معاون ستاد ملی جمعیت:

بودجه ناکافی جوانی جمعیت کفاف اجرای تکالیف را نمی دهد

بودجه ناکافی جوانی جمعیت کفاف اجرای تکالیف را نمی دهد جوان بین: به گزارش جوان بین، معاون برنامه ریزی و پایش عملکرد ستاد ملی جمعیت، با اشاره به بودجه 7.5 همتی اجرای قانون جوانی جمعیت طی امسال، اظهار داشت: اگر تمام اعتبار متمرکزی که در بودجه 1402 برای اجرای قانون جوانی جمعیت دیده شده است نیز محقق شود، باز هم کفاف اجرای تکالیف این قانون را نمی دهد.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، انسیه کتابچی در یک برنامه تلویزیونی به توضیحاتی پیرامون اجرای قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت پرداخت و با اعلان اینکه حالا برای قضاوت کردن درباره ی اثرگذار بودن یا نبودن این قانون خیلی زود است، اظهار داشت: آبان ۱۴۰۰ این قانون ابلاغ گردید ولی عملا دو سال از اجرائی شدن این قانون نگذشته است. بیشتر مواد این قانون نیازمند بخشنامه ها و دستورالعمل های اجرائی بودند که دستگاهها بین شش تا هشت ماه نخست ابلاغ آن مشغول تدوین و تصویب و ابلاغ این دستورالعمل ها و بخشنامه ها بودند.
وی با اعلان اینکه در حقیقت این قانون در ماه های ابتدایی بعد از ابلاغ اجرا نشد بلکه در ماه های ابتدایی ابلاغ فقط مقدمات اجرای این قانون فراهم گردید، افزود: از طرف دیگر شاید کمتر از یک سال باشد که وارد فاز اجرای قانون جوانی جمعیت شده ایم. فاز اجرای آن نیز موانع مختلف شامل عدم تامین اعتبار و... داشته و به خاطر این موانع بسیاری از مواد قانون وارد فاز اجرا نشده است.
کتابچی با ذکر مثالی در این زمینه به واگذاری زمین به افرادی که فرزند سوم به بعد آنها بعد از ابلاغ این قانون به دنیا می آید اشاره نمود، اظهار داشت: در این زمینه ۸۷ هزار نفر ثبت نام کردند ولی عملا کمتر از ۱۰۰ نفر زمین را دریافت کرده اند در مجموع هر چند اجرای این امر کند بوده است، اما نمی توانیم بگوییم هنوز اجرای این ماده شروع نشده است.
معاون برنامه ریزی و پایش عملکرد ستاد ملی جمعیت در پاسخ به سوالی درباره ی چرایی عدم تخصسص بودجه برای اجرای قانون جوانی جمعیت، توضیح داد: ستاد ملی جمعیت هماهنگ کننده اجرای قانون است اما مثل تمام دستگاه های دیگر، مطالبه گر اعتبار از سازمان برنامه و بودجه است. ما طبق تکلیف قانونی خود در ستاد ملی جمعیت جدول نحوه توزیع ۱۰.۷ هزار میلیارد تومان را مصوب و تدوین کردیم و به تصویب ستاد رساندیم. رئیس جمهوری نیز این امر را توشیح کردند و آماده واگذاری به دستگاهها شد؛ دستگاهها نیز از قبل آماده بودند یعنی برنامه آنها برای جذب بودجه آماده بود اما متاسفانه باوجود آمادگی دستگاه های مجری و پیگیری مکرر دبیرخانه ستاد ملی جمعیت، اما تا آخر سال ۱۴۰۱ این اعتبار به دستگاهها واگذار نشد.
ایشان سپس از کاهش بودجه اجرای قانون مذکور در سال ۱۴۰۲ نیز انتقاد نمود و درباره ی همکاری دستگاهها برای اجرای قانون جوانی جمعیت، توضیح داد: عزم کافی در بعضی دستگاهها دیده نمی گردد. حدود ۲۰۰ تکلیف بر عهده دستگاه های مختلف گذاشته شده است که از این بین تنها حدود ۳۹ تکلیف اعتبار مستقیم می خواهد. یعنی این تکالیف کار جدیدی است که به هیچ وجه دستگاه نمی تواند از وظایف ذاتی اش برای اجرای آن خرج کند. مثل این که در ماده ۲۴ قانون می گوییم وزارت رفاه به مادران حامله و تا ۵ سالگی بچه در دهک های ضعیف تر بسته های غذایی و بهداشتی بدهد. وقتی این تکلیف به این وزارتخانه بار می شود باید اعتبار جدید به این وزارتخانه برسد.
وی در عین حال اشاره کرد: اگر تمام اعتبار متمرکزی که در بودجه ۱۴۰۲ برای اجرای قانون جوانی جمعیت دیده شده نیز محقق شود، باز هم کفاف اجرای تکالیف این قانون را نمی دهد. با این وجود حداکثر ۴۰ تکلیف از این ۲۰۰ تکلیف قانون جوانی جمعیت نیازمند اعتبار جدید و مستقل است و اگر باقی تکالیف اجرا نشدند یا کند پیش رفتند یعنی کم کاری دستگاه های اجرائیست.
کتابچی همین طور در بخش دیگر سخنان خود درباره ی شائبه اهدای خانه ۴۵ تا ۶۵ متری به خانواده هایی که فرزند سوم آنها به دنیا می آید، اظهار داشت: در قانون چنین چیزی نداریم. در ماده ۴ قانون گفته شده اعطای زمین به خانواده هایی که فرزند سوم به بعد به دنیا می آید. این زمین تا ۲۰۰ متر باید داده شود و حرفی از ۴۰ و ۵۰ متر زده نشده است. هدف قانونگذار نیز واقعا اعطای زمین بوده است و گرچه اجاز داده است وزارت راه در جاهایی که کمبود زمین وجود دارد واحد مسکونی اعطا کند اما هدفش این بوده که خانواده ها بتوانند صاحب خانه های حیاط دار شوند و هدفش بلندمرتبه سازی نبوده است.
معاون برنامه ریزی و پایش عملکرد ستاد ملی جمعیت در انتهای سخنان خود نیز درباره ی مادرانی که برای دریافت خودرو در صف ماندند، عنوان کرد: طبق اعلام وزارت صنعت معدن تجارت درباب خودرو، ۴۱۱ هزار نفر واجد شرایط داشتیم اما جمعا حدود ۱۹۳ هزار نفر از قرعه کشی درآمدند در صورتیکه نیمی از یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودرویی که وزارتخانه اعلام نمود در قرعه کشی بوده است باید به مادران می رسید و همه باید مادران خودرو می گرفتند ولی در صف ماندند.



1402/02/23
10:05:42
5.0 / 5
354
تگهای خبر: بهداشت , پشتیبانی , جوان , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان