لوح تقدیر و تندیس

لوح تقدیر و تندیس تندیس و لوح تقدیر دو هدیه یادبودند كه در مناسبتها به افرادی كه كار ویژه ای انجام داده اند برای قدردانی اهدا می شود. تندیسها در انواع حجمی، فلزی، پلكسی و ... وجود دارند كه با روش هایی مختلف ساخته می شوند.


تندیس چیست؟

تندیس یا مجسمه به پیکره هایی گفته می شود که به منظور یادآوری موضوعی و یا برای نمایش دادن وجود انسان، حیوان و یا یک شیء توسط یک پیکر تراش ساخته می شود. اما معنای تندیس امروزه در کشور ما تغییر پیدا کرده است، به این صورت که تندیس بیش تر به عنوان یک هدیه و یادگاری با دوام و ملموس شناخته شده است که به عنوان نشانه ای از شایستگی فرد برای به دست آوردن موفقیتی برجسته در انجام کاری خاص همراه با لوح تقدیر به او تقدیم می گردد. تندیس ها عموما برای رویدادهای ورزشی، هنری و ... در همایش و جشنواره ها به افراد شاخص در مهارتی خاص اهدا می شود.

روش های ساختن تندیس

ساختن تندیس به سه روش انجام می گیرد: کنده کاری، شکل دهی و جفت کاری.

روش کنده کاری (حجاری)

در کنده کاری روش کار به این صورت است که پیکر تراش با توده ای از یک ماده ی جامد مثل سنگ و یا چوب کار خود را شروع می کند و با به تدریج کاستن از آن توده ی سنگی و یا چوبی، در نهایت به شکل مورد نظر خود دست پیدا می کند.

روش شکل دهی

در روش شکل دهی کار به این شکل می باشد که با افزودن و شکل دادن به موادی حجم پذیر از قبیل گچ، موم، گِل و ... حجم کلی ای که مورد نظر سازنده می باشد، به دست می آید.

روش جفت کاری

هنرمندان در روش جفت کاری به این ترتیب عمل می کنند که یا اجزای تندیس را به صورت جداگانه می سازند و یا گاهی قطعه های پیش ساخته و آماده را با روش های مختلف به هم متصل می کنند، تا به شکل نهایی مد نظر خود برسند و تندیس کامل شود؛ به طور قطع با این روش ساخت، تندیس از یک نوع ماده ساخته نمی شود. روش هایی که برای پیوستن این قطعه ها به کار گرفته می شوند عبارتند از: جوش کاری، پرچ کردن، لحیم کاری، چسباندن قطعات به همدیگر، میخ کردن و ....

نکاتی درباره ی روش های ساختن تندیس

اولین نکته این است که عموما برای ساختن تندیس ها هر سه روش به کار گرفته می شود، اما روشی که بیش تر از بقیه مورد استفاده قرار می گیرد، روش جفت کاری یعنی روش سوم ساختن تندیس می باشد. دلیل اصلی استفاده از روش جفت کاری این است که، مگر در موارد استثنایی، تندیس ها به شکل تکی ساخته نمی شوند، همین لزوم تکرار شدن تندیس ها سبب شده است که اگر تندیسی نیز به شکل یک تکه ساخته شود، برای ساختن تعدادی از آن تندیس، یک قالب از شکل اصلی آن ساخته می شود و با بهره گیری از ریخته گری و قالب گیری، تعداد مشابه آن تندیس تهیه می گردد.

دومین نکته این می باشد که با استفاده از شیوه های قالب گیری و ریخته گری می توان تندیس هایی که با روش های شکل دهی و جفت کاری ساخته شده اند را به تندیس هایی مقاوم و ماندنی تبدیل نمود.

انواع تندیس ها

تندیس ها دارای انواع گوناگونی هستند که می توان به این نوع تندیس ها اشاره کرد: تندیس حجمی، تندیس پلکسی، تندیس فلزی و تندیس کریستال.

تندیس حجمی

این نوع تندیس به شکل چند بعدی می باشد و برای ساختن آن روش ریخته گری به کار برده می شود. در ساخت این تندیس از آلیاژ برنج و یا سرب استفاده می شود. تندیس حجمی در مقایسه با سایر تندیس ها دارای وزن بیش تر و بالطبع سنگین تر است.

تندیس پلکسی

نمونه ای خاص در بین انواع تندیس ها محسوب می شود و از محبوبیت بسیار زیادی بین مشتریان طالب تندیس برخوردار می باشد. از خصوصیات تندیس پلکسی می توان این موارد را ذکر کرد: داشتن تنوع در اندازه ی ابعاد، ضخامت، رنگ، سایز، داشتن قابلیت حکاکی لیزر بر روی خود. این نوع تندیس ها را هم در انواع شفاف و هم به صورت مات می سازند. به دلیل این که ماده ی به کار رفته در این نوع تندیس از قابلیت انعطاف بسیار بالایی برخوردار است، در اکثر موارد برای طراحی هایی که به ظرافت بیش تری نیاز دارند به کار می رود.

تندیس فلزی

رخ نمایی و جلوه گری یکی از برجسته ترین خصوصیات تندیس های فلزی می باشد، به همین منظور در ساختار تندیس فلزی از موادی استفاده می شود که بازتاب جذاب و نافذی را دارا باشند؛ روکش های نقره و طلا از همین نوع مواد هستند که به وسیله ی آبکاری روی قطعات تندیس قرار می گیرند و جلای خیره کننده ای را به این نوع تندیس ها می دهند.

سفارش تندیس

برای انجام سفارش تندیس هم می توان به مراکزی که در این زمینه فعالیت می کنند مراجعه کرده، محصولات شان را دید و سپس تندیس مورد نظر خود را سفارش داد، و هم می توان با مراجعه به سایت هایی مثل نوین تندیس، نمونه کارها را در سایت مشاهده نموده، مراحل ثبت سفارش را با توجه به راهنمای موجود در سایت انجام داد. حتما هنگام سفارش تندیس تمام نکات مورد نظر را باید برای سازندگان توضیح داد تا تندیس دلخواه به درستی ساخته شود.

لوح تقدیر لوحی برای قدردانی

لوح تقدیر که نام های لوح یادبود، لوح سپاس و تقدیرنامه نیز برای آن به کار برده می شود، در مراسمی مثل جشنواره ها، همایش ها و ... به عنوان قدردانی و ارج نهادن برای انجام کاری ویژه به افراد تقدیم می شود. آنچه که در لوح تقدیر ثبت می شود عبارتند از: آرم و لوگوی سازمان و یا شرکت مربوطه، متنی که عموما دلیل اهدای لوح تقدیر را بیان می کند؛ که البته بعد از اتمام ساخت لوح تقدیر، پس از ثبت امضای مقام ارشد سازمان و نام شخصی که قرار است لوح به او اهدا شود، طی مراسمی این لوح به او تقدیم می شود.

برای سفارش لوح تقدیر نیز می توان مانند سفارش تندیس، هم به صورت حضوری اقدام نمود و هم با مراجعه به سایت هایی مثل نوین تندیس، پس از دیدن نمونه کارها مراحل ثبت سفارش را به راحتی به صورت آنلاین انجام داد.

1398/09/28
22:16:17
5.0 / 5
5196
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان