در پاندمی كووید 19 چگونه از افسردگی جلوگیری كنیم؟

در پاندمی كووید 19 چگونه از افسردگی جلوگیری كنیم؟ به گزارش جوان بین یک روانشناس ضمن اشاره به شرایط پاندمی کووید ۱۹ و حضور بیشتر افراد درخانه، اظهار نمود: با عنایت به شرایط فعلی که اکثرا افراد در خانه هستند، اقوام خویش را ملاقات نمی کنند و خیلی از مشاغل تعطیل و حتی ترس از دست دادن عزیزان به زندگی و کار لطمه وارد کرده است، اختلال افسردگی همچون اختلالات روانی است که می تواند افزایش یابد ازاین رو لازم است افراد علایم آنرا بشناسند و با راهکارهای ساده از بروز آن جلوگیری نمایند.


گوهر یسنا انزانی در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه افسردگی اختلال نسبتا شایعی است که انواع مختلفی دارد و تشخیص آن بر عهده روانپزشک و روانشناس متخصص است، اظهار داشت: مسلما لحظاتی در زندگی هست که تمام افراد احساس غمگینی، خستگی، بی حوصلگی و... را تجربه کرده اند اما در شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹ و تکراری شدن اغلب روزها برای افراد امکان بروز اختلال افسردگی هم افزایش می یابد ازاین رو لازم است افراد با علایم آن آشنایی داشه باشند.
وی با تکیه بر اینکه تشخیص افسردگی بر عهده روانشناس است، به بیان علایم اختلال افسردگی پرداخت و اظهار داشت: وجود پنج نشانه از نشانه هایی نظیر خلق افسرده، عدم لذت از فعالیت ها، احساس بی ارزشی و گناه افراطی، بی قراری یا کندی روانی حرکتی که توسط دیگران قابل مشاهده می باشد، کاهش توانایی تمرکز و بی تصمیمی، افکار در رابطه با مرگ و خودکشی، مبادرت به خودکشی با طرح خاص و... که در یک دوره دو هفته ای به طول انجامد مبین بروز اختلال افسردگی است.
به گفته وی همچون اثرات افسردگی بر افکار شامل القای باور به شکست، انتقاد بیش از اندازه از خود، احساس بی ارزشی و ناامیدی و عدم تمرکز است. همینطور افسردگی با ایجاد ترس از شکست، ترس از تنهایی، ترس از دوست داشتنی نبودن، احساس بی ارزشی، ترس از دست دادن کار و مال، ترس از شکست و غم و اندوه بر احساسات افراد اثر می گذارد.
این روانشناس افزود: همچون اثرات افسردگی بر جسم افراد کاهش و یا افزایش شدید اشتها و وزن، کاهش و یا افزایش خواب، کندی روانی و حرکتی و... است. همینطور گریه بی دلیل، داد زدن و غر زدن، انزوا گزینی، عصبانیت زود هنگام، بی انگیزگی، خستگی مفرط و... همچون اثرات افسردگی بر رفتار افراد است.
وی در ادامه به بیان راهکارهایی برای مقابله با این اختلال روانی پرداخت و اظهار داشت: ابتدا باید افکار خویش را بشناسیم و مشخص نماییم در کدام موقعیت ها و در چه شرایطی این افکار به سراغ ما می آیند، سپس صبورانه علت افکار و یا رفتار خویش را بررسی نماییم. همینطور باید خطاهای شناختی نظیر برچسب زنی، فاجعه سازی و تفکرات منفی خود مقصر دانستن را بشناسیم چونکه هرچه بیشتر بتوانیم اطلاعات ذهنی خویش را تجزیه نماییم بهتر می. تواینم از افسردگی جلوگیری نماییم.
وی همینطور چند سفارش ساده هم کرد و اظهار داشت: در این روزهایی که به اقتضای شرایط مجبور به ماندن در خانه هستیم افراد باید برای خود مقرر کنند تا هر روز راس ساعت معینی از خواب بلند شوند، با دوستان خود صحبت کنند و افکار منفی را از خود دور کنند، تغییرات کوچکی در فضای خانه و ظاهر خود و حتی رفتارهای روزانه ایجاد کنند، با ثبت نام در کلاس های آنلاین برای خود تنوع ایجاد کنند، خصوصیات مثبت خویش را بشناسند و برای خود سرگرمی های جدید ایجاد کنند. همچینن با شکر گزاری و تقویت باورهای مذهبی خود می توان افکار منفی را کم کرد.
انزانی در پایان تصریح کرد: لازم است اعضای خانواده فرد مبتلا به افسردگی، بدون تجویز پزشک به او دارو ندهند، او را سرزنش نکنند، احساس ارزشمندی به او دهند و به سخنان او گوش دهند و حتما از مشاوره روانپزشکان و روانشناسان استفاده کنند.




منبع:

1399/10/20
14:41:55
0.0 / 5
1529
تگهای خبر: پزشك , خانواده , شاغل , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان