ازدواج هندوانه ای كه دیگر در بسته نیست

ازدواج هندوانه ای كه دیگر در بسته نیست به گزارش جوان بین در جامعه امروزه ازدواج دیگر ˮهندوانه در بسته ای نیستˮ كه بر پایه ˮقسمتˮ بنا شود، چونكه با رشد اجتماعی و افزایش ارتباطات در دنیای امروز، خصوصیت های شخصیتی و الگوهای رفتاری قابل شناسایی شده اند و به نظر می آید همین امر كمك می نماید تا جوانان نسبت به گذشته با دیدگاه درست تری به سمت تاهل و ازدواج حركت كنند و همسر مناسبی برای خود برگزینند.



به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، انتخاب همسر مناسب همواره یكی از مهم ترین دغدغه های زندگی جوانان به حساب می آید، اما داشتن «معیار»های مناسبی كه برپایه آن بتوان پایه های زندگی مشترك را با تاكید بر آنها نهادینه كرد، همواره شرط مهمی برای آغاز یك زندگی مشترك موفق به حساب می آید. حال سوال این است كه جوانان باید برای ازدواج و انتخاب همسر مناسب خود چه معیارهایی داشته باشند و این معیارها بر چه اساسی شكل می گیرد؟.

در همین رابطه مژگان نیكنام- روانشناس در گفتگو با ایسنا، با تاكید بر اینكه معیار جوانان برای ازدواج به خانواده بستگی دارد، معتقد است: هنگامی كه جوانان هویت خویش را تشخیص می دهند باید پدر برای پسر و مادر برای دختر معیارهای صحیح انتخاب همسر را مشخص كنند، باآنكه جوانان باید برای ازدواج خود معیار داشته باشند اما خانواده همیشه الگودهنده اول بوده است. در واقع والدین باید ارزش های ازدواج را به فرزندان خود آموزش دهند كه بر چه اساس و اولویت هایی باید همسر آینده خویش را برگزینند. زمانی كه خانواده ها از مراسم عروسی باز می گردند اغلب درباره نوع ماشین، نحوه برگزاری مراسم و چیدمان خانه عروس و داماد صحبت می كنند و همین اظهارات ارزش و معیار فرزندان خانواده را شكل می دهد.
بنابر اظهارات این روانشناس، قانون كلی برای افزایش موفقیت میزان یك ازدواج وجود دارد و آن این است كه هر چقدر اولویت های افراد برای ازدواج ارزش های اخلاقی و غیرمادی باشد احتمال موفقیت ازدواج افزایش می یابد تا این كه ارزش ها بر مبنای ضوابط و مادیات قرار گیرد. در واقع جوانان در سن ۱۸ سالگی باید بیاموزند كه ارزش ها را چگونه در خود نهادینه كنند، حال آن كه شاهدیم برخی جوانان در آستانه ازدواج هنوز معیاری ندارند و تنها با اتكا بر هیجان عشق، ترس از تنهایی، بالا رفتن سن و... تن به ازدواج های اشتباه می دهند.
وی با تاكید بر اینكه معیارهای جوانان برای ازدواج باید اولویت بندی شوند، اظهار داشت: نمی توان مشخصا معیار و اولویت همه جوانان برای ازدواج را مشخص كرد، چونكه معیارها و اولویت های هر فرد به منظور زندگی متفاوت می باشد، اما به صورت كلی تفاوت های فردی برای ازدواج بسیار حائز اهمیت می باشد. در همین راستا جوانان باید با تهیه چك لیستی تناسب های فیزیكی، فرهنگی، عقیده های اقتصادی و... خود و فرد مورد نظرشان را مورد بررسی قرار دهند، البته این مهم بدین معنا نیست كه باید در همه زمینه ها با یكدیگر تفاهم داشته باشند بلكه باید در برآیند كلی بتوانند بیشترین اشتراكات خویش را بیابند.

نیكنام با اشاره به اینكه در دنیای مدرن باید ازدواج كاملاً هوشمندانه و با درایت پیشبینی شود، اضافه كرد: در دنیای امروز همه خصوصیت های شخصیتی و الگوهای رفتاری قابل شناسایی و حتی در آینده قابل پیشبینی هستند، این در حالیست كه جامعه ما همیشه باور بر این بوده كه دو نفر باید عاشق یكدیگر باشند و پایه های زندگی شان بر پایه عشق بنا شود حال آن كه امروزه تنها عشق معیار مناسب و كافی بخصوص در اوایل آشنایی محسوب نمی گردد، چونكه "عشق" هیجانی است كه مانند دیگر هیجان های رفتاری تعدیل می شود و آنچه كه می ماند برآیندی است كه به دوست داشتن منتهی می شود بنابراین روانشناسان اعتقاد دارند كه در كنار دوست داشتن باید معیارهایی منطقی وجود داشته باشد.

وی بیان كرد: در دنیایی كه رشد اجتماعی و ارتباطات افزایش پیدا كرده دیگر همانند گذشته ازدواج "هندوانه در بسته ای نیست" كه بر پایه "قسمت" بنا شود.

نیكنام در ادامه در پاسخ به این سوال كه از نظر روانی جوانان در چه سنی برای ازدواج آمادگی دارند؟ این طور توضیح داد: از نظر قانونی دوره جوانی معمولا از ۱۸ سالگی شروع می شود، اما بلوغ روانی و آمادگی روانی برای ازدواج بسیار مهم می باشد. هنگامی كه هویت افراد مانند خصوصیت های فردی و روانی (مسئولیت پذیری و تعهد) درون فرد شكل می گیرد یعنی فرد به سن ازدواج رسیده است كه هویت دختران از حدود ۲۳- ۲۴ سالگی و پسران در ۲۴-۲۵ سالگی شكل می گیرد؛ البته در این زمینه تفاوت های فردی هم نقش دارند چونكه امكان دارد حتی در سنین ذكر شده برخی افراد هنوز به تعهد و مسئولیت پذیری برای ازدواج دست پیدا نكرده باشند.

این روانشناس همینطور درباره تاثیر مراكز مشاوره در موفقیت ازدواج و كاهش طلاق هم توضیحاتی عرضه كرد و اضافه كرد: مراكز مشاوره مراكزی هستند كه بینش افراد را نسبت به نیازهای فرد برای ازدواج می افزایند، تجربیات به دست آمده در این عرصه نشان داده است كه افرادی كه قبل از ازدواج به این مراكز رجوع می كنند ازدواج های موفق تری نسبت به كسانی كه بدون توجه به این مراكز رجوع می كنند داشته اند، چونكه مراكز مشاوره بینش و آگاهی و پیشبینی فرد را نسبت به ازدواج شفاف می كند اما مهم آن است كه زوجین به نظرات مشاوران توجه نمایند.




1398/05/13
19:44:10
5.0 / 5
4869
تگهای خبر: آموزش , ازدواج , اقتصاد , بلوغ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان