رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران:

پنهان كردن تعرضات جنسی سبب تكرار آن می گردد

پنهان كردن تعرضات جنسی سبب تكرار آن می گردد جوان بین: رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران با اشاره به اینكه واقعیت های اجتماعی نباید كتمان شوند، اظهار داشت: كتمان كردن مسائلی مانند تعرض جنسی، مسأله ای را حل نمی كند بلكه سبب می گردد افرادی كه این تعرضات را انجام می دهند به كارشان ادامه دهند و آن را تكرار كنند.


سید حسن موسوی چلك در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه مبحث آزارهای جنسی خاص جامعه ما نیست و دنیا با آن دست به گریبان است، اضافه كرد: اخباری هم كه در مدت اخیر انتشار یافته، گویای آن می باشد كه این مشكل فقط به دختران اختصاص ندارد؛ مورد دانش آموزان مدرسه غرب تهران نشان داد كه پسران هم با این مساله مواجهند. این افراد قربانی هستند و خانواده ها باید با كمك حمایت های روانی اجتماعی، زمینه برای بازگشت آنها به زندگی عادی را حتی بیشتر از یك بیمار جسمی فراهم نمایند.

وی با اشاره به اینكه ماندگاری عوارض منفی این نوع تعرض ها بسیار زیاد است و افراد در این شرایط تحت تاثیر فشارهای شدید روانی قرار می گیرند، اظهار نمود: هم خانواده و هم جامعه باید نسبت به این افراد پذیرش داشته باشند، آنها را طرد نكنند و مورد ترحم قرار ندهند. این افراد قربانیان شرایطی هستند كه در تولید این شرایط نقشی نداشته اند.

رئیس انجمن مددكاری اجتماعی با تاكید بر اینكه كتمان كردن، مساله ای را حل نمی كند بلكه سبب می گردد افرادی كه این تعرضات را انجام می دهند به كارشان ادامه دهند و آن را تكرار كنند، خاطرنشان كرد: به جهت اینكه این مساله را كتمان نكنیم، باید بچه ها هم از بیان این مشكلات هراس نداشته باشند؛ باید فضایی را در خانواده و جامعه فراهم نماییم كه افراد بدون نگرانی از عواقب آن در صورتی كه كوچك ترین تعارضی صورت گرفت به موقع آن را بگویند تا بتوانیم اقدامات لازم را به موقع و اثر بخشی را انجام دهیم.

موسوی چلك در ادامه اظهار نمود: وقتی مبحث به تعرض جنسی در برمی گردد به علت تابو بودن تا جایی كه بتوانیم تلاش می نماییم به علت آبرو و... آن را كتمان نماییم درحالیكه با سكوت ما، عوارض و فشارهای روانی اجتماعی به مراتب بیشتر می گردد و این فشارها می تواند روی نقش های اجتماعی، سلامت روانی، آینده، رفتارهای فرد و...تاثیر داشته باشد.

وی با اشاره به اینكه در این شرایط نباید «كتمان كردن» بعنوان استراتژی خانواده ها انتخاب شود، اظهار داشت: این سخن به منزله این نیست كه هیاهو نماییم و همه این موضوعات را بدون منبع به رسانه ها اعلام نماییم بلكه باید با رویكرد واقع بینانه با آنها برخورد كنیم؛ این درحالیست كه در حوزه آزارهای جنسی نوع برخورد ما، واقع بینانه نیست.

رئیس انجمن مددكاری اجتماعی در ادامه خاطرنشان كرد: نباید درگیر این تعرضات شدن به منزله آخر زندگی اجتماعی و عدم پذیرش اجتماعی فرد در درون خانواده یا محیط اجتماعی باشد. باید این افراد را بعنوان قربانیان قبول نماییم.

موسوی چلك با اشاره به اینكه زمانیكه روح فرد آزرده خاطر شود این مساله به راحتی ترمیم نمی گردد، اضافه كرد: گاهی در جایی كه باید حمایت های روانی اجتماعی را تقویت نماییم برعكس عمل می نماییم. حساسیتی كه نسبت به موضوعات مربوط به صدمه های اجتماعی وجود دارد سبب می گردد آنها دیگر گفته شود و زمانیكه دیر مطرح شود لایه های زیرینی پیدا می كند كه سبب می گردد مداخلات بعدی مدت دار تر و با اثر بخشی كمتر باشد.

وی با تاكید بر اینكه حل این موارد مستلزم این است كه نگاهمان را عوض نماییم و درباره این مسائل نگاه سیاسی نداشته باشیم، اظهار نمود: در حوزه فردی هم نباید طوری رفتار نماییم كه با سكوتمان روی این زخمی كه دارد عمیق می گردد سرپوش بگذاریم هرچه این زخم عمیق تر شود، درمان طولانی تری خواهد داشت. گاهی ما اجازه می دهیم زخم آزارهای جنسی بیشتر شود.

رئیس انجمن مددكاری اجتماعی در مورد اظهارات برخی نمایندگان مجلس درباره مبحث حادثه خمینی شهر هم خاطرنشان كرد: برای اظهار نظر درباره این موضوعات باید اجازه دهیم ابتدا جلسه كارشناسی درباره آنها صورت گیرد و سپس مراجع قانونی و ذی ربط باید در مورد این موضوعات توضیح دهند. گاهی بدون اطلاعات دقیق واكنش هایی را در فضای مجازی منتشر می نماییم كه این واكنش ها بیشتر از موضوعی كه اتفاق افتاده تبعات منفی دارد. ما حق نداریم واقعیتهای اجتماعی را با هر دلیلی كه برای خودمان داریم سرپوش بگذاریم و كتمان نماییم.

موسوی چلك در ادامه اظهار داشت: از جانب دیگر نباید بهانه هایی دست كسانی بدهیم كه می خواهند از این واكنش ها بهره برداری كنند. در گذشته نمی گذاشتیم این مسائل مطرح شوند اما این درد، داخل جامعه ما وجود دارد و باید گفته شود تا حساسیت ها در حوزه سیاست گذاری و در حوزه اجرا و نقش مردم بیشتر شود.

وی اظهار نمود: اما نباید بزرگنمایی نماییم و یا منكر شویم بلكه باید سیاست میانه داشته باشیم. وقتی هم موضوعی رسانه ای می گردد باید بررسی های لازم در مورد آن صورت گیرد. گاهی مواقع وقوع این اتفاقات می تواند دستگاه های مختلف را در این موارد پاسخگوتر كند تا شرایط اجتماعی بهتر شود اما نباید این روند سبب یاس در جامعه شود.




1397/03/29
14:57:50
5.0 / 5
5104
تگهای خبر: جامعه , خانواده , مددكاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان