مدیرعامل جامعه معلولان خراسان رضوی:
در جهت قانون پشتیبانی از معلولان بودجه ای دریافت نكرده ایم
به گزارش جوان بین ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل جامعه معلولان خراسان رضوی اظهار داشت: با همه اقدامات و پیگیری های صورت گرفته، بودجه تعریف شده برای قانون پشتیبانی از معلولین تابحال به سازمان بهزیستی بعنوان متولی این امر پرداخت نشده است.
محمد ایمانی راد، در مراسم بزرگداشت روز جهانی معلولین كه در محل موسسه توان بخشی همدم برگزار شد، با اشاره به اینكه «همه ما با بخشی از مشكلات معلولین در سطح جامعه مواجه هستیم و آنرا با تمام وجود احساس می كنیم»، اظهار داشت: با همه اقدامات و پیگیری های صورت گرفته، بودجه تعریف شده برای قانون پشتیبانی از معلولین تابحال به سازمان بهزیستی بعنوان متولی این امر پرداخت نشده و این مورد اغلب مواد این قانون را غیر قابل اجرا كرده است. همینطور مواردی از این قانون با مقاومت بعضی از سازمان ها روبرو شده كه ارجاع آن، ما را با مشكلات گوناگونی مواجه كرده است.
وی اضافه كرد: این در شرایطی است كه مناسب سازی و سامانه های حمل و نقل شهری در سراسر كشور هنوز به قوای خود باقی مانده، مشاركت برابر اجتماعی معلولان در جامعه با موانعی روبه است، صدا و سیما نه تنها به وظایف خود عمل نكرده است و نمی كند بلكه در تولیدات خود هم به وضعیت معلولان كم توجهی كرده و به تولید برنامه هایی می پردازد كه دل معلولان را می آزارد، تمامی این اتفاقات در حالی رخ می دهد كه امروز چهار ده از عمر انقلاب اسلامی می گذرد و هنوز هیچ كار عملی در این راستا صورت نگرفته است.
وی تشریح كرد: روزگاری كه ما طی این سال ها گذرانده ایم بدین گونه بوده كه در زمان اوایل انقلاب، گفتیم هنوز اول انقلاب است و بگذاریم كشور از این وضعیت بیرون برود و امیدوار بودیم كه اوضاع خوب خواهد شد، سپس درگیر جنگ شدیم و گفتیم كه باید توقعات خویش را كم نماییم و با فداكاری اجازه دهیم مرزهای كشورهای اسلامی از دسترس دشمنان نجات یابد، جنگ به اتمام رسید و باردیگر گفتیم كه دوران سازندگی است و بطور قطع بعد از این اوضاع سر و سامان خواهد گرفت اما نمی دانستیم كه باید چند بامداد دیگری هم صبر می كردیم.
ایمانی راد اضافه كرد: بالاخره به زمان كنونی رسیدیم كه حالا هم نمی توانیم چیزی بگوییم و البته هم نمی دانیم دغدغه مسؤلان چیست؟ امروز معلولان به علت فشارهای اقتصادی در مضیقه شدیدی به سر می برند و در تهیه لوازم توان بخشی و بهداشتی كه از ضروریات زندگی آنها است از تامین آن ناتوان شده اند كه البته خیلی از آنها هم با افزایش اجاره های مسكن مواجه بوده و به علت شرایط خاصشان برای تهیه مسكن مناسب با سختی های بسیاری روبه رو هستند.
مدیر عامل جامعه معلولین خراسان رضوی خاطرنشان كرد: حالا كه قیمت حامل های انرژی با اهمیتی چون بنزین افزایش یافته باید گفت معلولانی كه بدون خودروی شخصی خود امكان حضور در عرصه های اجتماعی و محل كار خویش را ندارند هزینه های مضاعفی را باید پرداخت كنند، اما آیا وقت آن نرسیده كه افراد دارای معلولیت از قانونی كه مختص آنها تصویب شده بهره مند شوند؟ آیا وقت آن نرسیده كه مسؤلان ذی ربط به صورت اصلی به اجرای قانون حمایت معلولان بپردازند و این افراد را در جامعه در اولویت قرار دهند؟
وی افزود: آیا وقت آن نرسیده كه از توانمندی های والا و ارزشمند آنها در توسعه ایران اسلامی استفاده شوند و امكان حضور اجتماعی و مشاركت آنها در تمام عرصه های جامعه و حوزه های تصمیم گیری فراهم شود؟ با همه این اوصاف از همه انجمن های حوزه معلولان درخواست داریم كه از ادامه تلاش و تلاش خود در جهت تحقق این قانون دست برندارند و از همه مسئولین می خواهیم كه به حوزه معلولان اولویت داده و به خواسته های خاص این افراد بخصوص موارد زیر توجه بیشتری داشته باشند تا آینده روشنی را برای همه رقم زده شود.
ایمانی راد اظهار داشت: در خیلی از مواقع مناسب سازی كردن نیازی به امكانات خاص و ویژه ای ندارد اما بعضی از مسئولین همین كه صحبتی از مناسب سازی برای افراد معلول به میان می آید گمان می كنند باید كار سخت و آنچنانی انجام دهند اما غافل از اینكه گاهی هم می شود با ساده ترین امكانات و اقدامات این مناسب سازی ها انجام می شود.
مدیرعامل جامعه معلولین خراسان رضوی عنوان كرد: تصویب قانون پشتیبانی از حقوق معلولان در انتها سال 96 نوید آنرا به ما داد كه خیلی از مشكلات معلولان حل و یا كم خواهد شد كه این خبر، موج شادی را در بین این دسته از افراد ایجاد كرد، اما علیرغم اینكه طی زمان 6 ماهه برای تصویب آئین نامه ها وجود دارد، متاسفانه حالا بعد از گذشت دو سال تنها سه آئین نامه تصویب شده و در نهایت هم منجر به این امر شد كه بودجه مناسبی در این حوزه تخصیص پیدا نكند.
وی اضافه كرد: همینطور به علت بحران های سیاسی و بین المللی كه ایران با آن درگیر بود و البته شروع مجدد تحریم ها هم سبب شد كه نه تنها مشكل معلولان حل نگردد بلكه متاسفانه افزایش هم پیدا كند. البته با پیگیری های مكرر جامعه معلولان ایران و تلاش فراوانی همچون مكاتبات مختلف و ارسال 500 نامه به مقامات مختلف، سران قوا، وزارت خانه ها، سازمان های دولتی و حكومتی در نهایت منجر به این شد كه آئین نامه هایی تصویب گردد و در نتیجه قانون در آخرین لحظات سال 97 بودجه ای را تصویب كرد.
مدیر عامل جامعه معلولان خراسان رضوی با اشاره به درخواست هایی كه جامعه معلولان از مسؤلان دارند، تصریح كرد: این درخواست ها عبارت است از اولاً تعیین بودجه كافی جهت اجرای كامل قانون پشتیبانی از معلولان و آئین نامه های آن، توسط دولت و مجلس برای سال 99 و اجرای دقیق و كامل تمام موارد و تبصره های این قانون در تمام قوا، سازمان ها و وزارتخانه ها در سراسر كشور.
ایمانی راد اضافه كرد: دوم انجام دسترس پذریری و مناسب سازی شهری و روستایی در سراسر ایران و نظارت انجمن های حوزه معلولان و افراد دارای معلولیت متخصص در این حوزه است. سوم اینكه لازم است برای اصلاح سامانه های حمل و نقل شهری و بین شهری در جهت انجام تردد آسان معلولان در سطح شهر و حضورشان در جامعه و همینطور انجام نیازهای شهروندی خود اقداماتی در نظر گرفته شود.
وی افزود: چهارم فرهنگ سازی شایسته در جهت معرفی معلولان توانمند به جامعه و اصلاح نگرش ها و ذهنیت های غلط و ناروا برای تسهیل فعالیت معلولان در سراسر كشور است. پنجم تامین لوازم توانبخشی و بهداشتی مورد نیاز معلولان و انجام استانداردهای لازم در جهت تولید لوازم توان بخشی و بهداشتی با كیفیت در داخل ایران از راه بخش خصوصی و شركت های دانش بنیان و در نهایت هم برای تسهیل هرچه سریع تر پشتیبانی از فرصت های شغلی افراد دارای معلولیت در جهت ایجاد شرایط ایده آل شغلی جهت كسب استقلال پایدار معلولان هم اقدامات موثری می تواند صورت گیرد.
مدیرعامل جامعه معلولان خراسان رضوی تصریح كرد: امیدوارم بخشی از خواسته های خویش را به گوش مسؤلان رسانده باشیم، البته مسئولانی كه خیلی از این مشكلات و موارد را می دانند و به آنها آگاهی دارند اما ما هم تلاش داریم كه در هر محفلی كه حضور داریم فرصت را غنیمت شمرده و باردیگر آنها را جهت یادآوری بیان نماییم و پیگیر مطالبات شما معلولین عزیز باشیم.
منبع: جوان بین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب