سال های ۹۷ و ۹۸ ركورددار كاهش میزان تولد در كشور

سال های ۹۷ و ۹۸ ركورددار كاهش میزان تولد در كشور به گزارش جوان بین خبرگزاری صدا وسیما نوشت: رئیس كمیته مطالعات جمعیتی شورایعالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: تعداد زاد و ولد در كشورمان به شدت در حال كاهش است.


محمدجواد محمودی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبكه دو سیما اضافه كرد: در سال ۱۳۹۴ به حداكثر میزان تولد یعنی یك میلیون و ۵۷۰ هزار رسیدیم و در سال ۱۳۹۵ نرخ رشد جمعیت به یك و ۲۴ صدم درصد رسید.
وی افزود: میزان تولد در سال ۹۵، یك میلیون و ۵۲۷ هزار تولد و در سال ۹۶، یك میلیون و ۴۸۰ هزار و در سال ۹۷ به یك میلیون و ۳۶۶ هزار تولد رسید كه یكی از بیشترین كاهش های نرخ زاد و ولد در طول تاریخ كشورمان است.
محمودی با اشاره به اینكه میزان تولد در سه ماه امسال نسبت به سه ماه سال گذشته حدود ۱۳ درصد كاهش یافته است، اضافه كرد: در سال ۱۳۹۷، سیصد و چهل و چهار هزار تولد داشتیم كه این رقم در سه ماه سال ۹۸ با كاهش ۴۵ هزار تولد به ۲۹۹ هزار تولد رسیده كه این میزان كاهش در سه دهه اخیر سابقه نداشته است.

وی افزود: این نشان داده است سیاست های كلی جمعیت و بقیه سیاست های تدوین شده جمعیتی باید جدی گرفته شود. مدیركل دفتر جمعیت، نیروی كار و سرشماری مركز آمار هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینكه جمعیت كشور در سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۸۰ میلیون نفر بود، اظهار داشت: برآوردهای ما نشان داده است در سال ۱۳۹۸ جمعیت كشورمان به حدود ۸۳ میلیون نفر رسیده است و رشد یك و ۲۴ صدم درصدی در فاصله بین ۲ سرشماری اخیر داشته ایم.

علی اكبر محزون افزود: متوسط طول عمر یا همان شاخص امید به زندگی از ۵۹ سال در اوایل انقلاب به ۷۴ سال رسیده كه ۷۵ و نیم سال برای خانم ها و ۷۲ و نیم سال برای آقایان است.

وی ادامه داد: ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار خانوار در كشورمان وجود دارد كه به صورت متوسط هر خانوار شامل سه و ۲۳ صدم نفر است.

محزون افزود: برآوردهای جمعیت امسال ما نشان داده است حدود ۲۴ و شش دهم درصد جمعیت كشور زیر ۱۵ سال و ۲۲ درصد یعنی حدود ۱۸ میلیون و ۲۶۹ هزار نفر جمعیت جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال و حدود ۴۷ درصد جمعیت كشور، میانسال ۳۰ تا ۶۴ ساله و ۶ و چهار دهم درصد جمعیت بالای ۶۵ سال است.

وی افزود: حالا جمعیت سالمند بالای ۶۰ سال كشورمان با رقم ۸ میلیون و ۲۳۱ هزار نفر، حدود ۹ و ۹ دهم درصدجمعیت كشور است.

محزون اظهار داشت: تا قبل از سال ۱۳۷۵ عمده جمعیت یعنی بیشتر از ۴۰ درصد زیر ۱۵ سال بودند و از سال ۷۵ تا ۹۰ در فاز جوانی جمعیت قرار داشتیم و از سال ۹۰ به بعد وارد فاز میانسالی شدیم. ۱۷۱۷

1398/05/18
16:21:20
5.0 / 5
4449
تگهای خبر: جوان , جوانان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان