اند. هرچه برای زنده نگه داشتن عاشورا تلاش نماییم، در واقع به ظهور کمک کرده ایم. نمادهای بسیاری در طول تاریخ با اشاره ائمه(ع) خلق شده اند: روضه خوانی، شعر، هیأت و مجالس سوگواری. امروز هم نماد شیرخواره، گوهر عاشورا را تجلی می بخشد و نشان داده است سیدالشهدا(ع) تا کجا برای حق ایستادگی کرد.
وی ادامه داد: شیطان با این نمادها عاجز شده و پرده هایش کنار رفته است. بنابراین، نمادهایی که برای عاشورا انتخاب می نماییم، باید توانایی نمایش تمام این حقایق را داشته باشند. این نمادها باید بتوانند روح بلند عاشورا را به تصویر بکشند، نه فقط پیکره ظاهری حادثه را.
حجت الاسلام میرباقری خاطرنشان کرد: بی تردید، پژوهش در رابطه با پیراهن سیدالشهدا(ع) نیازمند تحقیقات جدی و عالمانه میان رشته ای است. این مورد محتاج تشکیل اتاق فکری متشکل از محققان و اندیشمندان است تا زوایای پنهان آن روشن شود و بتوان برپایه آن، نمادی تاریخی و تاثیر گذار را پایه ریزی کرد.
وی بر ضرورت همکاری عالمان برای مطالعه بیشتر در مورد پیراهن امام حسین(ع) تاکید کرد و اظهار داشت: این مهم نیازمند همکاری عالمان، فرهیختگان و نخبگان از رشته های مختلف است. پژوهش در این حوزه تنها به متون دینی محدود نمی گردد، بلکه ابعاد اجتماعی، جامعه شناختی، فلسفی و آینده پژوهانه دارد. متاسفانه معمولا در زمینه آینده پژوهی ضعف داریم، در حالیکه دشمن با برنامه ریزی های دقیق علمی پیش می رود.
وی ادامه داد: پیراهن سیدالشهدا(ع) که در روز عاشورا بر تن مبارک حضرت بود و مورد برخورد نیزه ها و تیرها قرار گرفت، به خودی خود بزرگترین نماد عاشوراست. امام صادق(ع) فرمودند: احرام مرا کفن من قرار دهید، اشاره به همین پیراهن مقدس دارند.
این پیراهن که در گودی قتلگاه بر زمین افتاد، گواهی زنده بر مظلومیت سیدالشهدا(ع) است. نقل است که در اول محرم، این پیراهن در عرش الهی به اهتزاز درمی آید. چه نمادی بالاتر از این پیراهنی که بر تن امام حسین(ع) در آن روز عاشورا بود؟ وقتی به تربت مقدس حضرت سجده می نماییم و بوی آنرا استشمام می نماییم، پرده های غفلت دریده می شود.
این عضو خبرگان رهبری افزود: این پژوهشها نیازمند کار فقیهانه و عالمانه است و محققان بسیاری باید روی آن کار کنند. اگر تحقیقاتی عارفانه، مستند و متقن در این حوزه صورت گیرد، می تواند پشتوانه ای محکم برای خلق نمادی تاثیر گذار در تاریخ شود. این نماد می تواند اسرار عاشورا را آشکار و در مقابل تحریف ها ایستادگی کند. برای تحقق این امر، علاوه بر پژوهش های علمی، احتیاج به جریان سازی هنری، رسانه ای و گفتمان سازی داریم.



منبع:

1404/02/06
10:27:26
5.0 / 5
17
تگهای خبر: بازی , پژوهش , جامعه , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان - رسانه ای برای اندیشه های جوان - جوان بین: صدای نسل آینده