والدین شكوفه ها و غنچه ها بخوانند

والدین شكوفه ها و غنچه ها بخوانند به گزارش جوان بین یك روانشناس كودك و نوجوان درباره نحوه برخورد صحیح با كودكانی كه امسال برای نخستین بار به مدرسه می روند سفارش هایی ارائه كرد و اظهار داشت: كودكان در سن هفت سالگی گرفتار نوعی اضطراب جدایی می شوند و لازم است والدین یا معلمان از تمسخر یا انتقاد كودكان پرهیز كنند.


لیلا صادقی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه كودكان قبل از دوران دبستان، درباره مدرسه سوالاتی از والدینشان می پرسند، اظهار داشت: برخی والدین مدرسه را به صورت اغراق آمیز فضایی برای تفریح، بازی، دوست یابی و سوادآموزی معرفی می كنند، باآنكه امكان دارد بعضی از این اظهارات صحیح باشد، اما لازم است والدین در چارچوب منطقی تری كودكشان را برای ورود به مدرسه آماده كنند.
وی ادامه داد: به صورت مثال كودك ۷ ساله ای را تصور كنید كه مقرر است برای نخستین بار در مدرسه حضور یابد. وی در بدو ورود همان تعاریفی كه والدین در ذهنش پرورش داده اند را تداعی می كند، یعنی مدرسه را مكانی دوست داشتنی می داند كه همه كودكان در آنجا شاد هستند، حالا درست در زمانی كه در فضای مدرسه قرار می گیرد با مكانی مواجه می شود كه برخی كودكان در حال گریه و زاری هستند یا از جانب دیگر اولیای مدرسه با صدای بلند صحبت می كنند تا دانش آموزان را توجیه كنند؛ مسلم است كه در این حالت كودك گرفتار استرس و اضطراب خواهد شد پس سفارش می شود به منظور آماده سازی كودكان قبل از ورود رسمی به مدرسه، والدین آنچه مقرر است در مدرسه بر كودك بگذرد را بازگو كنند.
این روانشناس كودك با اشاره به اینكه برخی كودكان در ایام آغازین سال تحصیلی احساس دلتنگی دارند، اظهار داشت: هر چقدر كودك نسبت به آنچه كه مقرر است بر او بگذرد آماده تر شود، سازگاری او با مدرسه نیز بیشتر خواهد شد.
صادقی با اشاره به اینكه در سن هفت سالگی نوعی اضطراب تحت عنوان اضطراب جدایی در كودكان بروز می یابد، خاطرنشان كرد: اضطراب جدایی در شش الی هفت ماهگی كودكان وجود دارد، اما با ورود به مقطع دبستان امكان دارد این اضطراب در بعضی كودكان نمایان شود كه عموما میزان آن به علت تفاوت های فردی در بعضی بیشتر و در بعضی دیگر كمتر است. عموما علت اضطراب جدایی در دوران دبستان، به علت ترس از جدایی والدین و سپری كردن در فضایی كه نیازمند رعایت قوانین و مقررات خاصی است بروز می یابد. البته امكان دارد برخی كودكان در ایام آغازین سال تحصیلی، دارای شوق و هیجانات خاصی باشند، اما بعد از گذشت چند روز، به علت وجود قوانین رسمی مدارس از رفتن به مدرسه امتناع كنند.
این روانشناس كودك معتقد است: در صورتیكه والدین بالاجبار كودكشان را به مدرسه ببرند، امكان دارد كودك گرفتار حالات سایكوسوماتیك یا روان تنی و مشكلاتی جسمانی مانند دل درد، سردرد و حالت تهوع شود، پس به معلمان سفارش می شود تا در مواجهه با كودكانی كه گرفتار حمله هراس می شوند اجازه دهند كودك برای مدت كوتاهی در كنار مادرش آرام گیرد.
صادقی با تاكید بر اینكه برخورد والدین، مسؤلان مدرسه و آموزگاران با كودك از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: جدایی كودك از مادر و محیط خانه و رفتن او به مدرسه و برآورده كردن انتظارات اولیا و خانواده، باعث تغییراتی در عواطف و هیجانات كودكان می شود، این درحالیست كه برخورد مناسب با كودكان می تواند میزان هیجانات عاطفی او را به سرعت كم كند.
ایشان در ادامه درباره نحوه برخورد صحیح والدین و معلمان با كودكان سفارش هایی عرضه داد و اظهار داشت: والدین یا معلمان نباید اضطراب جدایی كودك را به تمسخر بگیرند یا از او انتقاد كنند، آنها باید كودك را با همكلاسی هایش آشنا كنند و در زمان خداحافظی با خوشرویی او را به سمت كلاس درس هدایت كند. البته باید از همدردی و دلسوزی بیش از اندازه پرهیز شود و تسلیم خواسته كودكشان نشوند، اما به او اطمینان دهند كه وی در امنیت و سلامت قرار دارد.
صادقی افزود: والدین باید در روز بازگشایی مدارس، مدت زمانی را در كنار كودكشان سپری كنند، بعد از مدتی كودك را با معلم تنها بگذارند تا كودك با معلم آشنا شود، سپس برای مدت كوتاهی باردیگر دركنار كودكشان حضور یابند. همینطور والدین می توانند روز پیش از شروع سال تحصیلی، همراه با كودك در مدرسه حاضر شوند تا كودك بتواند همراه مادر از محل مدرسه، كلاسها و... دیدن كند و با آموزگارانش آشنا شود.
این روانشناس در ادامه به وضعیت روان كودكانی كه والدینشان گرفتار مشكلات جسمانی است نیز اشاره و تصریح كرد: كودكانی كه والدین آنها مبتلا به بیماری یا اختلالات خاصی هستند، یا در معرض طلاق و اعتیاد قرار دارند، امكان دارد حالت های ترس و افسردگی در آنها مشاهده شود و نتوانند هیجانات و عواطف خویش را كنترل كنند.
او در آخر خاطرنشان كرد: كودكانی كه بعد از گذشت دو هفته از بازگشایی مدارس هنوز گرفتار مشكلات جدایی هستند یا قبل از رفتن به مدرسه هنوز گرفتار مشكلات جسمانی می شوند باید مشكل آنها توسط مشاور یا روانشناس كودك بررسی شود.




منبع:

1398/06/31
20:44:17
5.0 / 5
4948
تگهای خبر: جوان , خانواده , دانش آموزان , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان