وضعیت روزه داری مبحث نشست شورای فرهنگ عمومی

وضعیت روزه داری مبحث نشست شورای فرهنگ عمومی به گزارش جوان بین جلسه ۷۵۸ شورای فرهنگ عمومی با عرضه گزارشی از وضعیت روزه داری در ماه مبارک رمضان سالجاری با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردید.


به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ابتدای این جلسه محمد سلگی رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و سپس عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نتایج پیمایش ها پیرامون روزه داری در کشور را عرضه کردند.
در ادامه سردار بهمن کارگر رئیس حفظ آثار ارزش های دفاع مقدس با اشاره به اینکه در مورد رفتارهای دینی همچون نماز، روزه، حجاب و باید از برخورد سلبی دوری کرد، اظهار داشت: بعضی از مشکلات امروز ما در مورد عدم اجرای رفتارهای دینی در ارتباط با تربیت در خانواده است، به نظر می آید از زمانی که خانواده ها کارهای تربیتی فرزندان خویش را به دولت سپردند در این راه مسائلی بوجود آمد.
کبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان در ادامه درباره پایین آمدن اعتقادات مردم خاطرنشان کرد: افول اعتقادات رابطه مستقیم با افول رفتارهای دینی دارد، مشکل هم آنجا است که ما برای مسائل دینی خود وقت نمی گذاریم، البته فراموش نشود که دستگاههای متولی امور فرهنگی و تبلیغی هم شرایط برای جامعه فراهم نمی کند، برای نمونه پیش از آغاز ماه مبارک رمضان صدا و سیما می تواند شرایط تبلیغی خوبی را ایجاد نماید تا جامعه برای این ماه آماده شود.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی گفت: بررسی مبحث دین داری در انسان امروز بدون تحولات جهانی کامل نیست، البته از نقش مساجد در روزهای کرونا نباید غافل شد؛ با وجود تعطیلی یک سال و نیمه مساجد به دلیل شیوع کرونا میتوان گفت تأثیر آن بر روی امر نماز، روزه و اعتقادات مردم مشهود است.
نصرت الله لطفی قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در ادامه ضمن اشاره به این که ما باید کارهای تربیتی و دینی را ابتدا از داخل خانه های خودمان شروع نماییم، اظهار داشت: اعتقاد برگرفته از فرهنگ است و وقتی دستگاههای فرهنگی ما به مبحث رفتارهای دینی اهتمام نداشته باشند شاهد بی اعتقادی و رشد آن در میان جوانان خواهیم بود.
علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در ادامه جلسه اظهار داشت: در تربیت سه ضلع خانواده، تعلیم و تربیت رسمی و غیررسمی را داریم، در گذشته مبحث تربیتی به این شکل بود که خانواده بیشترین نقش و واحد آموزشی کمترین تأثیر را داشت، امروز فضای عمومی جامعه بخصوص فضای مجازی نقش اول تربیتی را ایفا می کند، این در شرایطی است که دانش آموزان باتوجه به شرایط فعلی کمترین زمان ممکن را در اختیار سیستم آموزشی هستند.
کاظمی بیان نمود: آموزش وپرورش در ۴۰سال گذشته هیچ گاه اولویت اول کشور نبوده و همین مساله ما را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.
در ادامه این جلسه سیدعبدالحمیداحمدی معاون فرهنگی وتوسعه ورزش همگانی خاطرنشان کرد: صرفاً اتکا به یک پایش نمی تواند محل نتیجه گیری از کل جامعه باشد، با این وجود باید کار را از یک پیمایش فراتر برده و به سمت پژوهش برویم، میتوان در یک پژوهش از نهادهای دینی و تبلیغی بهره برد تا بعنوان یک برش مهم از مبحث تکالیفی را به ما ابلاغ کنند تا بتوانیم به سمت مسیر درست حرکت نماییم.
سیماسادات لاری، معاون فرهنگی – دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه جلسه با اشاره به اینکه روزه داری با یک سیر تدریجی رو به کاهش است، اظهار نمود: مبحث مهم اعتقادات مردم است چونکه برخی اعتقاد به روزه داری دارند اما امکان گرفتن آنرا ندارند، به نظر می آید نوجوانان بیشتر تمایل به روزه داری دارند، اما هرچه به سن بالاتر می روند این مهم کمرنگ تر می شود.
وی اضافه کرد: درک مردم در این شرایط بسیار مهم می باشد چونکه اعتقاد مردم هم از درک آنها نسبت به شرایط موجود نشات می گیرد، ازاین رو در این حوزه نیازمند تحقیقات عمیق تری هستیم.
در بخش پایانی این جلسه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم ضمن تبریک ایام دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع) اظهار داشت: مطالعات زیادی در مورد روزه داری صورت گرفته است، اما پیمایش عرضه شده از جانب دو مرکز و برای ۴سال پی در پی انجام شده است، انتظار از یک پیمایش این است که صرفاً طرح مسئله در چارچوب توصیف اولیه وضعیت موجود صورت بگیرد، باوجود این که پیمایش عرضه شده از جانب دو مرکز صورت گرفته و آمارها به هم نزدیک است پس میتوان گفت پیمایش قابل اتکا است.
وی اضافه کرد: باید از این مرحله عبور کرده و به سمت پژوهش برویم، پژوهش هم دارای سه محور تبیین موضوع، علت شناسی و عرضه پیشنهاد است، ازاین رو باید در یک فرصت زمانی مناسب پژوهش مرتبط انجام و به شورای فرهنگ عمومی عرضه شود.


1400/04/06
11:18:53
5.0 / 5
1084
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پزشك , تربیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان