دنیای رنگ و موسیقی در نیمروز آخرین اجراهای تئاتر مریوان

دنیای رنگ و موسیقی در نیمروز آخرین اجراهای تئاتر مریوان تمام دیشب باز هم باران بارید و هنرمندان حاضر در پانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، آثار خویش را روی زمین نمناک برگزار کردند، موسیقی باران و رنگ، اجراها را دلچسب تر کرده بود.


به گزارش جوان بین به نقل از خبرگزاری ایرنا، روز پیش از اختتامیه است و گفته بودند که نمایشها از ساعت ۱۰ آغاز می شود اما زودتر به پارک ملت رفتم، از دور جنب و جوش تماشاچی ها و بازیگران به چشم می خورد.
اولین اجرا را گروهی از سرزمین باران، لاهیجان آغاز کردند، نمایش "چهارشنبه خاتون" اثری بود که بخشی از یک آیین سنتی را به نمایش گذاشت.
نمایشی بی کلام که حرفش را با موسیقی و حرکات نمایشی می زد و از خاتونی می اظهار داشت که چهارشنبه های آخر سال از چاه بیرون می آید و آرزوها را برآورده می کند.
دیشب خیلی اتفاقی شاهد تمرین گروهشان در حاشیه زریبار بودم، از آقایی سراغ کارگردان را گرفتم و او همسرش را که خانمی با روی گشاده بود معرفی نمود.
آرزو علیپور که سابقه ۱۲ دوره حضور در این جشنواره دارد، عنوان کرد: پس از هفت دوره که بعنوان بازیگر حضور داشتم جسارت به خرج دادم و وارد عرصه کارگردانی شدم.
او و گروهش سال ۱۳۹۵ با اثر نمایشی "گیلدخت" برگزیده شدند و همه جایزه ها را از آن خود کردند و همین انگیزه ای شد تا با قدرت به کارش ادامه دهد و جشنواره مریوان را هم از دست ندهد.
علیپور که در بستر تئاتر رشد کرده و از بازیگری ساده به کارگردانی توانمند تبدیل گشته است، تصریح کرد: لذت جشنواره مریوان از جشنواره فجر هم برایم بیشتر است، چون این جشنواره تخصصی و بین المللی است و استقبال مردم هم عالی است که پس از ۱۵ دوره بعنوان فرهنگ جا افتاده است.
وقتی از این کارگردان لاهیجانی سوال کردم که اگر "چهارشنبه خاتون" واقعی بود از او برآورده شدن کدام آرزویت را می خواستی، جوابی غیر از این انتظار نداشتم: کرونا تمام شود...
او درباره تاثیرگذاری نمایش خیابانی بر سبک زندگی افراد اظهار داشت: تئاتر خیابانی ارتباط رو در رویی با مخاطب دارد و برای همین تاثیرگذاری آن هم بیشتر است که با عنایت به بررسی آسیبهای اجتماعی در چارچوب هنر، گاهی مسیر اتفاقات تلخ زندگی را هم تغییر می دهد.
چند خان
شاید تئاتر و نمایش را بدون موسیقی نتوان توضیح داد و برای همین هم اثر نمایشی یزد هم با دف و تنبک به صحنه آمد و از دختری اظهار داشت که به دنبال پدرش می گشت.
دختر کوچکی که باآنکه لباسش امروزی بود ولی در اواسط نمایش لباس رزم پوشید و از گُردآفرین خواند و او که شنل زرشکی بر تن داشت به جنگ رستم پیوست.
او که نامش ایران بود، هفت خان را پشت سر هم گذاشت و در نبرد با دشمنان و بدیها، خودش را دختر رستم، کاوه و عباس دوران معرفی نمود و از مرز کشور کوه و کمر و آب و دریا محافظت کرد و عاقبت پدر شهیدش را در آسمانها یافت.
محمد لاله زاری کارگردانی این اثر را به همراه همراه همسرش مهسا دهقان در ژانر کودک و نوجوان و ایثار و مقاومت انجام داده است.
او درباره داستان اثرش اظهار داشت: دختربچه ای که پدر خویش را گم کرده فکر می کند که پدرش رفته با بتمنهای انیمیشنی تخیلی بجنگد و در پایان می فهمد که پدرش شهید شده است داستان هم از حقیقت برگرفته شده و درباره شهید " پوریا زارع" است که از شهدای ورزش زورخانه ای یزد است.
وی سال قبل به صورت مجازی در این جشنواره شرکت داشت و سال جاری ۲۰ ساعت راه را طی کرده تا نخستین اجرای حضوریش را در جشنواره مریوان داشته باشد و تکیه کلامش این است: "دم همتون گرم".
این کارگردان آرزو دارد که که یزد و مریوان به هم نزدیک شوند ( از نطر بعد مسافت تا زودتر و راحتتر به جشنواره برسد) و در ادامه اظهار داشت:
در تهران و مشهد اجرا داشته ام ولی اجرا در مریوان حال و هوای دیگری دارد که ناشی از فرهنگسازی انجام گرفته در مریوان است.
به سراغ هنرپیشه کوچک این اثر هم رفتم که در گفت و گویی کوتاه خویش را آدرینا عالم رضایی معرفی نمود و اظهار داشت که از ۶ سالگی وارد دنیای تئاتر شده و حالا ۸ سال دارد.
درباره ورودش به دنیای بازیگری عنوان کرد: رفته بودم فن بیان یاد بگیرم که مادرم وقتی علاقه ام به بازیگری و اموخته هایم را دید پیشنهاد کرد که به آموزشگاه بلزیگری بروم.
او اجرای دومش را بخوبی در معرض دید و قضاوت مردم قرار داد.

ماهیان عاشق
اجرای سوم کاملا متفاوت بود و توانخواهانی اجرای این اثر را بر عهده داشتند که پیش از این نام کارگردانش را با عنوان کارآفرینی شنیده بودم.
صباح مجیدی داستان ماهی هایی را حکایت می کرد که در روز عروسیشان، طعمه قلاب ماهیگیری شدند و از مرد ماهگیر برای بی توجهی آدمها به محیط زیست گلایه کردند.
مجیدی که خود توانخواه و معلول جسمی حرکتی است با گروهش از سنندج به مریوان آمده تا در بخش جانبی اثرش را به نمایش بگذارد.
گروهش از سال ۸۸ تشکیل شده و نخستین گروه نمایشی ثبت شده معلولان استان است.
چندین بار در جشنواره های مختلف معلولان حضور داشته و برای نخستین بار است که در جشنواره ای تخصصی شرکت می کند و تا پیش از این در جشنواره های معلولان رتبه هایی هم داشته است.
وی درباره انتخاب مبحث نمایش اش اظهار داشت: این اثر به آلوده کردن طبیعت و دریا به دست انسان پرداخته که در راه حفظ آن خیلیها جان خویش را فدا کرده اند.
نکته قابل توجه در مورد این گروه این است که آنها به سختی داخل گود تئاتر آمده اند، البته نه گود هنر؛ بلکه مکانی که در آن اجرا دارند، برایشان مناسب سازی نشده و انگار کسی فکرش را هم نمی کرده که روزی معلولان هم گروه تئاتر داشته باشند.
مجیدی تاکید دارد: کارمان را پرقدرت تر از همیشه ادامه می دهیم و امیدواریم زمینه ای برای حضور همه معلولان فراهم گردد و نه تنها در عرصه هنر که در تمام عرصه ها دیده شویم.
وی عقیده دارد: مناسب سازی فیزیکی و فرهنگی لازمه فعالیت معلولان است و دغدغه معلولان باید توسط دیگران دیده شود.
پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان از پنج آبان شروع و تا ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۰ به دبیری عبید رستمی در شهرستان مریوان ادامه خواهد داشت.
نمایش های راه یافته به این جشنواره ۴۱ اثر بوده که ۱۶ اثر در بخش آزاد، ۶ اثر در بخش آیینی و سنتی، پنج اثر در بخش کودک و نوجوان، سه اثر در بخش دگرگونی های اجرایی و پنج اثر هم در بخش ویژه(ایثار و شهادت) به مرحله نهایی راه پیدا کرد.
ضمن این که بخش برگزیده جشنواره(جشنواره جشنواره ها) هم برگزار می شود. ۲۷ اثر خارجی هم متقاضی نمایش است که برخی از آنها در فضای مجازی و به صورت آنلاین پخش خواهد شد.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.


منبع:

1400/08/10
10:06:08
5.0 / 5
598
تگهای خبر: آموزش , جوان , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان