با اعلام وجود 1 5 میلیون معلول شدید در كشور

ربیعی: لایحه حمایت از معلولان هفته آینده به صحن مجلس می آید

ربیعی: لایحه حمایت از معلولان هفته آینده به صحن مجلس می آید جوان بین: وزیر كار و رفاه اجتماعی بااشاره به بانك اطلاعاتی معلولان اظهار داشت: بانك اطلاعاتی از وضعیت معلولان یكی از اقداماتی بود كه از روستاها شروع شد و قصد داریم این بانك اطلاعات را تا امسال به اتمام برسانیم. یعنی در حقیقت فرد معلول به شكلی رصد مددجویی شده و طی دسته بندی هایی كدهای مخصوصی به آنها تعلق می گیرد.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، علی ربیعی در نشستی با حضور سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه معلولان و موسسات فعال در این زمینه اظهار نمود: سعی كردیم توجه مسئولان تصمیم گیر اصلی كشور به سمت مسائل بنیادین در این حوزه جلب شود. همینطور تلاش كردیم سیاست های دیگری مانند اشتغال را برای گروه هایی كه از فرصت های برابر اجتماعی برخوردار نیستند، در نظر بگیریم كه نتایج آن از امسال مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: از زمان حضورم در این وزارتخانه معتقد بودم پارادایم نگاه به افرادی كه فرصت برابر ندارند بایستی تغییر كند كه به نظر موفق شدیم تا حدودی به این مهم دست یابیم، البته ساختارها هنوز به درستی تغییر نكرده است.
ربیعی ادامه داد: در این مدت تلاش كردیم همواره موارد مستقیم و غیر مستقیم را دنبال كنیم هر چند معتقدم در این حوزه نه تنها وزارت كار بعنوان متولی بلكه كل ساختارهای اجتماعی، اقتصادی، حقوقی، فرهنگی و... دچار عقب ماندگی است و نیاز داریم مجموعه ساختارهای كشور را به سمت توجه به امكانات افرادی كه به دلایل فیزیكی از فرصت های برابر برخوردار نیستند، ببریم.
ربیعی با اشاره به اینكه مسائل كلیدی حوزه معلولین مسائل واحدی است و هیچ وقت در حل مسائل آنان به صفر ریاضی نمی رسیم، اظهار داشت: تكرار حرف ها و مرور آنها به مناسبت های مختلف نه تنها خالی از لطف نیست بلكه به پیشبرد و حل مسائل هم كمك خواهد نمود.
1. 5 میلیون معلول شدید در كشور داریم
ربیعی افزود: یك و نیم میلیون معلول شدید در كشور داریم كه آماری قابل توجه است و متاسفانه در كشور ما هر چه به استان های مرزی نزدیك می شویم، معلولیت با فقر بیشتر گره می خورد. همینطور همراهی معلولیت و فقر از پدیده هایی بدی است كه در كشور رخ داده است. از طرفی كهنسالی هم با معلولیت در حال تركیب است و بدتر از آن هم تركیب كهنسالی، معلولیت و فقر با هم است.
وزیر كار اظهار داشت: بیش از 30 میلیون سالمند در سال 2050 و حدود 14 میلیون هم در 10 سال آینده از مباحثی بود كه در بررسی های علمی به آن دست یافتیم. همینطور علل محرومیت را هم در بعضی استان ها بررسی كرده؛ در استان های معلول خیز هم بدنبال تولید مراكز تحقیقاتی به منظور دستیابی به راهكارهای منطقه ای هستیم.
مرز پیشگیری از معلولیت را تا حاملگی های دارای سوء تغذیه به عقب بردیم
به گفته وی غربالگری شنوایی و بینایی در كشور بالای 90 درصد است، زیرا پیش بینی كردیم غربالگری نیاز آینده است و در برنامه ششم توسعه گنجانده شده است. همینطور افراد نیازمند هم به صورت مجانی غربالگری می شوند و برای سایر افراد هم پوشش بیمه ای را هم دنبال می كنیم.
ربیعی با اشاره به اینكه اولویت را بر روی كودكان قرار داده ایم اظهار داشت: مهد كودك در اختیار سازمان بهزیستی فرصت مناسبی بود كه از مهدكودك های مناطق محروم غربالگری آغاز شود. همینطور حدود 200 هزار زن حاملگی كه سوء تغذیه داشتند و ممكن بود فرزند آنها دچار معلولیت شود را مورد توجه قرار دادیم، یعنی مرز پیشگیری از معلولیت را تا حاملگی های دارای سوء تغذیه به عقب بردیم، ازاین رو می توان گفت در این زمینه هر سال پیشرفت كردیم اما مسائل زیادی پیش رو داریم.
وی همینطور به گفت وگوی بیشتر در این زمینه اشاره كرد و اظهار داشت: مركزی تولید كردیم كه با سازمان های مردم نهاد فعال در این زمینه فعالیت كنند و قصد داریم مركز ارتباط مردمی بهزیستی را به مركز گفت وگوی اجتماعی در بهزیستی ارتقاء دهیم. همینطور برای گروه های مختلف با معلولیت های مختلف در مركز گفت وگوهای اجتماعی نشست های مختلفی برگزار خواهیم كرد. در حقیقت به دانش افزایی نیاز داریم.
ربیعی با اشاره به اینكه باید مسائل معلولان را به گفت وگوی اجتماعی تبدیل كرد اظهار داشت: بایستی در مورد حقوق معلولان و مشكلات آنها صحبت شود و این صحبت ها نباید از سر دلسوزی باشد. در حقیقت بایستی در نشان دادن توانمندی های معلولین الگوسازی كنیم كه در این زمینه طی جلسه ای با سازمان صدا و سیما مقرر است بزودی آثاری به منظور نشان دادن توانایی و حقوق معلولین بیرون آید.



وزیر كار ادامه داد: جامعه، معلول، دولت سه ضلع بوده و نهادهای مدنی هم ضلع چهارم هستند و بایستی این چهار ضلع را به هم نزدیك كنیم. البته در این چهار سال اقدامات بسیاری انجام دادیم اما هنوز ظرفیت انجام اقدامات بیشتر وجود دارد.
وی همینطور به بانك اطلاعاتی معلولان هم اشاره كرد و اظهار داشت: بانك اطلاعاتی از وضعیت معلولان یكی از اقداماتی بود كه از روستاها شروع شد و قصد داریم این بانك اطلاعات را تا امسال به اتمام برسانیم. یعنی در حقیقت فرد معلول به شكلی رصد مددجویی شده و طی دسته بندی هایی كدهای مخصوصی به آنها تعلق می گیرد.
وی با اشاره به اینكه بهتر است دپارتمان آموزش برای گروه های خاصی در فنی و حرفه ای در نظر گرفته شود اظهار داشت: در مورد استخدام هم اقداماتی انجام داده ایم و به نظرم در این حوزه موفق بودیم، اما چون حجم استخدام دولتی كم بود به چشم دیده نشده است. علاوه بر آن پرداخت حق بیمه افراد معلولی كه استخدام می شوند را هم تا حدود 80 درصد پیگیری كردیم.
ربیعی اظهار نمود: 12 هزار میلیارد تومان كه برای اشتغال روستایی و شهرهای كمتر از 10 هزار نفر در نظر گرفته شده بود را برای افراد معلول قرار دادیم كه بتوانند وام اشتغال دریافت كنند و از وام های 4 درصد بهره مند شوند، البته اگر معلولین در قالب شركت های تعاونی باشند می توانیم تسهیلات بیشتری برای آنها قائل شویم.

لایحه حمایت از معلولان هفته آینده به صحن مجلس می آید
وی با اشاره به اینكه درصد كمی از معلولان كارآفرین هستند و ما بایستی درصد دیگری را راهبری كنیم و به معلولان كارآفرین یا به سیستم های كارآفرینی متصل كنیم، اظهار داشت: برای اشتغال این افراد هم به دنبال راهكار هستیم. همینطور هر سال هم توانبخشی در خانه را افزایش می دهیم و پوشش بیمه ای برای مددكاران در نظر گرفته ایم، باآنكه كارها مطلوب نیست، اما در حال انجام می باشد.
وزیر كار افزود: قرار بود تا سال 96 كسی بدون وسایل توانبخشی نباشد كه در مناطق محروم این كار انجام شده است. همینطور زندگی اجتماعی معلولین هم اهمیت بسیاری دارد كه در مورد این مورد هم پیگیری هایی را انجام دادیم اما مسیر دشواری است و مقاومت هایی هم وجود دارد ولی در مناسب سازی ساختمان ها و مبلمان شهری مكاتبات بسیاری انجام دادیم.
ربیعی همینطور به لایحه حمایت از معلولان هم اشاره كرد و اظهار داشت: این لایحه هفته آینده به صحن مجلس می آید و شخصا پیگیر ورود لایحه به مجلس هستم.
ربیعی به الزامی شدن آزمایش ژنتیك پیش از ازدواج، در نظر گرفتن مساكن مناسب برای خانواده های بیش از دو معلول و انجام اقداماتی در مورد رسیدگی به بافت های فرسوده برای گروه های هدف معلولان هم اشاره كرد.

برای رفع مشكلات معلولان تعامل بین جامعه هدف با دستگاه های دولتی باید تغییر كند
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی هم اظهار داشت: برای حل مسایل معلولان بایستی تعامل بین جامعه هدف( معلولین، انجمن ها و... )با دستگاه های دولتی تغییر كند.
دكتر میدری اظهار داشت: مشكلات معلولان در ایران بسیار زیاد است اما پیرامون مناسب سازی معابر و اماكن، وضعیت اشتغال و شیوه عرضه خدمات، وضعیت بیمه ای اقداماتی صورت گرفته است.
وی اضافه كرد: برای حل مسایل معلولان بایستی تعامل بین جامعه هدف( معلولین، انجمن ها و... )با دستگاه های دولتی تغییر كند و برپایه شعار انتخابی معلولین كه" بدون ما تصمیم نگیرید" باشد، زیرا تصمیماتی كه بدون وجود جامعه هدف اتخاذ شده باشد در اجرا به موفقیت كامل نخواهد رسید.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: با تعداد زیادی انجمن در حوزه معلولان روبه رو هستیم كه این انجمن ها بایستی با یكدیگر تعامل و همكاری داشته باشند. امیدوارم با اهتمامی كه وجود دارد بتوانیم تغییری را در نحوه تعامل بین انجمن ها و دولت در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی تولید كنیم تا الگویی برای سایر دستگاه ها باشد.

نیاز به وسایل توانبخشی در مناطق محروم به صفر رسید
دكتر نحوی نژاد معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی هم اظهار داشت: نیاز به وسایل توانبخشی در مناطق محروم تقریبا به صفر رسیده است.
وی ادامه داد: در لایحه حمایت از معلولان خیلی از آرزوها و آمال های این افراد در این لایحه دیده شده كه نقطه قوت دولت است، زیرا اثرات بسیار مباركی خواهد داشت.
به گفته وی از زمانی كه با تلاش های وزیر كار این لایحه به مجلس رفت، وظیفه دولت به آخر رسید، اما ما در این دو سال نمایندگان را تنها نگذاشتیم و كارهای پژوهشی و تخصصی انجام دادیم و خوشبختانه تمامی ایرادات شورای نگهبان برطرف شده است.
به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی اضافه كرد: خیلی از مسائل معلولین در این لایحه در نظر گرفته شده است و جلسات و مكاتبات عدیده ای با دستگاه ها انجام شده است. همینطور توانبخشی مبتنی بر خانواده هم از مسائلی است كه به دنبال آن هستیم.
نحوی نژاد با اشاره به اینكه حدود یك میلیون و 400 هزار معلول شدید در كشور داریم كه نیازمند مراقبت هستند اظهار داشت: حدود 40 هزار نفر از آنها در مراكز و باقی آنها در كنار خانواده هایشان هستند. همینطور نیاز به وسایل توانبخشی در مناطق محروم به صفر رسیده است.

حمایت دولت جهت نهایی كردن سند ملی اوتیسم

افتخار زاده مدیرعامل موسسه آتنا هم در این نشست اظهار داشت: موسسات خیریه و NGO صدای معلولان را به گوش مسئولین و دولت می رسانند و برای رفع مشكلات معلولان نیاز به حمایت دولت دارند.
غفاری رئیس انجمن اوتیسم هم در این جلسه تصریح كرد: فقط وزارت بهداشت، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی متولی اوتیسم در كشور نیستند، ما امیدواریم با تعامل گرایی دكتر ربیعی، هر سه دستگاه دور یك میز سند ملی اوتیسم را به امضا برسانند.
دكتر پناهیان مدیر عامل موسسه رعد در این نشست اظهار نمود: وظیفه NGO وزارت كار، پیدا كردن شغل برای معلولان نیست بلكه توانمند سازی معلولان و تسهیل سازی مسیر برای اشتغال و فعالیت معلولان است و در این زمینه كارنامه قابل قبولی داشته است.
به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، همینطور در این نشست سازمان ها و موسسات فعال در حوزه توان یابان به بیان پیشنهادات، انتقادات و مطالبات خود پرداختند كه بعضی از آنها شامل به درستی اجرا نشدن لایحه حمایت از حقوق معلولان، مشكل داشتن زیرساخت های شهری از دسترسی های ساده شهری تا آموزش وعدم مناسب سازی مدارس، دور كردن آنها از خانواده با نگه داری آنها در مراكز مخصوص، تخصیص بودجه مشخص برای حمایت از معلولین، حمایت دولت از آزمایش های غربالگری و ژنتیكی تشخیص معلولیت خصوصا از خانواده های در فقر، پیگیری بیمه توانبخشی معلولان، تشكیل كارگروهی جهت بررسی مشكلات معلولین، حمایت دولت از كمتر شدن تعرفه های ابزاهای مورد نیاز معلولان، جایگزینی و تعویض خودروهایی كه در اختیار معلولین گذاشته شده است، اعطای گواهینامه تشویقی برای داوطلبانی كه در مراكز و موسسات مختص به معلولان فعالیت هایی انجام می دهند، در اختیار قرار دادن منابع ملی در اختیار همه افراد جامعه، تولید نگرش جدید به منظور ورود بخش خصوصی به حوزه معلولین، نظارت بر بخش های خصوصی به منظور جلوگیری از اجحاف حق معلولین، در نظر گرفتن برنامه و واحدهای درسی به منظور آشنایی بیشتر مردم به نحوه برخورد با توان یابان، حمایت دولت جهت نهایی كردن سند ملی اوتیسم، كمك به شهرداری ها به منظور حمایت از معلولان، عدم آگاهی و توجه به نیازهای معلولین در پروژه های شهری، كمك به تصویب اصلاحیه لایحه حمایت از معلولین، تعیین جایگاه تشكل ها در این حوزه بود.



1396/09/15
11:29:24
5.0 / 5
4714
تگهای خبر: بهزیستی , بیمه , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان