چرا همسرتان به شما شك دارد؟

چرا همسرتان به شما شك دارد؟ جوان بین: یك پژوهشگر حوزه روانشناسی اظهار داشت: خیلی از مواقع ریشه بی اعتمادی در روابط زوجین به جهت علاقه، غیرت و عشق افراطی است؛ این عشق بیمارگون احساس تعلق غیرمنطقی در طرفین را به وجود می آورد كه این احساس به مرور تبدیل به شكست و یأس در روابط شده و زندگی یك زوج در ورطه نابودی قرار می گیرد.


احمد ترابی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در ارتباط با علل شك و تردید بین زوجین عنوان كرد: این شك و تردید طبعا علل و عوامل مختلفی دارد، افرادی كه به اختلالات روانشناختی مبتلا هستند از قبیل كسانی كه دچار افسردگی یا اسكیزوفرنی هستند، سوء ظن به وضوح در افكار و رفتار آنها دیده می گردد.
عدم داشن عزت نفس، از عوامل اولیه شك و وسواس است
وی خاطرنشان كرد: كسانی كه به اختلالات شخصیت مرزی، پارانوئید و وسواس دچارهستند، شك و ظن در روابطشان نمود پیدا كرده و قابل مشاهده است؛ همینطور نبود عزت نفس یا احساس حقارت می تواند از عوامل اولیه در این مسئله باشد؛ همینطور كسانی كه خودباوری پایینی داشته و در رابطه خود با همسرشان پذیرش كمی دارند به این معنا كه كمتر كانون توجه همسر هستند یا تصور می كنند كه همسرشان او را كمتر از خود می داند و او را حقیر در نظر می گیرد، دچار شك می شوند.
ترابی اضافه كرد: این مسئله می تواند به مرور در زندگی، موجب بدبینی و تفكرات منفی شود، درواقع فرد تصور می كند همسرش دیگران را نسبت به او ارجح و برتر می داند و در رویارویی و ارتباط با دیگران او را رها كرده و در نهایت امر فراموش می كند.
این پژوهشگر حوزه روانشناسی در ارتباط با ریشه ی بدبینی در افراد اظهار داشت: اساساً تجربیات گذشته خصوصاً در دوران كودكی و طرحواره های ناسازگار اولیه فرد نقش حیاتی ایفا می كند، این تجربیات هرچه ناسازگارانه تر و عمیق تر در دوران طفولیت و در آغازین روابط و تجربیات با دیگران رخ دهند بدیهی است كه اثرات مخرب تر و ناخوشایندتری بر جای می گذارند.
فرزندان شك و تردید را از والدین خود می آموزند
این استاد دانشگاه تصریح كرد: تجربیات گذشته هر انسان خصوصاً در دوران كودكی به صورت ناخودآگاهانه «ناهشیار» به او یاد می دهند كه هم اكنون چگونه تفكر، احساس یا رفتار كند، همینطور توجه به الگوگیری و تقلید بعنوان یكی دیگر از مؤلفه های بدبینی و تردید، بسیار برجسته است؛ چون كه معمولاً فرزندانِ والدین بدبین و بی اعتماد در طول زندگی خود شك را با استفاده از فرایند سرمشق گیری مشاهده ای می آموزند و همیشه به این گمانند كه دیگران قابل اعتماد نبوده و زندگی همیشه در هاله ای از شك و تردید معنا پیدا می كند.
وی خاطرنشان كرد: عدم شناخت كافی از همسر و خصوصیت های شخصیتی و مَنِشی او، گاه بنیان شكاكیت را پدید می آورد، یك فرد با عدم برداشت نامناسب از همسر آینده اش، تصویری را در ذهن پرورش می دهد كه در تعارض با واقعیت موجود است، ازاین رو با ورود به زندگی مشترك احساس می كند كه در انتخابش خطا رفته و یا دقت لازم را نداشته است؛ این اتفاق نوعی ناكامی، درهم ریختگی و انزجار در ارتباط با همسر را به وجود می آورد.
غیرت و عشق افراطی، ریشه بی اعتمادی در روابط زوجین
ترابی با تاكید براینكه خیلی از مواقع ریشه بی اعتمادی در روابط زوجین به جهت علاقه، غیرت و عشق افراطی است، اظهار داشت: این عشق بیمارگون احساس تعلق غیرمنطقی در طرفین را بوجود می آورد كه این احساس به مرور تبدیل به شكست و یأس در روابط شده و زندگی یك زوج در ورطه نابودی قرار می-گیرد.
این درمان گر روانشناسی در مورد عوامل فزاینده شك بین زوجین بیان كرد: كسانی كه در روابط خود، خواستار توجه و مراقبت افراط گونه هستند و دائماً در تماسهای خود به طرف مقابل این پیغام را می دهند كه باید تمام آمال و آرزوهای من را برآورده كنی، طبیعتاً به تشدید بدبینی دامن خواهند زد.
وابستگی، یكی از مولفه های احداث تردید در همسران
وی تصریح كرد: گاهی در روابط حریم خصوصی معنای خویش را از دست می دهد و طرفین خویش را مُحق می دانند كه باید در جریان تمام جزئیات امور باشند، این نوع سبك رفتاری منجر به عدم اعتماد در روابط زناشویی می گردد.
ترابی، تمایل شدید به تكیه كردن دیگران و وابستگی را از دیگر مؤلفه های احداث تردید در روابط زوجین دانست و تصریح كرد: گاهی فرد تصور می كند زندگی بدون دیگری معنایی نداشته و منجر به فروپاشی می شود؛ خشم های منفعلانه در روابط، حساسیت به هر چیز جزئی و بی ارزش در زندگی و برجسته كردن امور سطحی، در نهایت منجر به افزایش سوءظن در روابط می گردد.
این پژوهشگر حوزه روانشناسی در ارتباط با راه های درمان شك و تردید برخی زوجین خاطرنشان كرد: به صورت كلی افراد همیشه باید اهتمام كنند در هر مورد و موضوعی با همسر خود با صداقت در كلام و اصالت رفتار كنند، ریشه-های خیلی از بی اعتمادی ها، عدم صداقت و صراحت در شروع زندگی است و درواقع مخفی كاری و پنهان كردن، نقطه آغازین خیلی از بدبینی ها است.
محبت و توجه در روابط زناشویی، شك و تردید را كم می كنند
وی تصریح كرد: زوجین باید اهتمام كنند تا نسبت به تعهدات و قرارها با همسر خود متوجه و حساس باشند؛ تأخیر در قول ها و وعده ها به نوبه خود منجر به شكل گیری افكار منفی، هیجانات ناخوشایند و داشتن حریم خصوصی در روابط زناشویی می شود؛ هر كدام از زوجین باید به حریم خصوصی یكدیگر احترام گذاشته و از ورود به حریم خصوصی یكدیگر امتناع كنند.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: محبت و توجّه كردن بی قید و شرط در روابط زناشویی طبعاً در كاستن بی اعتمادی و شك بسیار حائز اهمیت می باشد، به این معنا كه باید افراد را همانطور كه هستند، بپذیریم و درصدد تغییر دیگران نباشیم.
افراد بسیار شكاك باید به روانشناس رجوع كنند
ترابی بیان كرد: زوجین باید در زمان موضوعات و مسائل شك برانگیز به جای قضاوت كردن به جمع آوری اطلاعات واقعی و منطقی بپردازند و در نهایت تا روشن شدن واقعیت مبحث را با همسر خود در قالب یك گفتگوی سازنده عنوان كرده وهمچنین برای حل مسئله با افراد خردمند مشورت كنند.
این پژوهشگر روانشاسی در انتها تصریح كرد: چاره عملی تعدیل و از بین بردن شك در روابط، روان درمانی تخصصی توسط یك روانشناس مجرب است تا ریشه های بدبینی، رهاشدگی، احساس حقارت، احساس نا امنی و بی كفایتی فرد، شناسایی شده و با رویكرد علمی در زمان منظم و نسبتاً طولانی به درمان فرد پرداخته شود، همینطور در فرایند درمان اختلال بدبینی امكان دارد استفاده از دارودرمانی توسط یك روان پزشك لازم و ضروری به نظر برسد.




1397/08/29
14:42:38
5.0 / 5
4520
تگهای خبر: پزشك , دانشگاه , وام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان