رییس ستاد هماهنگی كانون های فرهنگی-هنری مساجد:

مسجد نباید سکولار و بی خاصیت باشد

مسجد نباید سکولار و بی خاصیت باشد جوان بین: به گزارش جوان بین، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی-هنری مساجد کشور در آستانه روز جهانی مسجد اظهار داشت: مسجدی که مسجد اسلامی و محل تجمع و عبادت و ذکر مسلمانان است، نمی تواند سکولار و بی خاصیت باشد.


به گزارش جوان بین به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین «کمال الدین خداداده» در سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با بیان این مطلب اضافه کرد: امروز در وزارت ارشاد، وزیر مکتبی و انقلابی ما شعار نهضت بازگشت به مسجد را سر می دهد. این نهضتی که اگر اتفاق بیفتد، مساجد به آن پویایی و نشاط خواهند رسید.
او ضمن اشاره به نامگذاری ۲۱ اوت مصادف با ۳۱ مرداد ماه به نام «روز جهانی مسجد» اظهار داشت: فلسفه این نامگذاری، به آتش کشیده شدن مسجدالاقصی، قبله اول مسلمین در حدود پنجاه سال پیش توسط صیهونیست هاست. دشمنی که به جای مباحثه و حرف منطقی و عاقلانه با مسلمانان تلاش می کند با زبان هجو و توهین صحبت کند.
خداداده ضمن اشاره به حمله یک جوان به سلمان رشدی نویسنده کتاب آیه های شیطانی خاطرنشان کرد: امتداد این نگاه صیهونیست ها در پشتیبانی از ملعونی را که به قرآن شریف و نبی اکرم (ص) اهانت کرده است، در این روزها به وضوح می بینیم. اما این حرکت ها نه تنها باعث تضعیف اسلام نشده بلکه سبب انسجام و وحدت بیشتر مسلمانان شده است.
او افزود: نگاه مقام معظم رهبری به مسجد بسیار نگاه ویژه ای است و اگر امروز مساجد را پُرنکنیم و این سنگر را بعنوان سنگر مجاهدت در مقابل دشمنان نبینیم، مطمئنا بخشی از یگانی را که باید در مقابل دشمن بایستد، از دست داده ایم.
خداداده اظهار داشت: در نگاه اسلام و تمدن نوین اسلامی که امام خمینی (ره) پرچمدارش بود، تفاوت های زیادی بین کلیسا و کنیسه با مسجد وجود دارد. این تفاوت ها را باید فهمید و آنرا تبدیل به یک گفتمان کرد. نگاه اسلام به مسجد یک نگاه تمدنی است و این نگاه تمدنی بخصوص در شیعیان بعنوان یک کار تشکیلاتی و منسجم نهاد امامت تعریف می شود. مسجد خانه خدا و پناهگاه مردم و پایگاه ولایت است.
او با بیان اینکه بعد سیاسی و بصیرتی مسجد هم باید دیده شود، افزود: نظریه انقلاب اسلامی بر محور فکر فرهنگی انقلاب اسلامی است که در مسجد شکل می گیرد. مسجد بطور قطع محل عزیمت حکمرانی فرهنگی است. اگر ما با این نگاه فاصله گرفتیم، مطمئنا بخش های مختلف فرهنگی، سبک زندگی و فرهنگ عمومی ما صدمه خواهد دید.
خداداده اضافه کرد: مسجدی که مسجد اسلامی است و محل تجمع و عبادت و ذکر مسلمانان است، نمی تواند سکولار و بی خاصیت باشد. نگاه تحولی به مسجد این نیست که ما اهتمام به ساخت و مرمت مساجد نماییم. مساجد با ساخت گنبد و گلدسته و معماری ویژه و لوستر آباد نمی شوند. وقتی حضرت می فرمایند مسجد را آباد کنید، اشاره به این هم کردند که مسجد اگر نمازگزار نداشته باشد، با این چیزها آباد نمی گردد.
او اظهار داشت: مسجد باید محور جهاد تبیین و محور کادرسازی برای انقلاب باشد. تعبیر امام این بود که مسجد کارخانه انسان سازی باشد. اگر مسجد محل تربیت نیرو نباشد، یعنی با آرمان های امام و انقلاب فاصله گرفته است. درواقع، مسجد محور ارتقای سرمایه اجتماعی نظام و انقلاب باید باشد. ما باید محبوبیت نظام را در مسجد بالا ببریم.
خداداده افزود: در اواخر دهه ۷۰ با یک رویه ای در سپهر فرهنگی ایران اسلامی مواجه شدیم که به مسجد آن نگاه تمدنی را نداشتند و نظیرها و بدیل هایی را برای مسجد در بُعد فعالیت فرهنگی و تربیتی ایجاد کردند. امروز اما تمام نهادهای فرهنگی نظام، باردیگر به مسجد مراجعت کرده اند.



منبع:

1401/05/28
17:11:06
5.0 / 5
486
تگهای خبر: پشتیبانی , تربیت , جوان , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان