40 سال سعی برای فرهنگنامه کودک و نوجوان

40 سال سعی برای فرهنگنامه کودک و نوجوان به گزارش جوان بین، یک نویسنده می گوید: حدود ۴۰ سال است داریم روی ویرایش فرهنگنامه کار می نماییم. جلد ۲۳ و ۲۴ آماده است که فکر کنم امسال منتشر شود. جلد ۲۵ و ۲۶ هم که آخرین جلدها است، سال آینده ان شاءالله.



به گزارش جوان بین به نقل از مهر، ایران گرگین، نویسنده و پژوهشگر برجسته، در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۱۰ در اصفهان متولد شد و با فعالیتهای خود در عرصه آموزش و ادبیات خردسالان و نوجوانان تأثیر عمیقی بر نسل های مختلف گذاشت. او که از خانواده ای بوشهری-اصفهانی بود، دوران حرفه ای خودرا با تدریس در دبستان شروع کرد و در رشته فلسفه به تحصیلات دانشگاهی پرداخت.
گرگین در سال ۱۳۵۲ با نوشتن مقاله ای برای پیک جوانان وارد حوزه نویسندگی شد و سپس در مرکز انتشارات آموزشی به فعالیت ادامه داد. او بعنوان سردبیر پیک دانش آموز نقش برجسته ی در پیشرفت سطح فرهنگی و فکری نوجوانان ایفا کرد. مقالات او درباره ی داستان های شاهنامه، با عناوین جذاب و آموزنده، نوجوانان را به خواندن این آثار کهن علاقه مند می کرد. او درباره ی فعالیتهای این روزهایش در گفتگو با گزارشگر مهر اظهار داشت: اینروزها داریم روی جلد بیست وششم فرهنگ نامه کودک و نوجوان کار می کنیم؛ در حقیقت دو حرف آخر فرهنگ نامه «ه» و «ی» است، و این جلد آخر این مجموعه خواهد بود.
او با این توضیح که حدود ۴۰ سال است داریم روی ویرایش فرهنگنامه کار می نماییم، اضافه کرد: این جلد ۲۶ و آخرین جلد است. جلد ۲۳ فکر کنم امسال منتشر شود. دو جلد فرهنگنامه یعنی ۲۳ و ۲۴ آماده است؛ جلد ۲۵ و ۲۶ هم سال آینده ان شاءالله.
این بانوی خستگی ناپذیر در پاسخ به این سؤال که چند سال است که در عرصه کتاب کودک کار می کند، اظهار داشت: من در حقیقت در فرهنگ نامه کودک و نوجوان که زیر مجموعه و وابسته به شورای کتاب کودک است فعالیت می کنم. قبل از آن هم در مجله های پیک کار می کردم؛ یعنی قبل از این که به فرهنگنامه بیایم در مجله های پیک جوانان، نوجوانان و پیک دانش آموز بودم. کار فرهنگ نامه در سال ۱۳۵۸ آغاز شد و از آن زمان تا حالا ادامه دارد، من حدود ۹۰ سال دارم و الان داریم روی آخرین جلد این فرهنگنامه کار می نماییم.
این نویسنده و پژوهشگر، با فعالیتهای گسترده خود در عرصه ادبیات و آموزش، نقش مهمی در پیشرفت سطح فرهنگی خردسالان و نوجوانان بازی کرده است. او بعد از پایان همکاری با مجله های پیک، به پروژه فرهنگنامه خردسالان و نوجوانان پیوست و با نگارش مقاله ای درباره ی ابوریحان بیرونی، همکاری خودرا شروع کرد. این مشارکت تا به امروز ادامه دارد و ایران گرگین با خلق محتوای علمی و ادبی، سهمی مؤثر در غنی سازی این فرهنگنامه داشته است.
ایران گرگین با تألیف مقالات آموزشی و سردبیری مجله های مرتبط، سهمی بی نظیر در رشد فکری نسل های مختلف داشته است، رویکرد وی در نویسندگی و آموزش مبتنی بر افزایش آگاهی و ترویج فرهنگ و ادبیات ایرانی بوده و آثار او بازهم بعنوان مرجعی باارزش در این زمینه ها شناخته می شود. میراث او نه تنها در عرصه ادبیات خردسالان و نوجوانان بلکه در پیشرفت سطح پژوهش های فرهنگی نیز قابل توجه است. ایران گرگین با ترکیب دانش فلسفی و ادبی خود توانست اثری ماندگار در زمینه آموزش وپرورش و ادبیات خردسالان و نوجوانان به جا بگذارد.
سایه تان بلند و روزگارتان شیرین، خانم گرگین!

منبع:

1404/09/01
10:01:15
5.0 / 5
6
تگهای خبر: آموزش , بازی , پژوهش , جوان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان - رسانه ای برای اندیشه های جوان - جوان بین: صدای نسل آینده