ترامپ، دشمن شماره یک فیلمنامه ها
جوان بین: هالیوود جایی ست که آزادی بیان فقط تا زمانی معتبر است که جریان اصلی ناراحت نشود؛ بقیه، حذف خاموش می شوند. وقتی کمدی از واقعیت جا می ماند، شاید دیگر خنده درمان نیست.
به گزارش جوان بین به نقل از خبرگزاری مشرق
، تری گیلیام، فیلم ساز برجسته بریتانیایی و برنده شیر نقره ای جشنواره ونیز، در گفت و گویی ضمن اشاره به این که سیاستهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، جهان را «زیرورو» کرده، اظهار داشت: ترامپ اساساً طنز رو نابود کرده است.
وی در ادامه افزود که سیاستهای ترامپ سبب شده پروژه تازه اش با عنوان «کارناوال روزهای پایانی» وارد بحران جدی شود و به بازنویسی گسترده نیاز داشته باشد. سازنده «دزدان زمان» در این مصاحبه تاکید کرد: ترامپ فیلم آخری که درحال کار روی آن بودم را به فنا داد. فیلمنامه یک طنز سیاسی در رابطه با چند سال گذشته بود، همان گونه که اوضاع داشت پیش می رفت. اما او همه چیز را زیرورو کرد و فیلم مرا کشت.
سانسور از نوع غیررسمی؛ وقتی سیاست فیلمنامه را بازنویسی می کند
او در ادامه، ضمن اشاره به لحن پیشگویانه فیلم و تغییرات اجتماعی و سیاسی بعد از دوره ترامپ، اضافه کرد: چند روز پیش به این فکر افتادم که شاید باید یک متن مقدماتی ابتدای فیلم اضافه کنم تا یادآور شود آن چه خواهید دید، در دوره ای می گذرد که تاریخ نگاران از آن با عنوان «سال های گمشده ترامپ» بین ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ یاد می کنند.
«کارناوال روزهای پایانی»: خنده ای در دل ویرانی
فیلم «کارناوال روزهای پایانی» یک کمدی آخرالزمانی در رابطه با نابودی زمین است. گیلیام برای این پروژه موفق شده بود ستاره هایی چون جانی دپ، آدام درایور، جف بریجز، جیسون موموآ، تام ویتس، ایسا باترفیلد و اما لیراد را جذب نماید. بعضی از این بازیگران حتی پذیرفته بودند با دستمزدی کمتر از حد معمولشان در فیلم بازی کنند.
سرمایه گذاری در خنده؟ نه وقتی با ترامپ طرف باشی
همچنین تهیه کننده ایتالیایی فیلم، گولیلمو مارکتی، اعلام نموده بود که پروژه تأمین مالی شده و مقرر است تصویربرداری در استودیوی چینه چیتا در رم صورت گیرد. بااین حال، خود گیلیام پیشتر اخطار داده بود که بودجه موردنیاز فیلم از سقف تولیدات مستقل فراتر می رود و چون هالیوود از متن های «ساختارشکن و ضد جریان می ترسد»، کمپانی ها حاضر به سرمایه گذاری در آن نیستند.
اخطار هالیوودی: این فیلم را نشان نده، بیکار می مانی
به گفته او، یکی از آشنایان هالیوودی حتی اخطار داده بود «نگذار کسی در هالیوود این فیلمنامه را بخواند، چون دیگر هیچگاه در این شهر کاری به تو نخواهند داد.»
خالق «برزیل» در برزخ طنز و سانسور
این کارگردان ۸۴ساله، که ابتدا بعنوان یکی از اعضای گروه کمدی «مونتی پایتون» شهرت یافت، از همان آغاز با انیمیشن های سوررئال و طنزهای تند و تیزش شناخته شد. او سپس با فیلم هایی چون «برزیل» (۱۹۸۵)، «دوازده میمون» (۱۹۹۵) و «ترس و نفرت در لاس وگاس» (۱۹۹۸) تخیل دیوانه وار و سبک بصری خاص خویش را تثبیت کرد.
سال ها کار، یک قدم تا نابودی
گیلیام پیشتر در مصاحبه ای با ددلاین گفته بود که «کارناوال روزهای پایانی» به شکلی در «برزخ سینمایی» گیرکرده است و معلوم نیست اصلاً ساخته خواهد شد یا نه. او با لحن تلخی گفته بود برای نزدیک به یک سال «وقت تلف» کردیم، و اعتراف کرده بود که حتی با وجود جذب بازیگر، هنوز فاصله بسیاری با دریافت چراغ سبز نهائی دارد.
خنده ای که دنیا دیگر آن را نمی فهمد
با همه این ها، او همچنان به ساخت فیلمی وفادار مانده که به قول خودش «بسیار بسیار خنده دار» است؛ هرچند شاید این خنده دیگر برای دنیای پس از ترامپ، به بازنویسی نیاز داشته باشد.
منبع: فارس منبع: جوان بین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب