در نشست نیم نگاهی بر لایحه سلامت روان عنوان شد

كاهش سن مبتلا شدن به اختلالات روانی

كاهش سن مبتلا شدن به اختلالات روانی به گزارش جوان بین در نشست «نیم نگاهی بر لایحه سلامت روان»، سن كنونی مبتلا شدن به اختلالات روانی شدید 15 سال اعلام شد.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، سومین نشست تخصصی بررسی لایحه سلامت روان با عنوان «نیم نگاهی بر لایحه سلامت روان»به بهانه روز جهانی سلامت روان، در محل سرای احسان برگزار گردید.

علیرضا طاهری، مدیرعامل موسسه حمایت از صدمه دیدگان اجتماعی ـ سرای احسان اظهار داشت: اعتقاد داریم بیمار روان نباید در مراكز نگهداری، درمان شود، بلكه باید در دل جامعه و در دل خانواده، مراحل درمان و توانبخشی را بپیماید.

وی با اشاره به حقوق شهروندی و صدمه های اجتماعی، درمورد لایحه سلامت روان اظهار داشت: در بخش ارتقاء و پیشگیری در زمینه سلامت روان هیچ برنامه جدی در كشور وجود ندارد. در این راستا، میزان شیوع اختلالات روانی در كشور بالاست و تمامی برنامه ها هم تقریبا در حوزه مداخله و درمان متمركز شده اند. آموزش سلامت روان نه در آموزش های رسمی مدرسه و نه در آموزش های غیررسمی خانواده به افراد عرضه نمی شود. ازسویی دیگر، نحوه مقابله با استرس را هم به فرزندان مان آموزش نمی دهیم، این درحالی است كه در كشورهای پیشرفته، این مهارت ها آموزش داده می شوند و بنابراین است كه آنها در سطح پیشگیری و ارتقای سلامت روان موفق عمل می كنند.

دكتر موسوی چلك، رئیس انجمن مددكاران اجتماعی، دیگر سخنران این نشست اظهار نمود: الزامات قانونی در لایحه سلامت روان تعریف نشده است. هرجا سلامت همه جانبه باشد، خروجی آن امنیت، آرامش و ارتقاء سلامت روان در جامعه خواهد بود. لایحه سلامت روان در سطح یك اطلاع رسانی، مراحل درمان، و توانبخشی نیاز به بازنگری دارد. براین اساس باید در بحث پیگیری و ارتقاء سطح یك تلاش شود تا جایگاه روانشناسان و جایگاه مددكاران مشخص تر شود. البته جایگاه رسانه و جایگاه تعیین كنندگان در حوزه سلامت روان هم باید مشخص شود.

وی اضافه كرد: امروزه در جوامع برای كاهش صدمه های اجتماعی، سازمان آموزش و پرورش نقش موثر و مهمی ایفا می كند. البته آموزش پرورش مقتدر می تواند موثر و پررنگ باشد. در بحث توّلی گری، متولی باید به تناسب در لایحه سلامت روان مشخص شود و همه ظرفیت ها به كار گرفته شود. امروزه در كشورهای توسعه یافته فقط به سلامت جسم توجه ندارند، بلكه در جهت ارتقای كیفیت زندگی بهتر تلاش می گردد.

دكتر سادات فضلی، رئیس گروه مراكز مراقبتی بیماران روانی بهزیستی كشور هم اظهار داشت: بیماران مجهول الهویه و فاقد سرپرست موثر، یكی از چالش های بزرگ بر سر راه توانمندسازی و نیل به هدف بازگشت به خانواده می باشند. بیماران گاهی دارای خانواده هستند، ولی وضعیت آشفته خانواده به جهت وضعیت عاطفی و معیشتی سد ترخیص بیمار است. بیماران روانی مزمن به شدت نیازمند یك تیم درمانی متشكل از روانشناس، روانپزشك، مددكار و پزشك و كار درمان گر هستند. درواقع هیچ كدام به تنهایی نمی توانند به بیمار كمك كنند. خوشبختانه با درایت و پیگیری مسئولان سازمان بهزیستی، نظارت بر تیم های تخصصی شاغل در مراكز و عملكرد آنها در سطح كشور وجود دارد و به طور متناوب آموزش های علمی لازم به ناظرین و مراقبین مراكز برای ارتقاء سطح كیفی خدمات داده می گردد.

فضلی همینطور اضافه كرد: این بیماران در مرحله مزمن به توانبخشی روانی، خانوادگی، اجتماعی دركنار حمایت های روانپزشكی نیاز دارند.
وی در ادامه اظهار داشت: در بحث مجهول الهویه ها سرای احسان بسیار فعال و بازوی توانمند سازمان می باشد. ازسوی دیگر، مبحث دارو و درمان این بیماران بسیار هزینه بر است و از چالش های دیگر است. این بحث در بهزیستی به شدت مورد توجه و گفتگو و پیگیری ازسوی ارگان های ذیربط می باشد. درعین حال، سن مبتلا شدن به اختلالات روانی شدید درحال حاضر 15 سال اعلام شده است كه این مطلب در بازنگری دستورالعمل های عمومی و تخصصی سازمان بهزیستی لحاظ شده است.
رئیس گروه مراكز مراقبتی بیماران روانی بهزیستی كشور اظهار داشت: بیماران مزمن روانی سالمند و دارای معلولیت های جسمی و حركتی هم نیازمند تعریف بسته های توانبخشی و حمایتی هستند و مسئولان توانبخشی سازمان در كمیته و كارگروه های تخصصی و كارشناسی به دنبال شناسایی مشكلات این دسته و عرضه راهكار لازم و متناسب هستند.
وی در ادامه اظهار داشت: توجه به برنامه های خانواده محور وحفظ حریم بیماران و كوچك سازی بخش های نگهداری با رویكردهای علمی و نوین یك اتفاق بسیار زیبا و موثر است. جای بسی شادمانی است كه سرای احسان اقدام به كوچك سازی بخش های نگهداری با استفاده از كمك خیرین كرده است. این مورد به بالا بردن كیفی خدمات كمك می كند. توجه به توسعه مراكز نیمه راهی برای بیماران با سطح بهبود بهتر، از دیگر مباحث قابل پیگیری در سازمان بهزیستی است.

وی اظهار داشت: توجه ما به بیمار روانی مزمن توجه به بحث توانمندسازی، تولید ارتباط با خانواده و اجتماع و برگشت به آنها و طراحی ساختار تولید زندگی مستقل و خودكفا می باشد. وی ضمن تشكر از سرای احسان به جهت بالابودن عملكرد كمی وكیفی، از این مركز به عنوان مركز بزرگی یاد كرد كه دارای ۴۸۵ بیمار می باشد.

دكتر رمضانی نژاد، رییس مركز نگهداری و توانمندسازی بیماران روان ـ سرای احسان به عنوان سخنران پایانی این نشست اظهار داشت: طرح پیمایش سلامت روان در سال 90-89 توسط دكتر آفرین رحیمی و گروه ایشان با همكاری دفتر سلامت روانی ـ اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، مركز ملی مطالعات اعتیاد، مركز تحقیقات روانپزشكی و روانشناسی دانشگاه علوم پزشكی تهران، مركز تحقیقات بهداشت روان دانشگاه علوم پزشكی ایران، انستیتو روانپزشكی ایران و دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی ایران در سطح كشور اجرا شد.
وی اضافه كرد: یافته های این پیمایش از آن حكایت داشت كه 36 درصد افراد 64-15 ساله كشور در 12 ماه منتهی به پیمایش، دچار یك یا چند اختلال روانپزشكی بودند. این آمار شیوع 20 درصدی اختلالات روانی در مردان و 26 درصدی در زنان را نشان می داد. این درحالی است كه امروزه یك سوم (32 درصد) از افراد بزرگسال جامعه (15 تا 64 سال)، به علت وجود مشكلات روان از جمله مشكلات روانپزشكی، زناشویی، مشاوره تحصیلی و ازدواج نیاز به رجوع به متخصصان امر دارند.



 

1396/07/19
20:59:51
5.0 / 5
5307
تگهای خبر: خانواده , جوانان , سلامت , آسیب اجتماعی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان