زنان سالمند تنها 4 برابر مردان

زنان سالمند تنها 4 برابر مردان به گزارش جوان بین رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با اشاره به اینکه بر مبنای آمار به ازای هر ۵ درصد مرد سالمند، ۲۰.۵ درصد سالمندان ˮزنˮ تنها زندگی می کنند، اظهار داشت: تنها زیستن یکی از چالش های اساسی زنان سالمند است چون شانس ازدواج مجدد را ندارند و ضروریست تابوی ازدواج زنان سالمند در جامعه شکسته شود.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، حسام الدین علامه به صدمه شناسی پدیده زنانه شدن سالمندی در ایران پرداخت و اظهار نمود: در دوران سالمندی، سالمندان مرد شانس ازدواج مجدد را دارند و کمتر تنها هستند ولی زنان سالمند به لحاظ مسائل فرهنگی این امکان را ندارند.
وی که در برنامه ای رادیویی سخن می گفت، افزود: در سالهای قبل به سبب تولد بیشتر نوزادان پسر که ۱۰۷ نوزاد پسر به ازای تولد ۱۰۳نوزاد دختر بود و فوت ناشی از حوادث کاری در مردها، جنسیت سالمندی مردانه بود ولی از سال ۸۵ به بعد، به سبب کنترل عوامل مهمی چون عوارض زایمان، مرگ و میر مادران در هنگام تولد و دوران حاملگی و افزایش مهاجرت مردان، جنسیت سالمندی در کشور زنانه شده است و برمبنای آمار سال ۹۵ به ازای هر ۱۰۰ زن سالمند، ۹۷ مرد سالمند وجود داشت که در سال ۱۴۰۰ به ازای هر ۱۰۰۰ زن سالمند ۹۲ مرد سالمند زندگی می کند.
بگفته رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان، برمبنای آمار پس از ۸۵ سالگی مجدد تعداد مردان سالمند بیشتر می شود و جنسیت سالمندی مردانه می شود.
وی همینطور در ادامه سخنان خود به پدیده «زنان سالمند فرهیخته» هم اشاره و با اعلان اینکه امروزه ما با پدیده زنان سالمند فرهیخته هم مواجه ایم، اشاره کرد: میزان ازدواج در زنان دارای تحصیلات تکمیلی کمتر است و در حقیقت میزان تجرد قطعی در زنان فرهیخته بیشتر شده است.
علامه معتقد می باشد که در امتداد پشتیبانی از زنان سالمند تنها، باتوجه به افزایش آمار دختران گرفتار تجرد قطعی باید قانون گذار یک نوع حمایت ویژه برای مسکن آنها در زمان فوت پدر و مادر دختران مجرد در سالمندی داشته باشد و هم میتوان با نگاه فقه پویا در حوزه تقسیم ارث و در شرایطی که زن همسر خویش را از دست می دهد، بستری برای به تعویق افتادن تقسیم مسکن تا آن زمان که مادر خانواده زنده است را فراهم نمود.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان، تعداد جمعیت سالمندان کشور را ۹ میلیون نفر عنوان نمود و در این زمینه توضیح داد: برمبنای پیش بینی ها در سال ۱۴۱۰تعداد سالمندان به ۱۳ میلیون و در سال ۱۴۲۰ به ۱۹ میلیون و در سال ۱۴۳۰ به ۳۵ میلیون نفر می رسد که لازم است تغییراتی در کیفیت و سبک زندگی سالمندان اتفاق بیفتد.
وی در انتهای سخنان خود با تاکید بر اهمیت و ضروت توجه حاکمیت به "پیری جامعه"، اشاره کرد: حالا وضعیت صندوق های بازنشستگی بحرانی است و با افزایش سالمندان، صندوق های بازنشستگی گرفتار ورشکستگی می شود و با شرایط ابر بحرانی مواجه خواهند شد.




منبع:

1401/04/11
20:01:20
5.0 / 5
467
تگهای خبر: ازدواج , بازنشستگی , بحران , پشتیبانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان